Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Internet  (Przeczytany 1135 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak Cie dopadnę!
    Internet
    « dnia: Maja 21, 2011, 11:17:54 »
    Witam

Od kilku tygodni mam problem z internetem wszytko opisze po koleji

Jakies 4 tygodnie temu zrobiłem formata, komputer się mulil i zaczęły sie problemy z internetem, duże pingi itp

Po zrobieniu formatu komputer jak i sam internet śmigał świetnie. lecz po tygodniu coś sie stało ze strony zaczęły się lądować strasznie długo żeby wejść na tawernę musiałem czekać około 5 minut. Próbowałem przywracać system do wcześniejszego stanu pomagało na chwile(1/2 h) potem problem sie powtarzał. Pliki np z instalek ściągam prędkością 130kb/s przy necie 1m czyli praktycznie max download . Na speed tescie tez pokazuje poprawna predkosc pobierania. Wiec problem tkwi w samej przeglądarce może w jakis portach itp szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Korzystałem z takich przeglądarek jak mozilla, opera jakies google chrome itp i na wszystkich bylo to samo. Skanowałem Hijackiem przez 3h bylo dobrze potem znow ten sam problem. Pomyślałem ze może format jednego dysku nie pomógł. zrobilem kompleny format 2 dyskow 0 danych i od nowa wgralem system, przez 2 dni bylo ok, bylem juz zadowolony ze w koncu problem minal a tu od 2 dni to samo sie dzieje. Sa takie przebłyski ze czasem przez jakieś 5 minut chodzi normalnie ale przez większość czasu internet się muli.

Dane mojego komputera i internetu 
    system xp home edition servis pack 2
    ramu 4 giga
    procesor intel core duo 2.4
    karta graficzna geforce 9600 gt 512 mega

internet
    neostrada 1 mega
    modem speed touch 330

Z góry dziękuje za pomoc, choć nawet nie wiem czy temat nie powędruje od razu do kosza ponieważ nie wiem czy napisałem w poprawnym dziale itp.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Internet
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 21, 2011, 22:10:44 »
    Krótko:
    internet
    neostrada
    i wszystko jasne...

W razie, gdybyś jednak był wielkim fanem neo, to polecam restartować modem raz na jakiś czas. Jak? Po prostu wyłącz go z sieci na jakieś 3-5 minut, podłącz i powinno śmigać bez problemów.
    Więcej pomysłów nie mam.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 22, 2011, 09:35:35 »
    Dzieki za jakis punkt zaczepienia. Dostrzegłem ze cos sie dzieje w tedy jak instaluje Photoshopa która kol wiek z wersji , Przed instalacja smiga dobrze po juz coraz gorzej. Moze to on jakies porty blokuje?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 22, 2011, 10:50:44 »
    Człowieku co tym masz z tymi portami!
    Sprawdź wtyczkę od modemu, może być poluzowana zawsze możesz zadzwonić do neostrady, m.in. mogą Ci powiedzieć czy modem jest zepsuty.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 22, 2011, 11:36:32 »
    no ale wątpię żeby to była wina modemu i kolegi mój moden działa normalnie. Za dzwonie do obsługi klienta powiedzą ze może mam wirusy, ewentualnie kaza wymienic modem z ktory oczywiscie ja bede mosial placic a internet nie będzie chodził. Kolegi modem tez patrzyłem i tez jest to samo

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 22, 2011, 11:45:39 »
    Na 99% jest to problem z łączem. Zadzwoń do dostawcy sieci i opowiedz mu o swoim problemie. Ewentualnie karta sieciowa może ci szwankować.