Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wrogie nacje  (Przeczytany 1137 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marioxs

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wrogie nacje
    « dnia: Kwietnia 14, 2011, 19:42:53 »
    Witam gram w Mount&Blade Warband i mam pytanie: Czy jak podbiję wszystkie zamki danej nacji to król ani jego wojska na mapie się już nie pokażą?

Offline Seahawk

• Użytkownik
    Odp: Wrogie nacje
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 14, 2011, 20:23:59 »
    Nie. Przejdą oni do innych frakcji (wszyscy oprócz króla) .

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 14, 2011, 20:26:28 »
    Nie. Przejdą oni do innych frakcji (wszyscy oprócz króla) .

Nie zgodzę się z tym. Mam wprawdzie tylko doświadczenia z M&B (w WB rzadko podbijałem samodzielnie państwa), jednak tam lordowie walczyli jeszcze przez długi czas od zdobycia ostatniej lokacji. Przechodzili do partyzantki i próbowali na hura odbić któreś ze swoich lenn.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2011, 21:30:37 »
    Nie zgodzę się z tym. Mam wprawdzie tylko doświadczenia z M&B (w WB rzadko podbijałem samodzielnie państwa), jednak tam lordowie walczyli jeszcze przez długi czas od zdobycia ostatniej lokacji. Przechodzili do partyzantki i próbowali na hura odbić któreś ze swoich lenn.

O tak walczą i to bardzo długo! Puki się ich nie "wybije" co do nogi to będą sprawiać problemy. Mi się zdarzało, że po całkowitej kapitulacji niektórzy lordowie nie przechodzili do innych frakcji tylko opuszczali Caladrie już na dobre ( ale nie jestem pewien czy to nie było tak tylko w jakimś modzie)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Wwe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2011, 09:58:25 »
    Ja zauważyłem że to jest tak. Podbiliśmy np. królestwo Swadii. Król razem ze swoją szlachtą/lordami przyłączają się do inne nacji, i na własną rękę próbują odbić swoje lenna. Po kilku dniach, jak odeprzemy ich ataki, Oni zwątpią i wyskoczy komunikat że nacja została pokonana czy jakoś tak.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 15, 2011, 12:05:46 »
    No mniej więcej o to mi chodziło. Otóż gdy ja podbiłem Swadię Lordowie przechodzili do innych bez większego oporu. Mniej wiecej po tygodniu Swadii nie było.