Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: quest od lorda który jest w niewoli  (Przeczytany 3171 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ceglash44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    quest od lorda który jest w niewoli
    « dnia: Maja 09, 2011, 15:26:05 »
    Witam
    1.Dostałem zadanie zebrania podatków zebrałem podatki ale jak wchodze do zamku to tego lorda niema a jak sie dowiaduje gdzie jest to mi muwia ze w niewoli u swoich wrogóww jakims tam miescie ale jak poszedłem do miasta to niewiuem gdzie go znales prosze o pomoc jak zakonczyc zadanie
    2. a i jeszcze jak mam odnalesc lorda zebym dostał kase za zadanie które dla niego wykonałem jak on jest na wyjeżdzie i  znajduje w poblizu jakiejs wioski jak sie dowiedywałem od laydy x wiec on jest w tej wsi czy gdizes obok

Offline Vodka

• Użytkownik
    Odp: quest od lorda który jest w niewoli
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2011, 15:30:36 »
    1. Musisz poczekać aż go wypuszczą. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
    2. Lady mówi że w danej chwili znajduje się obok jakiejś tam wioski, więc zanim tam dojedziesz może on już być na drugim końcu mapy. Najlepszym sposobem jest czekanie aż zostanie w jakimś zamku lub mieście. Jeżeli grasz na kodach to po prostu się tam teleportuj i zagadaj do Lorda do którego masz sprawę :-)

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 09, 2011, 15:35:04 »
    Bardzo ci dziekuje za szybka odpowiedz !!!!
    Mam jeszcze 1 pytanie
    Jak jest struktura w tej grze
    1.król
    2. wasal jak to jest bo niewiem wiem ze ostatni to wiesniacy a i co to jest lenno
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2011, 15:38:15 wysłana przez ceglash44 »

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 09, 2011, 17:16:09 »
    1. Najważniejszą osoba w danym królestwie jest król. Walczą dla niego wasalowie. Następnie są mieszczanie a na końcu wieśniacy. Czyli mniej więcej tak :

Król
                                                                            Wasal
                                                                            Wojsko (chyba) :P
                                                                            Mieszczaństwo
                                                                            Wieśniacy

2. Lenno to zapłata jaką otrzymuje właściciel wioski od jej mieszkańców. Na przykład, dostałeś wioskę za dobrą służbę, więc jej mieszkańcy będą ci płacić. Nazywane jest to lennem.

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 09, 2011, 17:37:38 »
    Wiem ze w tej grze niema fabuły ale troszke niezabardzo wiem co robić
    Chodzi mi co moge sobie objac jako cel w tej grze niewiem przejac wieoske zostac królem wiec pomurzcie mi napiszcie jaki wy wybraliscie cele lub jakie mozna wybrac cele w tej grze BARDZO DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI

p.s a jeszcze jedno hrabia to wasal a hsiaze to to samo co wasal

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 09, 2011, 17:58:04 »
    Omg. Zależy od frakcji. Np. Nordowie mają Jarlów a Vaegirowie Bojarów, tak to są właśnie wasale. Jak Ci się bardzo nudzi załóż nowe królestwo i zdobywaj terytoria. Jeżeli jesteś wasalem króla i prowadzicie wojnę, atakuj wasali przeciwnego królestwa, napadaj na wioski, zamki, miasta, karawany, wieśniaków. Jest tyle możliwości a ty się pytasz co masz robić. :-)

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 09, 2011, 21:29:48 »
    Ej mam quest zebym spytał sie cos szpiega w innej frakcji w jakims tam miescie ale jak chce wejs w prebraniu to mie zauwazyli i musiałem uciekac co mam zrobic aby mie niezauwazyli

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 10, 2011, 08:29:10 »
    juz to rozwiazałem
    ale mam inny quest gdzie trzeba kogos z wiezienia uwolnic ale my prowadzimy z ta farmacja wojne a ja sie przedostałem do miasta ale niewiem co mam dalej robic

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 10, 2011, 10:27:13 »
    Musisz pogadać ze strażnikiem więzienia, że chcesz się widzieć z więźniem. Strażnik będzie z tobą walczył a gdy go ubijesz wejdź szybko do lochów i pogadaj z lordem który tam siedzi. Gdy wyjdziesz z więzienia musisz zabić wszystkich strażników ale musisz uważać aby nie ubili uwolnionego lorda bo z zadania nici.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 10, 2011, 21:18:30 »
    Wiem ze to głupie ale jak naprowadam bydło do miasta to nawet jak przejda te krowy przez te miast to nieznikaja i zadanie nadal trwa a krowy wiem jak prowadzic ale niewiem jak zakonczyc ten quest

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 10, 2011, 23:22:49 »
    Może przyprowadzasz po terminie?

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 11, 2011, 17:47:34 »
    juz to rozwiazałem chciałem zaprowadzic do złego panstwa bo miały bardzo podobne nazwy
    ale mam znowu pytanie
    jesrem swadianami (jakos tak sie pisze ) i mam 5 NPC i jeszcze 25 kawaleri i troszke piechoty i czy dam rade podbic zamek jesli bede miał duzo NPC i kawaleri
    wiem ze kawaleria sie nienadaje do podbijania zamków bo po murach niebeda jezdzic ale oni przeciez na podbuj zamku to ida piechota
    WIEC DORADZCIE CO MAM W TEJ CHWILI ROBIC REKRUTAWAC DALEJ NPC I INNYCH TAM CZY JAKIS TAM NORDÓW (bo słyszałem ze dobrze sie sprawuja na podbuj zamków

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 11, 2011, 18:40:54 »
    Nie, nie dasz rady. Musisz mieć setkę wojska (a i tak, jak nawet grasz na najniższym, to może nie wyjść) i to wysokopoziomowego.

Offline ceglash44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 11, 2011, 21:08:03 »
    Powiem tak jest to smieszna i straszna sprawa.
    Otóż miałem questa uratowania kogos z wiezienia ale jak wchodze a potem wychodze z wiezienia (wchodze i wychodze drzwiami nie TAB) to powyjsciu znajduje sie na murach tego zamku i obok mie stoi moja postac o takim samym niku i wygladzie ale to niewszystko obok straznika wiezienia tez stoi moja postac. Wiec sobie pomyslałem ze to jakis bug i jak wczytam od nowa i zabije straznika wejde do lochów i uratuje tego goscia ale jak zabiłem tego straznika i weszłom do lochów to było wszystko ok ale jak juz porozmawiałem z tum kolesiem zeby za mna szedł i jak wychodzimy z lochów to  stał  ten którego miałem uwolnic i jeszcze jakis lord ale a ten koles niechce isc za mna zeby zabic tych strazników. a jak rozmaiwam z tym lordem albo z tym którego miałem uwolnic to ze oni sie niepoddadza cos takiego i zaraz rozmowa sie konczy
    PROSZEW POMOCY CO MAM ROBIC  

P.S Chodz ten koles nieszedł ze mna zeby zabic tych strazników i uciec to ja ich zabiłem i quest zakonczył sie powodzeniemale zawsze jak zakoncze tego typu questa to podczas rozmowy z tym którego uwolniłem pisze jakis ERROR SCRIPT
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2011, 21:18:19 wysłana przez ceglash44 »