Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Strange shots and Bolts  (Przeczytany 3037 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Swadia 4ever
    Strange shots and Bolts
    « dnia: Maja 18, 2011, 14:21:39 »
    jest to mini mod do zwykłego native który zmienia dziwny wielki miecz na strzały i dziwny krótki miecz na bełty

Download: http://chomikuj.pl/gtsega1
    w folderze dokumenty
    Piszcie czy wrzucić obrazek
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2011, 14:38:01 wysłana przez asdzxc12 »
    Nie lubię cziterów i ich nie popieram jeśli myślisz tak samo to wklej to do podpisu

"Ulubionym zajęciem Polaków jest walka z przeważającymi siłami wroga"

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Strange shots and Bolts
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2011, 14:59:41 »
    Możesz wrzucić, nie chce mi się ściągać bo nie gram w nativa, a jestem ciekawy jak to wygląda.

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Swadia 4ever
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2011, 16:07:13 »
    już są w folderze galeria
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2011, 16:29:23 wysłana przez asdzxc12 »
    Nie lubię cziterów i ich nie popieram jeśli myślisz tak samo to wklej to do podpisu

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 18, 2011, 16:39:19 »
    I to ja rozumiem. Ludzie tu się rajcują modami które że nie dość że nie są tak innowacyjne to od razu dajesz link do downloadu co się nie często zdarza.
    Nie rozumiem co ludzie widzą w modach Deadalusa czy Mata którym zależy tylko na sławie i kasie. Ciekawi mnie też ile robiłeś moda. Teraz myśle że mój mod i tak jest robiony na marne bo nie umywa się do twojego. Pół roku z życiorysu. ;.(
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Swadia 4ever
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 18, 2011, 16:48:28 »
    tego moda robiłem niecałe 5 min dlatego że mam doświadczenie z item editorem
    chciałem zrobić tak żeby tym krótkim mieczem się rzucało ale mi nie wyszło
    Mam zamiar zrobić wielostrzałową kuszę ale nie wiem czy ktoś w ogóle ściągnie takiego mini moda
    P.S jak w item editorze jest oszczep bo słabo znam angielski najlepiej jak by ktoś dał numer

« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2011, 17:06:48 wysłana przez asdzxc12 »

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Swadia 4ever
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2011, 14:44:17 »
    Uwaga są nowe screnny                                                                       
                                                                                                                                                                    w folderze galeria
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2011, 19:37:21 wysłana przez asdzxc12 »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 28, 2011, 17:40:08 »
    Dobrze, że wiesz co to jest ironia.

Offline Husarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 28, 2011, 23:17:49 »
    P.S jak w item editorze jest oszczep bo słabo znam angielski najlepiej jak by ktoś dał numer
    oszczep-javelin wystarczyło zobaczyć w słowniku...
    Wielostrzałowa kusza jest w modzie Solid & Shade Version 13.13 "Death to Calradia", a tak po za tym jak patrzyłem i bawiłem się w item edytorze, to nie ma problemu aby ją zrobić wystarczy dodać strzały w kuszy, jedyny problem jaki może być to zrobienie jej w programie do robienia przedmiotów w 3D, tak aby miała ładny dla oka wygląd:)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 29, 2011, 01:04:26 »
    tego moda robiłem niecałe 5 min dlatego że mam doświadczenie z item editorem
    To do Item Editora trzeba mieć doświadczenie? O kurcze, toż to musi być jakaś zaawansowana aplikacja. A ludzie tacy głupi i jakiegoś MS polecają...

chciałem zrobić tak żeby tym krótkim mieczem się rzucało ale mi nie wyszło
    Hmmm... No to masz to doświadczenie, czy nie bardzo?

