Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiersze Żelka  (Przeczytany 1612 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Żelek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wiersze Żelka
    « dnia: Kwietnia 25, 2011, 20:25:29 »
    Witam! wcześniej pisałem opowiadanie lecz za bardzo mi to nie wychodziło ale bardzo lubię pisać i się nie poddaje.A więc teraz wypróbuje swoich sił w krótkich wierszach,rymowankach itp.

Wiersz pt. Khegericka Śmierć

Gdy rhodocka strzała niebo przemierza
    mnie wielka radość chwyta, ponieważ
    śmierć zawita u Khegerita, gdy na
    polu bitwy pełno Khegeritów jest
    oddziały rhodockie rządzą! każdy
    to wie, gdy wszyscy khegerici
    padną, Król Graveth ogłosi
    zwycięstwo, wszyscy tego
    pragną! ale ja kończe te
    brednie, ponieważ kraj
    wzywa do walki o nasze
    miejsce..
    Myślałem, że uczę się, jak żyć, a uczyłem się, jak umierać.

Offline Żelek

• Użytkownik
    Odp: Wiersze Żelka
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 25, 2011, 20:27:10 »
    Wiersz 2 pt. Do walki o Kraj!

Do walki o kraj! bo khegerici zawadzają nam.
    Do walki o kraj! bo Sanjar Khan zawadza nam.
    Rhodocy Strzelcy ruszcie swoje kusze!
    bo Khegericki Lansjer przeszyje wasze duszę.
    a wy Rhodocy Sierżanci zmobilizujcie swoje wojska.
    bo Khegeritom zwycięstwo się marzy.
    ale nic z tego, my jesteśmy panami Carladii
    a wy Khegerici możecie jedynie tylko...pomarzyć...

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 26, 2011, 01:12:00 »
    Po pierwsze (pobawię się w moderatora, o ja zły) tutaj masz ogólny temat do pisania wierszy http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3968.0 . Być może jednak potrzebujesz swoich tematów, może jest to dozwolone, nie wiem.

Co do samych wierszy ...

Przede wszystkim - Rhodocka strzała, Rhodoccy strzelcy ... Rhodocy mają kuszników, którzy strzelają bełtami :)

Wiersze trochę krótkie, dodatkowo kompletnie niesylabiczne (wiem, są piękne wiersze niesylabiczne, ale ot tak, uczepianko :)), no i kilka ostatnich wersów w drugim wierszu nie rymuje się. A zakładam, że autor chciał osiągnąć.

Pierwszy wiersz w kwestii sylabicznej i rytmicznej też słabiutko. Niemniej fajnie, że próbujesz, to się chwali i zachęcam do dalszego pisania.

Może w przyszłości utworzysz sobie tym ścieżkę do serca jakiejś kobiety, wierz mi, to działa :> (oczywiście nie piszę o wierszach o grze, żeby nie było :P)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 26, 2011, 01:18:54 »
    Taaa, wierszem to ciężko nazwać, jedyne co przypomina mi wiersz to fakt, że jest podzielony na wersy i ma jakieś rymy, jak narazie nie jestem przekonany do twej twórczości :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Żelek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:00:51 »
    Wiersz 3 pt. Zakonnica

Wstałem dzisiaj rano i padłem na kolano
    upadłem tez w piwnicy i wpadłem do kaplicy
    gdzie spotkałem zakonnice która miała gołe cyce
    a więc ją wydymałem ąz z podniecenia się zesrałem.

Taki na poczekaniu :D

Edit: na końcu się pomyliłem i napisałem ąz a powinno być aż.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:11:04 »
    Brawo ! Twoja twórczość jest niezmiernie ważna i powinny ją zapamiętać całe pokolenia ! Normalnie jesteś drugi Kopernik, co ja gadam, nawet Rydzyk !

A tak na serio - jak masz pisać coś na tak niskim poziomie to sobie daruj, albo idź na forum wyznawców Jestem Pączkiem albo SłIdD 42321alL 3uuu ;**...

Offline Żelek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:13:34 »
    Widać że twoja rodzina prowadzi zakład pogrzebowy :D bo humorem to nie grzeszysz.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:57:37 »
    Przede wszystkim to, co już napisał Yoda: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3968.0 . Nie ma co robić bałaganu na forum, a moderatorzy i tak to przeniosą. (Wybaczcie, że wam przysparzam trochę roboty, ale nie mogłem się powstrzymać ;-) ).

Od zawsze jestem za zasadą, by nie tworzyć na poczekaniu. Pisanie wiersza po wciśnięciu "odpowiedz", ot tak, coby w temacie był kolejny post? Nie, tak dobry utwór nie powstanie.
    A Ty... Zaprawdę powiadam Ci, te wiersze nie nadają się do niczego. Wierszokleta powinien znać się na rzeczy ("khegerici"), stosować zasady gramatyki i nie popełniać błędów ortograficznych. Niestety, Ty nie spełniasz żadnej z tych reguł.
    pees. Większość osób na tym forum ma nieco bardziej wysublimowane poczucie humoru niźli to prezentowane przez Twój trzeci wiersz. ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.