Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: X-Rebirth  (Przeczytany 2881 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    X-Rebirth
    « dnia: Kwietnia 25, 2011, 01:30:22 »
    Świąteczne szaleństwa nie mają końca. Tegoroczny mikołaj będzie miał na pewno wielki orzech do zgryzienia, jak i pełne ręce roboty. Wcześniej miałam przyjemność opisać wam w Tym wątku grę zatytułowaną X3 Konflikt Terrański. W czwartym kwartale tego roku, czyli na święta ma wyjść TES V Skyrim, a jak by tego było mało, to Firma Egosoft zapowiedziała, że na święta wyda piątą odsłonę gry z serii X zatytułowaną X-Rebirth

Zwiastun

Nie wiem jak wy, ale ja nawet dałabym się zamrozić, żeby tegoroczne święta nadeszły jak najszybciej ;)

Pozdrawiam.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: X-Rebirth
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 25, 2011, 01:59:14 »
    Gra wygląda ładnie więc, nic nie wiem o rozgrywce po tym trailerze więc ciężko mi z samego traileru cokolwiek ocenić. Ale to pewnie gra gdzie sterujemy statkiem (gdyż wspomniałaś o X3), a nie jak Mass Effect :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 25, 2011, 02:09:47 »
    Gra wygląda ładnie więc, nic nie wiem o rozgrywce po tym trailerze więc ciężko mi z samego traileru cokolwiek ocenić. Ale to pewnie gra gdzie sterujemy statkiem (gdyż wspomniałaś o X3), a nie jak Mass Effect :)

Dlatego nie bez powodu zamieściłam link do tematu X3 Konflikt Terrański. Celem tego linku miało być przybliżenie tego, czym dokładnie jest poprzednia wersja gry.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 25, 2011, 20:07:19 »
    Ja się tylko modlę, żeby twórcy nie popuścili wodzy fantazji i nie uśmiercili tego tytułu jakimiś idiotycznymi "usprawnieniami"... Był bym w niebo wzięty gdyby po prostu naprawili babole z X3:TC, dodali więcej ras, więcej statków, sektorów (ogólnie wszystkiego więcej ;]) i wprowadzili sporo poprawek, które już dziś są w modach(usprawnienie handlu, lotniskowca itp,itd). Jak dla mnie grafikę mogli by zostawić taką jaka jest(ewentualnie zrobić mroczniejszą) bez zbędnych wodotrysków zamulających tylko grę.
    A do tego wszystkiego możliwość projektowania własnego statku(takie tam moje marzenie;]).

Co do TES V Skyrim to powinni wrócić do klimatu Morrowinda(TES IV był moim zdaniem zbyt cukierkowy) i poprawić trochę fizykę(nienaturalny ruch, skoki, przemieszczanie przedmiotów).

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 25, 2011, 22:23:45 »
    Z zwiastuna możemy wywnioskować, że świat X nawiedziła supernowa, która zmieniła kompletnie wszystko - nawet sojusze. Wydaje mi się, że autorzy gry X zrobili wielki krok wstecz i chcą właśnie naprawić rzeczy, które zepsuli/ominęli w poprzednich wersjach jak X2, X3 i X3TC.
    Moim zdaniem będzie to zupełnie nowa "rozgrywka".
    Pozdrawiam.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 25, 2011, 22:45:03 »
    Czytając ten temat nabrałem ochoty na powrót do Obliviona;].
    Niestety mam najstarszą możliwą wersję(premierowa) a patchów nie ma już nawet na stronie cenegi...
    Czy ktoś posiada linka ze wszystkimi patchami po kolei lub jednym podnoszącym od razu do najnowszej wersji?
    Tylko nie odsyłajcie mnie do google bo właśnie je wertuję;]. Po prostu z tego co pamiętam tych patchów było po drodze sporo i może ktoś ma gdzieś na dysku linki(tak jak ja miałem do plików na stronie cenegi:/)

EDIT: Problem rozwiązany
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2011, 23:06:32 wysłana przez michal3588 »

Offline Gzywa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Drunken Head Hunter
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 25, 2011, 22:47:18 »
    Mam nadzieję że nie zmienią zbyt drastycznie mechaniki gry bo to właśnie stanowi o magi X3, chociaż mogli by zrobić ciekawsze questy. Bo te standardowe szybko się nudziły. Oczywiście nie mam na myśli np. zadań na Hub (swoją drogą chyba najdłuższy i najbardziej wkurzający quest jaki kiedykolwiek w grach wymyślono, jednak satysfakcja z jego ukończenia jest wielka) tylko zwykłe zadania typu: zabij wszystko co się rusza, ew. śledź cel a później zabij itp. Mnie osobiście jako graczowi który wychował się na tytułach takich jak X-Wing, Wing Commander czy Starmageddon najbardziej dokuczał brak kokpitów(wiem że są mody do X3:TC ale ja jestem wymagający i chciałbym żeby każdy statek miał swój kokpit:) Chociaż wiem że to się raczej nie stanie) i z chęcią bym je w tej odsłonie serii zobaczył. Tak czy inaczej czekam z niecierpliwością:)

P.S. Mam również taką cichą nadzieję że w nadchodzącej części znajdzie się miejsce dla Springblossom'a bo to mój ulubiony statek:]
    \        /          <---<<                                        <----<<                        <---<<
     \_O_/                                            <---<<
        |                           <---<<                                    <---<<
        |  /                                          <---<<                                     <---<<
       / \/   <---<<                                               <---<<
      /                                <---<<

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2011, 21:15:48 »
    A ja po cichu marze, aby ta supernova zmusila wszystkich (ktorzy zdolali) do skoku gdziestam w odlegly start i rozpoczecia wszystkiego od nowa. Pomyslcie, calkowicie nowe sektory, nowe sojusze...wszystko. Koniec ze stalym schematem, handlarzy szkolic tu i tu, piraci sa tu i tu... end of this shit!

