Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Braki wyjść, jak oddać wioskę, jak wywołać wojnę z królem i inne...  (Przeczytany 5017 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    1. kiedy wchodzimy do dowolnego zamku brama jestz awsze zamknieta i jedyne wyjscie to skok z muru, kiedy zdobedziemy zamek i idziemy do wlasnej sali tronowej.... niema drzwi! jedyne wyjscie to save i reload.zarowno w demie jak i pelnej wersji tak jest... jest jakies sposob zeby na stale to naprawic? (np.keldoran obok stolicy nordow)

2.na starcie w danej frakcji dostajemy zawsze wioske, czy da sie ja w jakikolwiek sposob oddac?szprzedac? wyedytowac zapis zeby ja stracic:>?  powiedzmy ze niepasuje mi do polorzenia mojich gl. wlosci za daleko ja bronic i ciagle płonie;)

3.w jaki sposób wywołac wojne z królem kiedy nieda mi np. miasta które będe chciał mieć:>?

4.czy istnieje jakies spis/lista uzbrojenia poszczeg. jednostek? wiem ze w sporej zcesci jest losowe ale chodzi mi o zasade ze kazdy crosbowman ma np. kusze i jakas halabarde a milicjant prymitywna kusze i wlocznie....

5.czy mozna jakos zmienic sprawe z jencami? kiedy np. odbijamy piratom jencow mozemy ich wcielic do armi ale juz niemozemy ich zabrac jako jencow w ramach questa do lorda, troche bezsensowne...

ps. mowa o najnowszej wersji tutaj;)

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Braki wyjść, jak oddać wioskę, jak wywołać wojnę z królem i inne...
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2008, 10:29:54 »
    1. kiedy wchodzimy do dowolnego zamku brama jestz awsze zamknieta i jedyne wyjscie to skok z muru, kiedy zdobedziemy zamek i idziemy do wlasnej sali tronowej.... niema drzwi! jedyne wyjscie to save i reload.zarowno w demie jak i pelnej wersji tak jest... jest jakies sposob zeby na stale to naprawic? (np.keldoran obok stolicy nordow)
    Przecież można wyjść TAB'em Drzwi zostały wprowadzone w którejś z ostatnich wersji właśnie po to by nie buszować po zamku :D
    2.na starcie w danej frakcji dostajemy zawsze wioske, czy da sie ja w jakikolwiek sposob oddac?szprzedac? wyedytowac zapis zeby ja stracic:>?  powiedzmy ze niepasuje mi do polorzenia mojich gl. wlosci za daleko ja bronic i ciagle płonie;)
    Nie da się.
    3.w jaki sposób wywołac wojne z królem kiedy nieda mi np. miasta które będe chciał mieć:>?
    Trzeba atakować jego waslli, caravany itp. Tylko jaki tego sens to nie wiem O.o
    4.czy istnieje jakies spis/lista uzbrojenia poszczeg. jednostek? wiem ze w sporej zcesci jest losowe ale chodzi mi o zasade ze kazdy crosbowman ma np. kusze i jakas halabarde a milicjant prymitywna kusze i wlocznie....
    Nie spotkałem się z tym ale możliwe że gdzieś na oficjalnym forum to jest?
    5.czy mozna jakos zmienic sprawe z jencami? kiedy np. odbijamy piratom jencow mozemy ich wcielic do armi ale juz niemozemy ich zabrac jako jencow w ramach questa do lorda, troche bezsensowne...

ps. mowa o najnowszej wersji tutaj;)
    Nie da rady z tego co wiem.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2008, 10:57:38 »
    okej dzieki wielkie za odp. z ta wojna z krolem tak mi sie nasunelo  bo sadze ze jako "niezalezny" zajme miasto (stolice nordow np.) a mi jej nie odda to wypowiem mu wojne i odbiore jego wasalom;]

