Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ilość zamków.  (Przeczytany 2064 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roch

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    ilość zamków.
    « dnia: Maja 03, 2011, 13:50:00 »
    Jak można mieć więcej zamków w grze? Ja mam już jeden (Twierdza Kilia, o ile się nie mylę.) ale mi to nie wystarcza. Problem w tym, że Twierdza Kilia była moją pierwszą zdobytą twierdzą, zamkiem ... itp. a gdy zdobyłem inne zamki wyświetla mi się, że "twierdza padła pod naciskiem twoich wojsk, czas aby król Jan Kazimierz usłyszał nowinę o twoim zwycięstwie" a wśród opcji mam tylko : Nie prosić o nagrodę. Po czym patrze, a na zamku jest napisane "ten zamek nie należy do nikogo." Co zrobić aby przejąć taki zamek? Chyba nie chodzi o to, że król mnie nie lubi, bo jest moim przyjacielem, bo tak jest napisane w informacjach o postaci.
    Proszę o pomoc!

Offline brayan

• Użytkownik
    Odp: ilość zamków.
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2011, 14:28:34 »
    Cześć.
    Oznacza to że jesteś wasalem polski,więc zdobywasz dla niej zamki. Król decyduje kto dostanie zamek. Największą szanse na zamek masz mając dobre układy z królem,zdobyć zamek sam i po zdobyciu prosić go żeby ci go darował. Możesz także zrobić własną frakcję zdobyć kilka zamków wroga i zostanie wasalem ale tego niepolecam.

P.s polecam warbanda. OIM jest bardzo zbugowany. Grasz może w wurm online?:)
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 14:36:43 wysłana przez brayan »

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 03, 2011, 19:29:35 »
    Nie za bardzo jest tu zawarta odpowiedź. A więc to jakiś błąd, ponieważ powinieneś mieć jeszcze opcję: "Poproś króla o przydzielenie lenna" czy coś takiego. najprostszym rozwiązaniem (choć mało skutecznym) jest reinstalacja gry. Ale jeśli nie chcesz tego robić, możesz spokojnie grać z tym bugiem. Otóż  dajesz nie proś o nagrody, a następnie zasuwasz do lordasów i próbujesz ich przekonać, aby za Tobą się wstawiali do króla. Król może ci wtedy przekazać zamek.
    Możesz też stworzyć własne królestwo i podbijać na własną rękę, wtedy sam przydzielasz lenna.

Offline Roch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 06, 2011, 13:41:22 »
    Niestety, grę mam od kolegi więc opcja ponownej instalacji jest wykluczona.  może jest jakiś inny sposób?