Kupię, o ile naprawdę się postaraja i nie będe musiał ściągać setek nieoficjalnych modów i skryptów by naprawdę nacieszyć się grą.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 29, 2011, 11:47:30 »
    Jak najbardziej zgadzam się z Mortisem. Zamiast sztywnego podziału na rasy powinny być mniejsze bądź większe grupki w skład, których wchodzili by przedstawiciele wszystkich ras starający się po prostu przetrwać w nowym świecie. Oczywiście w takiej sytuacji znalazły by się również bardziej konserwatywne ugrupowania ale powinny one być nieliczne. No i pozostaje oczywiście kwestia pierwotnych mieszkańców tej galaktyki, którzy na pewno nie będą stali obojętnie podczas gdy obcy zajmują ich przestrzeń życiową;].
    Ogólne rzecz biorąc możliwości jest mnóstwo i tylko mam nadzieje, że twórcy złożą to wszystko w sensowną całość i udostępnią nam godnego spadkobiercę serii zamiast jakiegoś gówna próbującego zarobić na marce.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 29, 2011, 12:18:52 »
    Kupię, o ile naprawdę się postaraja i nie będe musiał ściągać setek nieoficjalnych modów i skryptów by naprawdę nacieszyć się grą.

A mi właśnie odpowiada ściąganie modów i skryptów. W końcu nie musisz  przecież ściągać wszystkich modów i skryptów, a to co tobie odpowiada. Tak wiec można powiedzieć, że grę tworzysz pod własne wymogi - a za każdym razem stosując inne modyfikacje gra jest zupełnie inna. Moim zdaniem, to jeden z największych zalet tej gry. Oczywiście modyfikacje jak i skrypty nie powstają w kilka minut, lecz tygodniami, a nawet miesiącami.

Co do zakupu X-Rebirth uważam, że nawet nie ma co się zastanawiać. Na pewno będzie to udany produkt. Wiele ludzi psioczyło na X3TC, że to re make X3Reunion. A mimo to ludzie zagrywają się w TC ile tylko wlezie zarywając nie jedną nockę ;) Niektórych produktów po prostu nie trzeba reklamować lub zachęcać do nich. Jeżeli jest się fanem tego gatunku, to i tak ten produkt znajdzie swoje miejsce w naszej ulubionej kolekcji ;).

Jedyną rzeczą niezrozumiała i nieodgadniętą jest dla mnie fabuła X3 TC. A mianowicie dalsze losy Martina Wintersa - to dzięki niemu a raczej jego działaniom powstałą główna fabuła gry X3TC. Martin Winters uciekł i jest wielką tajemnicą dla samych Ziemian. W poprzednich częściach sagi X wszystkie fabuły były rozwiązane i dociągnięte do końca. W X3TC tak nie jest. No ale kto wie. Może Martin powróci do systemu Aldrin i zniszczy asteroidę w tym systemie powodując Supernowę :D ehhhh Ludzka fantazja nie zna granic :D

Pozdrawiam.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 29, 2011, 12:42:53 »
    Gra zapowiada się naprawdę ciekawie a właśnie wspomniane przez Jagodę skrypty i mody są jej głównym atutem i w znacznym stopniu przedłużają żywotność tej produkcji. Z powodu słabego sprzętu nie dane mi było pograć w X3TC ale jeśli zdobędę fundusze na nowy komp to ta gra będzie z pewnością jednym z pierwszych zakupów :)

michal3588 jeśli chcesz podziału na mniejsze grupki to nic nie stoi na przeszkodzie w X3 reunion były skrypty które wprowadzały gildie np. najemników czy zabójców a także inne jak siły zbrojne poszczególnych ras. Znając możliwości fanów tej gry to z pewnością powstaną podobne a pewnie i lepsze modyfikacje. Tak więc nawet jeśli twórcy coś spartolą to fani szybko poprawia wszelkie braki w rozgrywce :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:35:21 »
    Jagoda założenie tego tematu było naprawdę wredne z twojej strony :D. Narobiłaś mi ciśnienia na tą grę a do premiery jeszcze daaaaleko... Premiera ma być niby w 2011 ale znając życie wyjdzie pewnie w połowie 2012;/. Jeśli po tym całym czekaniu okaże się, że na wzór Gothica producent wymyśli, że na zamerykanizowanej grze więcej zarobi to przysięgam, że kupuję granat i jadę z wizytą do Egosoftu. Nie da się ukryć, że X3:TC i Reunion szczególnie przy pierwszym kontakcie są grami trudnymi ale to właśnie w tej głębi i masie możliwości tkwi piękno tych gier i nie obchodzi mnie, że nieskalane choćby jedną myślą łby amerykańskich dzieciaczków nie ogarną tego tytułu:/.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 29, 2011, 22:40:04 »
    Skrypty i mody owszem, są dużym plusem każdej gry. Ale litości, żeby gracze sami musieli tworzyć narzędzia do efektywnego zarządzania swoim imperium? Żeby trzeba było naszukać się na necie, by znalezc skrypt dodajacy polecenia dla transportera aby przewozil towar stąd tu a w drodze powrotnej zabral to i to? O takich rzeczach to Egosoft mogl pomyslec...