Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Królestwa  (Przeczytany 2943 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Królestwa
    « dnia: Stycznia 14, 2008, 11:46:17 »
    heja

zamki przejmuje łatwo ale z królestwami nie moge sobie poradzić czy ktoś ma jakis sposób
    i jeszcze pytanko jak zrobić aby w walce ruszyło ze mną więcej wojska a nie np 4 osoby a reszta przyjdzie jak oni zginą

pozd

Offline Blakc99

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Królestwa
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2008, 12:13:57 »
    Królestwa nie da się przejąć a co do osób to może masz w opcja ustawione battle shize (czy jakoś tak)na 4 (pamiętam że jakiś skill też o tym decydował)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2008, 12:43:00 »
    Weź sobie zwiększ battle size to wtedy będzie za Tobą szło więcej ludzi, chyba, że gra Ci się przycina to zostaw jak jest, bo inaczej machnięcie mieczem będzie trwało godzinę.

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 17, 2008, 19:03:57 »
    ok z ilościa wojsk podczas walki juz dałem sobie radę dzieki
    a jeśli chodzi o królestwa to prowadze wojne z nordami i zajołem wszystkie zamki i szykuje se na króelstwa ale jest ciężko, wedłog mnie da sie je przejąc tylko sie trzeba ostro namęczyć. i teraz co robic biegac i wybijać lordów którzy nie giną jak sie da przejać królestwa i zakończyć wojny.

pzodr

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2008, 13:02:15 »
    jesli dobrze rozumiem, zeby ich dobic musisz poza zamkami zajac tez miasta (to rozumiesz jako krolestwa??), z tym mzoe byc klopot ale jest kilka sposobow
    -szturm na samobojce;) na gorze listy wojska dajesz jednostki na ktorych Ci niezalezy (zgina) lecisz po kladce i na koncu skaczesz  meidzy wrogow , drugi skok to na dziedziniec zamkowy potem po schodkach w gore i bijesz stloczonych wrogow przy kladce ... najlepiej dwurecznym mieczem cieciami z gory, jak dobzre opanujesz to w jednym szturmie wybijszesz okolo 15-20 wrogow (zabijesz nie ogluszysz)
    -drugi sposob na silny garnizon i udany szturm to... lanca! stajesz blisko wejscia na mury ale tak zeby Cie niemogli bronia biala trafic i zdejmujesz lanca kolejnych ktorzy sie wysuwaja w otwor miedzy blankami... problem to lucznicy i spadniecie z kladki, no i to ze na 80% powalonych to ogluszenia

w obu przypadkach ai troche glupieje wiec to troche jakby korzystanie z buga;)
    w obu przypadkach najlepsza mozliwa zbroja i duzo hp (i dexa) ulatwi Ci sparwe;)
    ostatecznie zostaje jeszcze typowe oblezenie....

Offline zkajo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 02, 2008, 13:15:57 »
    Ja mam pytanie właśnie co do tych oblężeń. Nawet jak jest pusto przy drabince to i tak moi nie chcą wskoczyć. da się to jakoś zmienić?

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 02, 2008, 16:17:50 »
    Ja mam pytanie właśnie co do tych oblężeń. Nawet jak jest pusto przy drabince to i tak moi nie chcą wskoczyć. da się to jakoś zmienić?

tak.. tutaj masz fixa
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=658

Offline zkajo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 02, 2008, 17:03:47 »
    Dzięki, znalazłem go jakieś 10 minut przed tym postem przypadkowo ale i tak dzięki :D

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 28, 2008, 01:06:33 »
    Ja trzymam z khergitami a moja wojna ze Swadią trwa od czasów kredy :) I nie mam na ich wykończenie sposobu więc wymyśliłem że wyłapię wszystkich Swadiańskich lordów i Harlausa też ! Nie wiem co będzie potem ale Harlausa i 4 jego zauszników już mam. Po jednym po jednym aby do przodu NIE ?  :)

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 28, 2008, 17:05:44 »
    rozbiłem swadiansów z mapy i nie ma też żadnych ich lordów ???!!! gdzie są bo w frakcjach jest ich z 17!!??

Offline Ramirez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 28, 2008, 22:24:00 »
    Mi się kiedyś udało podbić frakcję ale nie było łatwo.
    Jeśli wyjątkowo wam nie chce się wam zniszczyć to frakcja to spróbujcie wziąść q od pretendentów do tronu z poszczególnych frakcji, mi pomogło.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 28, 2008, 23:07:14 »
    Do przedmówcy zainwestuj w słownik (ja zainwestowałem trochę pomogło).

Królestwo da się pokonać
    Wystarczy zdobyć wszystkie zamki, pokonać większość lordów i poczekać na komunikat .