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 13, 2008, 11:06:19 »
    Ale po zdobyciu zamku/miasta i po negatywnej odpowiedzi od krola (ze nam nie da) jest opcja, zeby sie nie zgodzic z jego decyzja... tylko nigdy jej nie uzylem, moze to o to chodzi? testowal ktos?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2008, 11:23:05 »
    Ja testowałem. Pojawiło mi się okienko (może akurat to też jest losowe) że mogę się obrazic i odejsc od króla i przyłączyc się do innego. Ael ja się do niego spowrotem przyłączyłem i straciłem przezto zamek i wioskę.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 14, 2008, 16:14:51 »
    ehe a najgorsze jest to ze zajete maisto tak czy siak dostaje jakies wiesniak co nawet niechciał mi pomoc w szturmie;p (17 razy musialem szturmowac zeby w koncu sie poddali;) ) heh troche to lipne... jedyne wyjscie dolaczyc do innego krola z ktorym ten ma wojne i zajac maisto, ale obawiam sie ze na to majatek bede potrzebowal- pokoj;/
    *ed. no akurat jest troche pod gracza bo na nizszych poziomach szturmowac miasto mozna samemu;) tylko wiec po trapie zeskoczyc z muru na dol i wybijesz ~15-20 nim sam padniesz;) a gdyby wasal mial wiecej ziem... coz historia by byla wasal potezniejszy od krola/rownie potezny;)*
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2008, 18:13:59 wysłana przez marcin20000 »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2008, 17:23:11 »
    ehe a najgorsze jest to ze zajete maisto tak czy siak dostaje jakies wiesniak co nawet niechciał mi pomoc w szturmie;p (17 razy musialem szturmowac zeby w koncu sie poddali;) ) heh troche to lipne... jedyne wyjscie dolaczyc do innego krola z ktorym ten ma wojne i zajac maisto, ale obawiam sie ze na to majatek bede potrzebowal- pokoj;/

Dla mnie przeciwnie.. jest to zaleta. Gra nie jest zrobiona typowo pod gracza, tak jak to jest w większości FPP gdzie przeciwnicy giną od dwóch kulek, a ty możesz ich przyjąć 20 :D To znaczy lubię gry FPP ale tu taki schemat by nie pasował. Więc element losowy jest tu jak najbardziej na miejscu. Pomyśl też inaczej, jak już ktoś napisał jesteś wasalem, a nie królem więc jakby to wyglądało gdybyś miał 10razy więcej ziemi niż twój władca? :D

Offline Malachius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 23, 2008, 22:28:00 »
    na poczatku walczylem dla swadiansow ale krol za duzo ziemi chcial dla siebie wiec gdy przejelem Reyvadin skorzystalem z mozliwosci i przestalem byc jego wasalem. dolaczylem sie do khegritow(czy jakos tak) "odzyskalem" wszystkie przejete wczesniej zamki (wszystkie vaegir'ow + 2 swadianow) oraz Reyvadin, Rivacheg i Kudan, ale i tak dostalem tylko 1 miasto i 3 zamki.

takie pytanko na koniec, czy da rade zabic jakiegos lorda/krola ktorzy nie posiadaja juz zadnej ziemi (vaegir'ow na mapie juz nie ma)?

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 24, 2008, 10:55:39 »
    Mam teraz pytanie ja :)
    Otóż troszkę odwrotnie niż Marcin20000 bo ja chętnie bym się dowiedział jak zawrzeć pokój z frakcją:/

Chodzi o to że mam 4 wrogów, gram nordami i troche Vaegirzy i Swadianie dają w kość - nie to że mam wciry co troche - a staram się zrobić tak aby mieć najwyższy możliwy stopień przyjaźni z nordami, i troche to męczy jak staram się robić questy i między tym wszystkim bronie karawan, zamków, wsi, i głupich lordów którzy zawsze pojawiają się tam gdzie nie potrzeba ://

Z tego co pamiętam to w wersji 0.903 w nativie kiedy dogoniło się lorda jakiegoś albo poszło się na zamek króla wrogiej frakcji to byłą opcja chcemy pokoju, Natomiast w BoWie jej nie ma:/ albo ja mam pecha czy co :/

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 24, 2008, 11:01:21 »
    Heh, dołączam sie do pytania powyżej. Swadianie są w samym środku mapy i trudno mieć z wszystkimi naraz wojnę.
    Jest jeden sposób na polepszenie, ekhem, "stosunków" z lordami wykonując powierzone od nich zadania, ale czy ja wiem...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 24, 2008, 12:42:33 »
    O ile wiem to jak powykonujesz sporo zadań dla wrogiego lorda lub będziesz pomagał ich karawanom to może się da, choć nie wiem czy udzielanie im pomocy jak prowadzi się z nimi wojnę jest wogóle możliwe :/