Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles: Warlords  (Przeczytany 40859 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Sword of Damocles: Warlords [B]
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 29, 2011, 19:04:01 »
    Nie, niestety nie da rady z tym nic zrobić. Tak samo jest w 1257 ad a wina leży w dużej mapie i większej ilości jednostek wałęsających się po niej.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 29, 2011, 20:11:36 »
    W takim razie saki sens ma robienie wielkiej wypasionej mapy skoro silnik gry jej nie ogarnie? Przekombinowali i zepsuli moda.
    Ostatnio gram w najnowszego deus ex-a na najwyższych ustawieniach bez przycinki a odpalam SoD-a to mi się gra tnie O_o...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 29, 2011, 23:26:39 »
    Heh, przypuszczam, że modder posiadający dobrego kompa ma gdzieś optymalizację i to jak będzie chodził mod na innych systemach :P Filozofia modowania WB bardziej sprowadza się do "im więcej tym lepiej", i nie ważne, że silnik nie wytrzymuje :P
    Nie chcę, żeby to było brane za kiepską reklamę, ale chyba tylko team PoPa zwraca uwagę na optymalizację. Choć nigdy ten mod nie zbliżył się "ciężarem" do Florisa itp, to były robione packi itp. zmniejszające wymagania, aż do "wielkiego" przełomu(dzięki modderowi Blood and Steel bodajże), kiedy odkryto, że konwersja z ogg-ów na wav-y rozwiązuje większość problemów :P

offtop: ja tam nie bardzo mogę nawet w DE nowego grać, w becie było cienko... myslę, czy sobie nie pograć w to przez OnLive, bo pierwsza gra jest za jednego dolca...

Offline carl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 15, 2011, 19:09:54 »
    Witam

jednostki uległy wizualnej zmianie czy nadal są do siebie podobne?? mam na myśli tu oczywiście wygląd nowych frakcji, jak ostatnio grałem nie było zbyt wielkiej różnicy w wyglądzie.

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 10, 2011, 20:36:39 »
    można nadal zabijać lordów??
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 21:06:46 wysłana przez jakozfifi »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 12, 2011, 10:40:00 »
    Gram w tego moda i powiem tak, w miarę wszystko dobrze ale za duża mapa, za mało bandytów których można zaatakować, brak pełnego spolszczenia, a większość lordów siedzi w zamkach i jak kogoś sprowokować do wojny.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 12, 2011, 14:26:12 »
    Święta prawda. Choć z tą mapą to przegięcie. Nikt jej nie ogarnie szczerze powiedziawszy a tym bardziej komputer nawet najlepszy nie nadąży nad kontrolą jednostek n do którejś. Przez co silnik leży i kwiczy :P A szkoda trochę. Puki co siedzę na Floris expanded i nie narzekam :)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 22, 2012, 15:47:34 »
    ODŚWIERZAM.
     Właśnie pobieram,jak na razie,to widzę że spolszczenie jest tylko do wersji 3.0B. No nic,mam nadzieję,że mój poziom angielskiego wystarczy...
    Tak btw. gra ktoś w tego moda ? ;>
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline Scorpion2521

• Użytkownik
    Sword of Damocles - Warlords
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 14, 2012, 21:24:09 »
    Witam :)

Jakiś czas temu dużo czytałem o modzie Sword of Damocles - Warlords, jest to modyfikacja do Warbanda, bardzo rozbudowana z resztą, powiem wprost - spełnia wszystkie moje oczekiwania co do Mount&Blade. Mam jednak pewien problem, nie wiem czy ktoś z was już to wcześniej instalował, otóż ściągnąłem najnowszą wersję Warlords razem z patchem, zainstalowałem, wszystko ładnie, pięknie. Gra się włącza, ładuje moda, jest menu. Mogę nawet włączyć losową bitwę. Problem zaczyna się, gdy próbuję rozpocząć nową grę, po chwili pojawia się napis "Launching game..." niby wszystko ok, ale nic się nie dzieje. Po chwili ratuję sytuację kombinacją klawiszy Ctr+Alt+Del.. i z otwartego okna dowiaduję się, że Mount&Blade nie odpowiada...
    Czy ktoś wie, gdzie leży problem? Dodam, że reinstalowałem grę i moda po kilka razy. Moja wersja M&B to 1.143 rzekomo kompatybilna z modem.    Wtf?

Offline huth

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 14, 2012, 22:09:28 »
    Jak masz ustawione opcje? Spróbuj najpierw obniżyć jakość tekstur no i wlącz ładowanie tekstur na żądanie oraz wymusić jednowatkowosc w konfiguracji. Inne mody i sam WB działają dobrze?

Offline Scorpion2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 14, 2012, 22:22:39 »
    Reszta modów działa bez zarzutu, tylko tutaj pojawia się problem, Native też nie stwarza żadnych problemów, dlatego przyznam, że nieco się zdziwiłem.. Jakoś tekstur mam średnią, ale jak na mojego kompa, spokojnie mógłbym ustawić maksymalną.. Gdzie się ustawia tą jednowątkowość??

Offline huth

« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 15, 2012, 00:19:30 »
    W konfiguracji, do której wchodzisz przez launcher WB. Ale nie będzie to chyba potrzebne, bo przeczytawszy ponownie twojego posta myślę, że po prostu musisz czekać aż gra się załaduje. Tak jest w paru modach przy rozpoczynaniu nowej gry, że trzeba bardzo długo czekać(np. w Brytenwaldzie).

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 15, 2012, 13:01:53 »
    Tak to prawda ja czekam gdzieś 5-6 min jak chce rozpocząć nową grę.
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline Scorpion2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 15, 2012, 16:10:13 »
    Czekam jakiś czas, nie wiem dokładnie ile minut, w końcu tracę cierpliwość i ratuję się Ctr+Alt+Del i za każdym razem menadżer zadań informuje mnie, że M&B nie odpowiada, to chyba nie jest normalne..?

Offline Scorpion2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 15, 2012, 20:28:19 »
    Ej, podziałało, czekałem chyba z 7 minut, ale w końcu się włączyło :) gdy wczytuję zapis, gra ładuje się już znacznie szybciej.. serdecznie dziękuję za pomoc.  :)