Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rodzina w królestwie  (Przeczytany 2192 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lord_protektor1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rodzina w królestwie
    « dnia: Maja 02, 2011, 14:35:37 »
    Do czego jest przydatna rodzina przy zakładaniu królestwa, odszedłem od nordów w zgodzie, byłem tam marszałkiem i założyłem nowe królestwo. Za żonę mam lejdi Bryn ojciec jarl Olaf i jeszcze jakiś syn. I mam pytanie w czym mi to pomoże?

Offline Vodka

• Użytkownik
    Odp: Rodzina w królestwie
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 02, 2011, 17:07:13 »
    Nie jestem pewien, ale jak masz dobre stosunki z państwem Nordów i dużo renomy czy jakoś tak, możesz spróbować przeciągać wasali na swoją stronę.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 02, 2011, 23:39:41 »
    Po pierwsze, dobre stosunki z rodzinką :)
    Po drugie, będziesz miał darmowową sprzątaczkę xD (taki żarcik, nie jestem szowinistą)
    Po trzecie, jeżeli żona ma odpowiedni charakter, (co można było sprawdzić u barda w info o niezamężnych damach) zrób jak ja-mianuj ją ministrem. Bedzie ci pomagać w jednoczeniu królestwa.

Offline Damonowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 07, 2011, 19:15:57 »
    Twoją żonę możesz mianować na ministra w twoim państwie, ona może (chyba tylko ona ) urządzać uczty w twoim imieniu
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrze. Jednym jest człowiek a drugim ... jest śmierć

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 16, 2011, 19:23:26 »
    możesz przeciagnąć wasali na swoją stronę, robic uczty, zarządzać królestwem, jak żonę na ministra mianujesz . nie wiem, ale chyba tez sie da poprawic stosunki z jakimś lordem, przez łapówkę