Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] Roleplay PW Mod  (Przeczytany 16878 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    Odp: [EVENT] Roleplay PW Mod
    « Odpowiedź #105 dnia: Maja 29, 2011, 22:03:01 »
    Zadeklaruj co zostało źle wykonane przez 4pp?

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #106 dnia: Maja 30, 2011, 10:45:41 »
    Mam nadzieję, że wszyscy już ochłonęli i czas na rzeczowe podsumowanie.

Corleone, od samego początku mówiłem ci, że trochę za dużo oczekujesz po graczach... Mała była szansa, że event wypali zgodnie z planem i niestety moje przepowiednie sprawdziły się. Tak naprawdę, jak ktoś chce pobawić się w RPG to sięga po sprawdzone sposoby, czyli kartka papieru i paru kolegów/ koleżanek. Sympatyków rolplayingu w sieci wielu nie uświadczysz a tym bardziej w tak ograniczonym ilościowo środowisku jakim jest scena Warbanda. Nie wiem czego się spodziewałeś ale na zebranie paru dziesiątek zdyscyplinowanych graczy szans nie było. Tak wymagające samodyscypliny eventy można organizować w gronie max 20 graczy. I proszę, nie przywołuj tu za przykład eventów na serwerach zagranicznych, tam gracz jest dużo więcej i dzięki temu może odbyć się ostrzejsza selekcja. My jeśli chcemy zapełnić serwer, musimy przyjmować ludzi jak leci...

Druga sprawa, do swojej piaskownicy się nie robi... Jesteś oficerem w 4 Pułki a ja nie będę tolerował publicznego prania brudów czy wyżywania się na własnym oddziale. To samo tyczy się Cavarona. Coś wam się nie podoba/ nie podobało, pierwszą instancją w takich przypadkach jest Lisek a drugą i zarazem ostatnią ja.
    Nie obchodzi mnie czy w czasie eventu byliście z oddziałem czy nie. Takie zachowanie jest karygodne i nie mam zamiaru więcej go tolerować. Potraktuję ta sytuację jako ostrzeżenie dla jednej i drugiej strony. Oby więcej nie miała miejsca...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #107 dnia: Maja 30, 2011, 13:18:46 »
    Mam nadzieję, że wszyscy już ochłonęli i czas na rzeczowe podsumowanie.

Corleone, od samego początku mówiłem ci, że trochę za dużo oczekujesz po graczach... Mała była szansa, że event wypali zgodnie z planem i niestety moje przepowiednie sprawdziły się. Tak naprawdę, jak ktoś chce pobawić się w RPG to sięga po sprawdzone sposoby, czyli kartka papieru i paru kolegów/ koleżanek. Sympatyków rolplayingu w sieci wielu nie uświadczysz a tym bardziej w tak ograniczonym ilościowo środowisku jakim jest scena Warbanda. Nie wiem czego się spodziewałeś ale na zebranie paru dziesiątek zdyscyplinowanych graczy szans nie było. Tak wymagające samodyscypliny eventy można organizować w gronie max 20 graczy. I proszę, nie przywołuj tu za przykład eventów na serwerach zagranicznych, tam gracz jest dużo więcej i dzięki temu może odbyć się ostrzejsza selekcja. My jeśli chcemy zapełnić serwer, musimy przyjmować ludzi jak leci...

Druga sprawa, do swojej piaskownicy się nie robi... Jesteś oficerem w 4 Pułki a ja nie będę tolerował publicznego prania brudów czy wyżywania się na własnym oddziale. To samo tyczy się Cavarona. Coś wam się nie podoba/ nie podobało, pierwszą instancją w takich przypadkach jest Lisek a drugą i zarazem ostatnią ja.
    Nie obchodzi mnie czy w czasie eventu byliście z oddziałem czy nie. Takie zachowanie jest karygodne i nie mam zamiaru więcej go tolerować. Potraktuję ta sytuację jako ostrzeżenie dla jednej i drugiej strony. Oby więcej nie miała miejsca...

Ja tylko wspomniałem jak zachowało się XW, nic więcej. Poza tym ździwiłbyś się jak dużo graczy uprawia roleplaying, widać że nie interesujesz się tym. Myślałem że to lepiej wypadnie, ale ludzie zaczęli się fochać i to właśnie XW odwaliło manianę, nikt inny. A po ostatnie, ja już się wypowiedziałem, to reszta tutaj się kłóci i tak jak wspominałem, na polskiej scenie nie opłaca się organizować nic innego niż zwykła wściekła siekanina. Koniec tematu
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 13:22:16 wysłana przez Corleone »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #108 dnia: Maja 30, 2011, 13:31:19 »
    Chyba dość wyraźnie określiłem moje stanowisko w drugim akapicie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline szybki912

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • IPL{Knight}Kerk Fortetze
    « Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 02, 2011, 00:26:30 »
    (...)
     A po ostatnie, ja już się wypowiedziałem, to reszta tutaj się kłóci i tak jak wspominałem, na polskiej scenie nie opłaca się organizować nic innego niż zwykła wściekła siekanina. Koniec tematu

Masz rację Corleone i w pełni się zgadzam. Wśród graczy istnieje tylko jeden cel: ZABIĆ. Nie kumam tez gdzie podziała się chęć zabawy, gdzie wyobraźnia, gdzie wspólne osiąganie celów. Popatrz w jaki sposób grają dziś ludzie w tryby Znajdź i Zniszcz czy Zdobądź Flagę. Zamiast starać się wykonać cele urządzają sobie DeathMatch. Zero współpracy, zero starań, zero wyobraźni.