PS. Teraz na poważnie. Ja rozumiem, że M&B jest grą ogólnie łatwą do modowania, ale jaki jest sens wydawać coś takiego? Mod robiony w 5 minut to jeszcze nie mod. Nawet nie mini-mod. Ludzie, ogarnijcie się!
    Takie "mody" jak ten to sobie można robić, żeby poćwiczyć. Ale chwalić się tym całemu światu? Wybacz, ale nawet nie mam już siły, żeby się śmiać...
    Nie chcę Ci mówić co masz robić, ale doradzić mogę. Zrób ze 20-30 takich modów, każdy inny. Za każdym razem podnoś poprzeczkę. Po roku nauki zrób coś konkretnego i wtedy się chwal, nadal podnosząc swoje umiejętności.
    Tak to mniej więcej wygląda w rzeczywistości.

Dla przykładu: modowaniem gier zajmuję się od 15 lat, jednak dopiero teraz zacząłem wysyłać swoją pracę dalej w świat. Czemu? Bo na wszystko potrzeba czasu, w szczególności na zdobycie DOŚWIADCZENIA, a wierz mi, moje pierwsze mody oferowały znacznie więcej, niż Twój... Mam nadzieję, że to da Ci do myślenia.
    Mimo wszystko - powodzenia życzę.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 30, 2011, 01:12:55 »
    A niech se robi, co Ci to przeszkadza? Nie każdy jest jakimś super informatykiem by robił mody w 5 minut. Może to dla niego duże osiągnięcie, ponieważ nie miał wcześniej styczności z robieniem większych modyfikacji.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 30, 2011, 01:36:53 »
    Nie przeszkadza mi to, zupełnie. Źle mnie zrozumiałeś. Sam też nie jestem jakimś tam informatykiem, po prostu to lubię.
    Poza tym to on napisał, że zrobił moda w 5 minut, więc co się czepiasz? :P

Chodziło mi o to, że chwalenie się "modem w 5 minut" nie jest jakimś wyczynem. Sam napisał, że ma doświadczenie w Item Editor(?), po czym sam sobie zaprzeczył...
    Dałem chłopakowi dobrą radę jak się powinien za to zabrać. Nikt nie rodzi się z niewiadomo jakim skillem do modowania, ale wszystkiego można się nauczyć. Opanowanie tak prostej aplikacji, jaką jest Item Editor to dobry początek, ale ta aplikacja nie nadaje się do tworzenia jakichkolwiek modów. Dlatego napisałem, żeby zrobił kilkadziesiąt takich prostych "modów" na własny użytek, a kiedy uzna, że jest gotów, niech zabierze się za coś większego, już z wykorzystaniem MS, który oferuje o wiele większe możliwości. Wtedy będzie miał doskonały powód, żeby się tym chwalić.
    Mam nadzieję, że wyjaśniłem.

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Swadia 4ever
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 30, 2011, 13:34:22 »
    ja się modem nie chwale ale z tym mieczem to masz racje za niedługo przerobie dalej item kinds (chyba źle napisałem) i zmienię dalej parę przedmiotów

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 30, 2011, 13:48:11 »
    Woyo chodziło o to(przynajmniej tak mi się wydaje) abyś więcej zrobił zanim zaczniesz chwalić się* nam.
    Jeszcze jedno: porzuć Item Editor, Troop Editor itp. i weź się za MS. Już jeden mój "super" mod przez to upadł bo się okazało że bez MS nie uda mi się tego i owego zrobić.

*chwalenie- chodziło mu nie o pisanie "Patrzcie jaki jestem zajebisty i jakiego moda zrobiłem" tylko o sam fakt pokazywania tego na forum

Edit@ A co do twojego wielkiego problemu z rzucanym mieczem to poszukaj itemu "throwing_daggers" czy jakoś tak.
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 13:52:43 wysłana przez rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Swadia 4ever
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 30, 2011, 14:07:44 »
    thx mam zamiar zrobić tak by katana leciała jak oszczep 

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 31, 2011, 14:08:43 »
    thx mam zamiar zrobić tak by katana leciała jak oszczep 
    Ale po co? Wybacz, ale to śmieszne...

Bo tak było w Ostatnim Samuraju :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2011, 14:13:06 wysłana przez Alkhadias »