Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Easter eggs  (Przeczytany 7874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    Easter eggs
    « dnia: Maja 07, 2011, 19:31:17 »
    Hey, tutaj możemy się chwalić odkrytymi przez siebie easter eggsami w warbandzie. Ja pokaże mojego, znalezionego na multi:

Pacman xD

Offline Damonowski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Easter eggs
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 07, 2011, 19:40:54 »
    A gdzie na tym obrazku jest easter egg ?
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrze. Jednym jest człowiek a drugim ... jest śmierć

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 07, 2011, 20:07:35 »
    Pewnie chodzi o napis "pacman":D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 07, 2011, 20:10:53 »
    Przecież to nie jest easter egg. Ta mapa została stworzona przez moddera, a nie twórcę gry. Poza tym, przecież to tylko podpis twórcy mapy ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 07, 2011, 20:39:35 »
    Ech, ten napis to easter egg. PACMAN tak w środku średiowiecznej twierdzy :P
    Poza tym podpisy twórców to też easter eggi, ale ten przypadek to nie podpis xD

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 07, 2011, 21:03:45 »
    To jest właśnie taki przypadek. Nie wierzę w aż taki zbieg okoliczności, że akurat komuś przyszło do głowy pisać ,,pacman'' na swojej mapie. A Pacman podpisuje się na wszystkich swoich mapach, więc to na pewno on.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:15:39 »
    http://www.youtube.com/watch?v=nvtTfUWJwOw
    pewnie wielu z was go zna, ale może nie wszyscy

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:20:29 »
    Kości i drzewce wbite w ziemię przed wjazdem do wsi to easter egg?

To zwykła ozdoba, tak samo jak człowiek w wieży...

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 24, 2011, 01:14:21 »
    Tamten Pacman wziął się od pewnego twórcy mapy o tym samym nicku, nieskromnie mówiąc- tak, to ja. Na tej mapie jest jeszcze parę easter eggów
    (click to show/hide)
    Podobnie jest na innych mapach stworzonych przez graczy- twórcy często umieszczają poszlaki jasno wskazujące na to, przez kogo mapa została stworzona.
    Ciekawiej byłoby znaleźć easter eggi na domyślnych mapach do multi, ale ja jeszcze takowych nie widziałem.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 24, 2011, 01:30:11 »
    Kości i drzewce wbite w ziemię przed wjazdem do wsi to easter egg?

To zwykła ozdoba, tak samo jak człowiek w wieży...
    jaka ozdoba? te kości można znaleźć tylko w tej wiosce TO JEST easter egg nie umiem tego prościej wytłumaczyć
    a stróż na wieży niby jest normalny ale może to być jakieś widmo w końcu się nie rusza ;]

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 24, 2011, 01:51:23 »
    Pacman, zawsze za easter egg od twórców można nazwać tryliony bugów czy możliwości glitchowania;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 24, 2011, 08:08:29 »
    Definicja easter egga jest taka: odwołanie, najcześciej humorystyczne, do jakiejś książki, filmu lub innej gry, ukryte w danej grze przez twórców.

Czy glewia (obecna w kilkunastu sklepach z bronią w tej grze, a także w ekwipunku rodockiego sierżanta, którego liczebność może przekraczać tysiąc) jest według ciebie unikalnym, humorystycznym (???) odniesieniem do któregoś z przedstawionych wyżej elementów? Podpisy twórców to inny typ easter egga, chociaż nierzadko są humorystyczne, np. Pacman obok swojego podpisu umieszcza często krąg sera (wyglądający jak 2D Pacman) i jabłka w formie pikseli, którymi się ,,odżywia'' :D

Myślę że to nie jest jedyna wioska, w której znajdziesz kości i ślady walki, zwłaszcza że ja też pamiętam tego easter egga, a Glunmar jakoś nie : >

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 24, 2011, 08:32:31 »
    A czy szkielet w jadalni jednego z zamków można nazwać Easter Eggiem? W prawdzie nie wiem do czego to mogłoby się odnosić, ale na zwykłą ozdobę mi to w każdym razie nie wygląda. (Kto by wymyślił taką "ozdobę" jadalni?)

Uważam, że  pewnie jeden z autorów czytał jakaś książkę/oglądał film gdzie taka scena występuje i umieścił to w grze. ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 24, 2011, 08:34:53 »
    Widziałem tego szkieleta :D Siedzi na miejscu lorda, więc to nie jest ozdoba, z całą pewnością. Akurat to można zakwalifikować jako easter egg (nie widziałem czegoś takiego w filmie ale można założyć że gdzieś jednak coś takiego występuje).

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 24, 2011, 13:00:52 »
    Definicja easter egga jest taka: odwołanie, najcześciej humorystyczne, do jakiejś książki, filmu lub innej gry, ukryte w danej grze przez twórców.

Czy glewia (obecna w kilkunastu sklepach z bronią w tej grze, a także w ekwipunku rodockiego sierżanta, którego liczebność może przekraczać tysiąc) jest według ciebie unikalnym, humorystycznym (???) odniesieniem do któregoś z przedstawionych wyżej elementów? Podpisy twórców to inny typ easter egga, chociaż nierzadko są humorystyczne, np. Pacman obok swojego podpisu umieszcza często krąg sera (wyglądający jak 2D Pacman) i jabłka w formie pikseli, którymi się ,,odżywia'' :D

Myślę że to nie jest jedyna wioska, w której znajdziesz kości i ślady walki, zwłaszcza że ja też pamiętam tego easter egga, a Glunmar jakoś nie : >
    to jest jedyna wioska jest o tym nawet napisane na stronie internetowej http://mountandblade.wikia.com/wiki/Secret_and_unusual_locations, http://strategywiki.org/wiki/Mount%26Blade/Secrets sam przyznałeś, że easter eggi mogą być różne dlatego więc zwykle easter eggiem nazywa się wszystkie, nietypowe schowane rzeczy
    np. w gothicu 2 za palisadą orków była tabliczka od "potężnego krasnoluda z kosmosu" ostrzegał on przed wszystkimi NPC ;] jakie to ma nawiązanie do rzeczywistości? ;] mimo to każdy mówi o tym, że jest to easter egg
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 17:15:36 wysłana przez Zjadacz chleba »