Nie wiem czy Wy ludzie nigdy nie bawiliście się jako dzieci w jakieś zabawy na wyobraźnię? Nigdy nikt z Was nie udawał, Indian, kowbojów czy rycerzy? Nie macie rodzeństwa? Współczuję Wam z całego serca.

Nie wiem czego oczekujecie po grach komputerowych, że tam nagle was wessie i się staniecie częścią tego świata? Jeszcze za wcześnie.
    W takich grach jak M&B są duże ograniczenia w interakcji ze światem, więc trzeba to nadrabiać wyobraźnią.

Kiedyś wyścigi samochodowe na komputerze to było 4 piksele które trzebabyło utrzymać na torze przesuwającym się po ekranie w prawo i w lewo. Iiiiiiiiiii???????.......... ?
    Zabawa była przednia, grało się na jednym kompie w kilkanaście osób i dobrze się bawiło, bo w życiu liczy się przyjaźń, wspólnota i rozwinięta wyobraźnia. Bez tego jesteśmy tylko kupą mięsa psującą powietrze.

Jeżeli na takim PwModzie któraś frakcja organizuje np. ucztę to stań koło tego stołu i poczuj się jakbyś tam siedział, śmiał się i zajadał najwspanialszymi smakołykami lub tez że Ci coś nie smaku . Wystarczy ruszyć odrobinkę głową. Poselstwa, wyprawy po surowce, wyprawy zwiadowcze, jeśli tylko zaprzęgniesz wyobraźnię przeżyjesz wspaniałe przygody które będziesz opowiadał potem swoim dzieciom i wnukom.

Wyczekuję kolejnych eventów na których spotkają się ludzie na odpowiednim poziomie

Pozdrawiam i dziękuję za zabawę, Giermek Kerk z IPL

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 02, 2011, 13:32:13 »
    To po co kupiłeś warbanda? Po co w PW modzie miecze i topory? Żeby ludzie się nimi po jajach drapali? Włącz sobie simsy i bądź w tych 96%, które nie zabijają swoich podopiecznych.

Edit: O jezu, czepiasz się jak ortalion skóry. Jeśli jeszcze nie zdążyłeś zrozumieć sensu mojej wypowiedzi, to gratuluję domyślności. A teraz łopatologia:
    -ŁARBAND jest grą z innowacyjnym systemem sterowania bronią, po to aby stworzyć klimat średniowieczny (czyt. ROMBANINY) i wrażenie bycia rycerzem (czyt. REMBAJŁY)

-Jak większość ludzi, graniem w tą grę zabijam nudę, a także odreagowuję po ciężkim dniu. Jeśli u ciebie występują objawy biegania po szkole z listwą, która ma imitować miecz, albo dostajesz ataków epilepsji  to zgłoś się do lekarza. Na szczęście póki co wbrew póki co jestem najzwyczajniej normalny.

-To że twoje pole widzenia ogranicza się jedynie do jednej tabelki, to już twój problem

A wyobraźni i logiki mam już komplenie dosyć po bodajże 10 godzinach w gimnazjum
    -Poza tym do maczania dwuręcznym toporem też jest potrzebny spory skill, bo bardzo łatwo jest takowy wymanewrować. Osobiście preferuje niejaką broń drzewcową o zacnej nazwie awlpike, gdyż bardzo mi przypomina jakże znany bagnet :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2011, 18:08:21 wysłana przez Matim007 »

Offline Keczup12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 02, 2011, 13:54:07 »
    Matim007 jeżeli dla Ciebie gra w której masz się tylko zabijać w bardziej lub mniej zorganizowany sposób Cie bawi to powodzenia w dalszym życiu:)
    Czasem każdemu przyda się trochę logiki i wyobrazni:)Jak umiesz biegać tylko z dwuręcznym toporem machać z zamkniętymi oczami to rób tak dalej ja życzę powodzenia:)

ps: z tego co pamiętam miałeś być na tym evencie ? raczej Cie nei było więc kto jak kto sam sie drap po jajach;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2011, 13:57:51 wysłana przez Keczup12 »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 02, 2011, 16:16:24 »
    Wybaczcie że, jako osoba niezwiązana z eventem się wtrące, ale zgadzam się w pełni z matimem, to gra to nie symulator tylko zwykła rąbaninka xd
    A co do przygód które opowiadasz dzieciom i wnukom...hmm, wątpie by ktoś, kiedyś opowiadał
    "no i wtedy wnuczko uczestniczyłem w tamtej uczcie! na serwerze 1_Poland_PW !"
    no to tyle chciałem napisać.
    Pozdrawiam Wszystkich : )

Offline Keczup12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 03, 2011, 12:56:08 »
    lygrys kolejna Twoja wypowiedz która nikogo nie obchodzi :)
    nie grałeś nie grasz to nie powinno Cie to obchodzić idz spamować na forach...