Witam
Od kilku tygodni mam problem z internetem wszytko opisze po koleji
Jakies 4 tygodnie temu zrobiłem formata, komputer się mulil i zaczęły sie problemy z internetem, duże pingi itp
Po zrobieniu formatu komputer jak i sam internet śmigał świetnie. lecz po tygodniu coś sie stało ze strony zaczęły się lądować strasznie długo żeby wejść na tawernę musiałem czekać około 5 minut. Próbowałem przywracać system do wcześniejszego stanu pomagało na chwile(1/2 h) potem problem sie powtarzał. Pliki np z instalek ściągam prędkością 130kb/s przy necie 1m czyli praktycznie max download . Na speed tescie tez pokazuje poprawna predkosc pobierania. Wiec problem tkwi w samej przeglądarce może w jakis portach itp szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Korzystałem z takich przeglądarek jak mozilla, opera jakies google chrome itp i na wszystkich bylo to samo. Skanowałem Hijackiem przez 3h bylo dobrze potem znow ten sam problem. Pomyślałem ze może format jednego dysku nie pomógł. zrobilem kompleny format 2 dyskow 0 danych i od nowa wgralem system, przez 2 dni bylo ok, bylem juz zadowolony ze w koncu problem minal a tu od 2 dni to samo sie dzieje. Sa takie przebłyski ze czasem przez jakieś 5 minut chodzi normalnie ale przez większość czasu internet się muli.
Dane mojego komputera i internetu
system xp home edition servis pack 2
ramu 4 giga
procesor intel core duo 2.4
karta graficzna geforce 9600 gt 512 mega
internet
neostrada 1 mega
modem speed touch 330
Z góry dziękuje za pomoc, choć nawet nie wiem czy temat nie powędruje od razu do kosza ponieważ nie wiem czy napisałem w poprawnym dziale itp.