Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Organizacja dużych bitew w trybie multiplayer "Dzikich Pól"  (Przeczytany 1906 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rotmistrz.2011

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Organizacja dużych bitew w trybie multiplayer "Dzikich Pól"
    « dnia: Kwietnia 16, 2011, 18:54:04 »
    Po co właściwie został stworzony w grach try wieloosobowy? Moim zdaniem po to, by gracze mogli cieszyć się wspólną zabawą z innymi, zamiast irytować się z powodu wręcz mikroskopijnej "inteligencji" botów, z którymi przecież każdy ma do czynienia w "singlu". Osobiście, największą radość sprawiłby mi udział w dużej bitwie wieloosobowej, w której gracze współpracowaliby ze sobą, tworząc rozmaite formacje bojowe, przeprowadzając zorganizowane szarże kawalerii etc. Wczoraj miałem natomiast okazję uczestniczyć w rozgrywce wieloosobowej i, szczerze powiedziawszy, jestem zniesmaczony. Niemalże zero jakiejkolwiek współpracy. Co gorsza, jeden z graczy uparł się, że jego wrogami nie są członkowie przeciwnej drużyny, lecz jego koledzy - i to ich rąbał dwuręcznym mieczem. Dosyć tego lania wody, bo stracę większość czytelników.

Postanowiłem stworzyć wątek, w którym gracze będą "umawiać się" na bitwy, aby nie były one jedynie małymi potyczkami, ustalać, czy i w jaki sposób będą się komunikować etc. Co prawda czasem sam, gdy jestem, zmęczony, chcę trochę pograć "na pałę", ale zorganizowane starcie przyniosłoby mi o wiele więcej radości. Mam nadzieję, iż znajdą się tacy, którzy podzielą moje zdanie i zechcą pomóc mi w tym zadaniu. Jako cele wyznaczam sobie:
    - zwiększenie bądź utworzenie wzajemnej współpracy graczy w grze multiplayer
    - usunięcie problemu graczy, którzy np. z nudów zaczynają tłuc swoich sojuszników, a zdarza się to nader często!
    - zwiększenie rozmiarów (liczby graczy) bitew staczanych w trybie wieloosobowym

Rotmistrz.2011
    PS Co prawda utworzyłem ten wątek w dziale "Rozmowy o OiM DP", ponieważ w tej właśnie grze rozpocząłem przygodę z trybem multiplayer i dostrzegłem w.w. problem, ale podobny wątek można by umieścić w dziale o M&B Warband.
    Już dziś zapraszam wszystkich do wchodzenia na serwery!

Offline Wambo

• Użytkownik
    Odp: Organizacja dużych bitew w trybie multiplayer "Dzikich Pól"
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 16, 2011, 20:38:21 »
    Jak tego chcesz dokonać jeśli nie ma dedykowanych serwerów? Zawsze pozostają publiczne serwery jednak każdy może wejść na taki serwer i nie każdy będzie współpracował, oraz może zepsuć w jakiś sposób zabawę.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2011, 15:54:36 »
    Bądzcie cierpliwi wraz ze światową premierą wiele się zmieni w multi. A czytałem ze w czerwcu pojawi się gra w Europie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 17, 2011, 16:51:07 »
    Światowa premiera już dawno się miała odbyć nikt nie jest pewien na 100% kiedy wyjdzie patch który najprawdopodobniej zapoczątkuje istnienie DP na świecie. Ale wersji że odbędzie się w czerwcu to nie słyszałem.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Rotmistrz.2011

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 20, 2011, 17:15:56 »
    1. Mam pytanie dotyczące zaczętego przeze mnie wątku, ale zupełnie z innej beczki: w jaki sposób mogę pisać wiadomości na czacie (aby w czasie gry pojawiały się w tym miejscu, gdzie informacje o zgonach etc.)?
    2. Odpowiedź dla użytkownika Araden: ja w podanym przez ciebie źródle wyczytałem, że w Europie gra pojawi się w maju, a w drugim kwartale (chyba) w Ameryce. Miejmy nadzieję, że ich multiplayer będzie kompatybilny z naszym...
    3. Proszę wszystkich użytkowników, którzy zgadzają się z moją opinią wyrażoną w na początku wątku, aby w tymże wątku przedstawili swoje pomysły lub po prostu wyrazili aprobatę wobec mojej koncepcji.
    Rotmistrz.2011