Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Unrecognized opcode  (Przeczytany 3827 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Unrecognized opcode
    « dnia: Kwietnia 28, 2011, 05:58:06 »
    Witam,
    Mam taki problem non stop wyskakuje mi błąd :

Unrecognized opcode 370,; LINE NO: 30:
    At Game menu menu_town
    At Game menu menu_town

Mam najnowszą wersję, bez modów, wersja non steam z zainstalowanym spolszczeniem ( z waszej strony)
    To zaczyna być irytujące, jak wyskakuje tego multum...

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Unrecognized opcode
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2011, 15:05:57 »
    Witam,
    Mam taki problem non stop wyskakuje mi błąd :

Unrecognized opcode 370,; LINE NO: 30:
    At Game menu menu_town
    At Game menu menu_town

Mam najnowszą wersję, bez modów, wersja non steam z zainstalowanym spolszczeniem ( z waszej strony)
    To zaczyna być irytujące, jak wyskakuje tego multum...
    Yyy...na tawernie jest spolszczenie do Warbanda?
    Poza tym ja wolałbym się nie przyznawać do wersji non-steam nie z taleworlds.
    Pozdrawiam!
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline kuku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2011, 19:10:28 »
    Yyy...na tawernie jest spolszczenie do Warbanda?
    Poza tym ja wolałbym się nie przyznawać do wersji non-steam nie z taleworlds.
    Pozdrawiam!

Inteligentna odpowiedz nieinteligentnej osoby.
    Warband z oficjalnej strony od którejś z wersji jest sprzedawany bez dodatkowego spolszczenia i słowa polskie z angielskimi się mieszają.
    Co ma non steam do taleworlds? Zaprzeczasz sam sobie, tymi słowami.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2011, 19:59:38 »
    Od wersji 1.111 nie były dodawane teksty w języku polskim (i nie tylko).

Co do tematu:
    Czy na pewno pobrałeś spolszczenie do Warbanda? Na stronie Tawerny podane jest spolszczenie autorstwa Daedalusa przy współpracy jego wesołej gromadki z Tawerny, ale jest ono na wersję podstawki (1.010 lub 1.011).

Jedyne "nieoficjalne" spolszczenie do Warbanda, jakie znam, to (1.134): http://www.mbrepository.com/file.php?id=2466
    Powinno działać i z 1.136, ale głowy uciąć nie dam...

Pozdrawiam!

Offline kuku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2011, 20:04:35 »

Jedyne "nieoficjalne" spolszczenie do Warbanda, jakie znam, to (1.134): http://www.mbrepository.com/file.php?id=2466
    Powinno działać i z 1.136, ale głowy uciąć nie dam...

Pozdrawiam!

Tak to jest dokładnie te spolszczenie, i było podawane tutaj na forum.
    Co do tematu, przypatrzyłem się tymi napisami na czerwono i głownie wyskakują gdy :

-Wchodzę do jakiegoś zamka/miasta
    -Na mapie ogólnej
    -oraz podczas turniejów

Podczas normalnej walki czy też rozmowy z jakimś npc nic się nie dzieje.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:48:41 »
    Właśnie sprawdziłem w Module System za co odpowiada ten kod. Z tego co widzę dotyczy on steamowych archivmentów, dokładniej mówiąc sprawdza postępy w wykonywaniu ich. Jest to dziwne że gra w ogóle próbuje je wykonywać w wersji non steam. Znam przyczynę lecz nie wiem jak można zaradzić twojemu problemowi. Lecz jeżeli nie wywala to całej gry raczej nic nie powinieneś stracić, co najwyżej pooglądasz sobie co jakiś czas czerwone linijki. Jeżeli jednak jest to poważniejszym utrapieniem trzeba będzie pomyśleć co zrobić.

Offline kuku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 29, 2011, 20:50:28 »
    Właśnie sprawdziłem w Module System za co odpowiada ten kod. Z tego co widzę dotyczy on steamowych archivmentów, dokładniej mówiąc sprawdza postępy w wykonywaniu ich. Jest to dziwne że gra w ogóle próbuje je wykonywać w wersji non steam. Znam przyczynę lecz nie wiem jak można zaradzić twojemu problemowi. Lecz jeżeli nie wywala to całej gry raczej nic nie powinieneś stracić, co najwyżej pooglądasz sobie co jakiś czas czerwone linijki. Jeżeli jednak jest to poważniejszym utrapieniem trzeba będzie pomyśleć co zrobić.

Jest to w jakimś sensie utrapieniem bo wyskakuje tego z 60 linijek od razu, i w tym czasie wiadomości nie są pokazywane oraz zdarza się że to potrafi przymulić grę.
    Z tego co się orientuje, to jest wciąż wersja beta, więc błędy będą, co prawda gry nie wywala, może wywaliło 2-3 razy dopiero, no ale jeśli idzie temu jakoś zaradzić to czemu nie ;p