Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles: Warlords  (Przeczytany 40838 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sword of Damocles (Warband) parę pytań
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 27, 2014, 20:07:23 »
    Witam!
    Otóż pobrałem moda wymienionego w tytule. Jest całkiem fajny, przy czym dodam pobrałem jego najnowszą wersję, jednak parę rzeczy mnie smuci i mam w związku z tym parę pytań.

1. W grze możemy korzystać z broni palnej. Czy są jednostki które także z niej korzystają ? Jeśli tak to która frakcja je posiada?
    2. Mając własne królestwo ustawiamy pewne parametry w tym to jaki rodzaj wojsk chcemy. Dużo i słabe, czy mało i silne. Wybrałem wersję silną, ale rodzaj wojsk rekrutowanych w mojej wiosce się nie zmienił. Nadal byli to Swiadiańscy rekruci. O co chodzi? Moje królestwo nazwałem Avalonia. Nie powinni to być avalońscy rekruci?
    3.Też macie wrażenie, że frakcje z poza moda są zdecydowanie za słabe?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Sword of Damocles: Warlords [B]
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 29, 2014, 13:45:25 »
    1. Tak, są takie jednostki, takowych żołnierzy o ile się nie mylę posiadają Vilianese, Marinia, Swadianie, Vaegirowie, Rhodocy.

2. Nie, nie powinni być to avalońscy rekruci tylko swadiańscy, ponieważ taką "kulturę" Swadian ma Twoje królestwo i ma takich żołnierzy jak Swadia. Co do wojsk i parametrów, pamiętaj, że wszystko się zaczyna od rekruta :D Te parametry w mojej opinii są dla Twoich wasali, aby wiedzieli, aka jest preferowana struktura armii i e miarę się ichn trzymali.

3. W mojej opinii podobne do tych "starych" frakcji w Calradii, sprawdź czy nie masz ustawionego za nisko poziomu trudności (nie, żebym Cię obrażał, ale lepiej nie wydawać takich osądów, jeśli ma się obrażenia zadawane sojusznikom na 1/2, a sobie na 1/4)

Offline SkorpionX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 22, 2014, 15:13:10 »
    Witam wszystkich,

już od dawna gram na modzie SoD Warlords, w wersji 3.92, jednak szukam najnowszej wersji. Przekopałem masę stron, najczęściej inne fora, a także serwisy uploadowe. Google podpowiedziało mi "4.0 download" i "5.0 download", ale jedyne co znalazłem, to martwe linki do czegoś o nazwie Sword_of_Damocles_v5.0_Beta_1 (chyba dobrze to podałem), i stąd moja prośba o podanie mi, jaka jest najnowsza wersja moda. Nie wierzę, że od 2011 roku nadal mamy wersję 3.92, chyba, że autorzy zarzucili pracę nad modyfikacją.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 22, 2014, 19:53:55 »
    http://www.moddb.com/mods/sword-of-damocles-warlords/downloads

Tu masz najnowsze info o modzie. Najnowsza wersja to 3.92f

Przykro mi, że Cię zawiodłem :PP

Aaa, to co podałeś, to pewnie wersja SoD na zwykłego M&B 1.011
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline SkorpionX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 22, 2014, 21:47:05 »
    Dzięki za info.
    Wie ktoś może dla czego od 2011 mamy praktycznie tą samą wersję? Nie wiem ile czasu mijało między 1.0 i 2.0 oraz 2.0 i 3.0, ale myślę, że dokończenie moda po stworzeniu 3 pełnych wersji i zaawansowanej pracy nad 4.0 nie trwa aż tyle... (od 2011)
    Jest jeszcze sprawa różnicy, między SoD:W a SoD. Orientuje się ktoś może jaka ona jest? I dla czego, skoro hipotetycznie wyszła wersja 5.0 na M&B, nie dociągnęli tej na M&B W chociaż do 4.0?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 23, 2014, 08:19:57 »
    Może się wypalili? Zresztą o ile dobrze się orientuję to Warlords robiła inna ekipa. Co do różnic: wersja na WB jest biedniejsza.

Offline SkorpionX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 23, 2014, 15:53:38 »
    Biedniejsza? Rozmawiam (bo się dokopałem do nich) z ludźmi, którzy podobno robią SoD:W. Mówią, że dla tego to tyle trwa, bo jest ich aż dwóch a mają w planach zrobić coś niesamowitego. Więc jeśli za tego życia ujrzę wersję 4.0, to się nie zawiodę :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 23, 2014, 17:06:16 »
    Jeszcze o różnicach - chyba w wersji na podstawkę nie ma broni palnej, ale nie jestem pewien, w kazdym razie jak ja grałem w wersję 5.0 na podstawkę, to nie było skilla do rozwijania u bohatera zdolności Firearms.

Wiesz, każdy team ma inne priorytety. Można co miesiąc wypuszczać małe łatki i wprowadzać zmiany o 0.001 wersję z dodatkowymi literkami a, b, c, d, e, f, a są takie teamy, które wypuszczą moda, potem czekamy dwa lata i nagle wychodzi wersja 2.0, a poprzednia to była 1.0 :D

Tak więc cierpliwości i nadziei :)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 23, 2014, 20:43:20 »
    W wersji na zwykłego M&B tylko niektóre jednostki wiary miały broń palną i najlepsze jednostki Czarnej Armii (generałowie czy jakoś tak). Ale bohater nie ma tej umiejętności. Nie jestem jeszcze pewien czy część najlepszych Legionistów jej nie posiada.

Offline Revix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 30, 2014, 15:55:48 »
    Czy w tej "wersji" na WB też jest inwazja Legionu?

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 08, 2014, 17:17:50 »
    Czy jak podbije np.swadie będę mógł rekrutować swadian czy jakiś innych kolesi? NIE jestem wasalem

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 08, 2014, 17:26:35 »
    Swadian
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 12, 2014, 14:21:50 »
    Czołem!
    Orientuje się może ktoś, jak to jest z tymi pojedynkami przed bitwą? Ukazuje mi się wyzwanie z (zielonym) pytaniem [Y/N] , naduszam to Y aż mi palec drętwieje, a program nie widzi...:( W końcu ktoś z moich podejmuje, męczą się, ja razem z nimi :)
    Rzadko zdarza się, że ponownie pyta (tym razem na niebiesko) i wówczas mnie zauważy. Ale o co chodzi i od czego to zależy???
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 24, 2015, 01:31:30 »
    Witam serdecznie chciałbym spytać czy ten mod nadal się rozwija?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 24, 2015, 16:54:02 »
    Podobno prace nad nim cały czas trwają.