Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Premiera OiM na zachodzie i nowy patch  (Przeczytany 6926 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Premiera OiM na zachodzie i nowy patch
    « dnia: Maja 04, 2011, 01:08:38 »
    Witam
    Wczoraj odbyła się premiera OiM na zachodzie i co bardzo mnie zaskoczyło wyjątkowo dobrze się sprzedała, pod wzgledem ilości graczy (ponad 9000) zajmuje na Steam'ie 10 pozycje. Szkoda tylko że pomimo tego że serwery pełne, Polacy którzy męczyli się z tą grą 2 lata robiąc za płatnych betatesterów nie mogą pograć normalnie w multilplayer, a patcha 1.138 nie wiadomo kiedy otrzymają (czy wiadomo ? :) ). Chociarz zawsze mogło być gorzej i mogli nam próbować wcisnąć tą samą grę 3 raz ;)
    Przy okazji chciałem się zapytać czy są jakieś informacje jakie zmiany wprowadzi nowy patch 1.138 ?
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2011, 01:14:01 wysłana przez Zagiel »

Offline Husasz

• Użytkownik
    Odp: Premiera OiM na zachodzie i nowy patch
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2011, 07:11:34 »
    Pewnie to co zwykle.. ograniczy crashe, moze zmieni statystyki jednostek.. ale napewno w singlu tez cos sie znajdzie ;]
    coz pozostaje nam czekac
    Retarded are everywhere

Offline diavel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 04, 2011, 13:06:30 »
    Klucz dało się dodać do profilu na stronie TaleWorlds i wykryło, że chodzi o tę samą grę. Nie da się jednak aktywować gry "w grze".

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 04, 2011, 14:51:29 »
    Właściwie to dla mnie sukces tej gry nie wróży dobrze przyszłości. Wielu weteranów WB kupiło ją bo na zachodzie była częściowo reklamowana jako WB2 i tak np...Blackitt otrzymał wiadomość na steamie od kumpla z jego byłego klanu który mówi by olał Warbanda bo wychodzi druga część. Jest to marketingowa klapa gdyż gra nie wnosi nic ciekawego i pewnie większość graczy będzie srodze zawiedziona...a wówczas być może nie zechcą kupić kolejnej części prawdziwego Mount and Blade. Dlatego jestem "zaniepokojony" tak dużą ilością graczy. Co więcej jeśli moja prognoza się sprawdzi to zostanie w multi niewielu graczy.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 04, 2011, 20:05:30 »
    Zgadzam się z tym wszystkim o czym piszesz  Argaleb i nie powinni tego reklamować jako WB2
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 04, 2011, 20:53:27 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:43:47 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 04, 2011, 21:50:17 »
    Zupełnie nie rozumiem osób wciąż ostro jadących po Ogniem i Mieczem. Gra  obecnie nie posiada żadnych bugów uniemożliwiających bezproblemową rozrywkę a jej cena na Steamie, która wynosi 15 euro nie jest aż tak wysoka dla obywateli Europy Zachodniej(Warband kosztuje 10 euro więcej). Ponadto jak zauważyłem w ankiecie na forum taleworlds większośc osób kupiła WFaSa dla singla, który wg mnie jest o wiele ciekawszy niż przygoda w fikcyjnej krainie. Zresztą tą sytuację można porównać do serii Total War, a konkretnie do Napoleona, który jest przecież niczym innym jak modem do Empire, a dniu premiery kosztował tyle samo, a sprzedał się lepiej. Jeśli chodzi o reklamowanie WFaSa jako WB 2 w żadnych wywiadach z twórcami ani w filmikach się z tym nie spotkałem.
    "Komunizm pasuje tak do Polaków jak do krowy siodło"- Stalin
    "Chcecie zniszczyć Polaków? Dajcie im wolność!"- Otto von Bismarck
    "Pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką ale wymierną. My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz bezcenna w życiu ludzi narodów i państw. Tą rzeczą jest HONOR" - Józef Beck

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 04, 2011, 22:10:09 »
    Jako WB 2 reklamowali sami gracze i stąd te zawiedzenie. Właśnie grałem w Multi na najnowszej wersji i powiem wam że narazie nie musicie żałować że brakuje łatki. Na 1.138 są błędy nie występujące na 1.136 jak np. przechodzenie przez ściany. W zamku klasztornym nie mogłem wejść, jako obrońca, na mury bo jak wchodziłem po schodach zapadałem się i lądowałem pod. W innej mapce chciałem wskoczyć na dach to wylądowałem w środku budynku. W singlu wojska nie awansują, cały czas są jako rekrut. Zmienili lekko grafikę wszystko wygląda jakby trochę wyrażniej. Zmianie uległy też wszystkie menu, osobiście uważam że teraz gorzej wyglądają.
    Mam nadzieję że najbliższa łatka dla nas też będzie miała nowsze poprawki bo napewno wyjdą.

Edit: To co skreśliłem to jednak nie były błędy gry, albo nie tak było z serwerem albo z połączeniem i dlatego się pojawiły.
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2011, 19:23:43 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 05, 2011, 09:17:01 »
    Mam nadzieję że najbliższa łatka dla nas też będzie miała nowsze poprawki bo napewno wyjdą.
    No ja też mam nadzieję.
    P.S. Za dużo od tej łatki oczekiwałem.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline major

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 05, 2011, 17:23:00 »
    Podpowiedzcie proszę skąd pobrać tego nowego patcha<-ciężko go wyczaić a od niedawna większość serwerów działa właśnie na nim.

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 05, 2011, 17:31:28 »
    Jeszcze nie istnieje.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 05, 2011, 17:34:41 »
    Jeszcze go niema. Jak będzie to najlepiej szukać na stronie cd projektu.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline major

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 05, 2011, 18:41:38 »
    Gdy chce sie zalogować na serwerze to wyskakuje mi że ów jest kompatybilny z wersją 1.138 a ja mam 1.136

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 05, 2011, 18:59:02 »
    Bo w Polsce nie został jeszcze wydany patch 1.138, a na zachodzie już był.

Offline major

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 05, 2011, 21:10:24 »
    Rozumiem, dzięki.
    Więc na razie musimy czekać i wypatrywać publikacji