Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przyszła żona  (Przeczytany 2254 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przyszła żona
    « dnia: Kwietnia 15, 2011, 18:42:25 »
    Witam was. Od razu mówię że używałem opcji szukaj i niestety nic nie znalazłem ;/

Ostatnio spodobała mi się jedna z lady. Nie ma ona ojca ani matki tylko brata, który się nią opiekuję. Więc poszedłem zapytać jej brata czy mogę rozpocząć zaloty, a on mi odpowiada że to by mu się przydało i się zgadza. Więc nauczyłem się wiersza i poszedłem do niej, a ona mi odpowiada że już kogoś tam ma i zdradziła mi przez przypadek jego imię. No i teraz nie wiem co mam robić, ponieważ gdy go wyzwę będę miał -15 z nim i prawdopodobnie jakiś - z sułtanem (jestem wasalem Sułtanatu Sarranidzkiego)

Mam około 15 honoru i około 1000 renomy. Macie jakieś rady?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Przyszła żona
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2011, 20:30:58 »
    Spraw manto temu amantowi i zbij go, będziesz miał -15 z nim i różnie z wybranką. Sułtan ma gdzieś problemy sercowe swoich wasali, a 1 lord, z którym masz -15 to jeszcze nie cały kraj.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2011, 22:59:46 »
    A czy nie ma jakiś innych sposobów, aby to rozstrzygnąć bez walki?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2011, 23:46:59 »
    Nie, bo musisz go pokonać, aby on nie ukradł Ci drugiej połówki. Czemu tak unikasz bitki? Ta gra na tym polega.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:00:35 »
    Unikam walk ponieważ chcę później założyć własne królestwo, a lordów będę brać z sułtanatu.

Mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego poezje, które dyktuje dają mojej lady tylko 1-4 punktów, a za dedykacje po zwycięstwie w turnieju 1. Kiedyś od innej lady za dedykacje dostawałem 6, nie wiem co się stało z tą nową. Mógłbyś mi odpowiedzieć?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:15:18 »
    Są lejdis i lejdis. W tawernach są trubadurzy (skaldowie, ashikowie) którzy opisują, jaka dama co lubi (ale tylko w granicach królestwa, w którym ich złapiesz, czyli bard w Yalen będzie gadał o Rhodoczkach np) i jedne damy są romantyczkami (wolą wiersze), inne zachłanne i ambitne (chcę mieć sławnego i bogatego męża).

Małe co nie co
    http://mountandblade.wikia.com/wiki/Romance

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:48:18 »
    Dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogłeś ;]