Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zdobywanie zamków i miast  (Przeczytany 11419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jabolos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zdobywanie zamków i miast
    « dnia: Stycznia 10, 2008, 23:38:35 »
    co zrobic zeby kazdy zamek jaki zdobywam byl moj bo mam jeden ale kazdy nastepny jaki przejmuje to dostaje go jakis lord gram w wersje 0.903 i dodatkowanie pytanie czy mozna na tej wersji przejmowac mista bo oblegac je mozna ale czy przejmowac nie moge jeszcze sprawdzic bo za slaba postac mam

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Zdobywanie zamków i miast
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2008, 07:40:52 »
    To zależy od tego, czy twój król zaproponuje Ci przejęcie we władanie tego zamku. Jeśli tego nie zrobi, to Twoim wyjściem jest tylko wywołanie wojny.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2008, 08:32:34 »
    To zależy od tego, czy twój król zaproponuje Ci przejęcie we władanie tego zamku. Jeśli tego nie zrobi, to Twoim wyjściem jest tylko wywołanie wojny.

Wywołanie wojny? Nie rozumiem co ma rozdzielanie zamków przez króla do wywoływania wojny? :D To czy zamek będzie twój zależy tylko od króla... podobno wpływają na to jeszcze takie czynniki jak sława lub relacje z nacja króla. Ciężko jednak to stwierdzić na pewno.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2008, 08:55:28 »
    Tak, ale jeśli chcesz przejąć zamek, którego nie dał ci król to masz problem i właściwie tylko wojna z twoim królem może dać ci ten zamek, nie?

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 11, 2008, 15:28:34 »
    Tak, ale jeśli chcesz przejąć zamek, którego nie dał ci król to masz problem i właściwie tylko wojna z twoim królem może dać ci ten zamek, nie?

Niby tak ale to raczej oznaczało by zdradę? :P Trochę nie moralna propozycja...Ale fakt masz rację.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2008, 15:31:52 »
    Kręcicie za bardzo.. przecież można inny zamek zaatakować ;P ja zamek dostałem właśnie za drugim razem.

Offline Jabolos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2008, 17:07:15 »
    dzieki za pomoc ale wlasnie o to mi chodzi jak zrobic zeby kazdy byl twoj bo jak przejalem pierwszy to go dostalem pozniej przejalem jeszcze dwa i lipa nie sa moje wiec denerwujace jest to ze tracisz wojo a i tak nic z tego nie masz w sumie tylko lvl ci leci ale jak widze to nie da rady tego zrobic tak zeby kazdy jaki sie przejmie byl twoj a wojna to lipny pomysl bo jak z kazdym wojne bede mial to nawet do mista zadnego nie wejde tylko w przebraniu a to sie udaje jak mi 1 na 5 okolo

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2008, 11:58:36 »
    No to jest właśnie realistyczne, poza tym masz także taką korzyść, że poszerzasz terytorium swojej frakcji, zdobywasz nowe wioski więc jest gdzie i woja zaciągnąć. Byłoby bez sensu gdyby wszystkie zamki należały do nas. W tej grze nie jesteśmy królem lecz pomniejszym generałęm który usługuje królowi.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 12, 2008, 12:11:42 »
    W tej grze nie jesteśmy królem lecz pomniejszym generałęm który usługuje królowi.

Albo raczej Rycerzem a jak każdy wie rycerze za służbę dostawali ziemie na własność

Offline gipsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 15, 2008, 00:55:07 »
    jest to faktycznie wkurzający motyw, iż oddaje się zamki oraz zdobyte miasta - osobiście otrzymałem od króla (oprócz początkowej wsi) 2 zamki i przynależące do nich 2 wsie. czasem pomaga odczytanie zapisu skutkiem czego możesz dostać miasto lecz szanse są jak 1:100. nie wiem od czego to zależy ;(
    miasta można zdobyć, co prawda jest bardzo ciężko ale da rady
    mój sposób jest dosyć prosty: atakuje po kilka razy wyżynając maksymalną liczbę obrońców za każdym podejściem.
    podczas każdego ataku najpierw chowam wszystkie jednostki poza zasięg strzał (chyba że jest dużo strzelców to nawet nieźle dają),
    następnie załatwiam z kuszy ilu się da wrogich strzelców (mój rekord to 19 trupów na 23 strzały) po czym przystępuje w pojedynke do szturmu murów. gdy dochodze do końca kładki (tuż przed murem) zadaje cios (najlepiej poziomy lub pionowy - z tego co zauważyłem pionowy zadaje wiecej obrażeń i ma większy zasięg, lecz niestety trzeba dosyć precyzyjnie uderzyć). po zadaniu ciosu odskakuje i powtarzam atak. mozna w ten sposób oczyszczam mury na tyle żeby móc na nie wejść po czym wybijam całą reszte na murach. jeśli zostały jakieś strzały polecam rozstrzelać gości na dole. nie polecam atakować swoim wojskiem w 99% blokują się na murach. najlepiej się po tym wszystkim wycofać i ponowić atak (jeśli mamy dość zdrowia - ewentualnie poczekać do dnia następnego)... i tak po kilku atakach zdobywamy miasto, które oczywiście król odda każdemu tylko nie nam... :-(
    nie wiem czy można zniszczyć frakcje ale osobiście zdobyłem wszystkie miasta, zamki i wioski khergitów a oni nadal istnieli...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2008, 09:53:31 »
    To jest uwarunkowane renownem. Czym więcej  tym większa szansa na otrzymanie zamku/miasta. A czy kergici mieli oddziały spawnujące się czy tylko istnieli na papierze?

Offline gipsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 15, 2008, 19:42:49 »
    To jest uwarunkowane renownem. Czym więcej  tym większa szansa na otrzymanie zamku/miasta. A czy kergici mieli oddziały spawnujące się czy tylko istnieli na papierze?

renown - rozumiem że chodzi ci o reputacje, ją mam akurat na dosyć wysokim poziomie (ponad 400) przy czym inni lordowie mają czasem poniżej 200 i otrzymują zamki także ten element wyeliminowałem....

oddziały "spawnujące" ?? jeśli chodzi ci o to czy walczyli to przynajmniej próbowali ale strzał z kuszy opanowałem do perfekcji także nawet z bardzo dużych odległości jestem w stanie trafić w czoło gościa skrytego za tarczą :)
    khergitów (garnizon i lordowie) w niektórych miastach było nawet ponad 500 (przy moich troche ponad 100). moja taktyka opierała się na walkach podjazdowych (zabić jak najwięcej i uciec) i w ten sposób uszczuplając armie wroga zblizamy się do ostatecznej konfrontacji.

Offline money555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 03, 2014, 17:54:49 »
    A czy ktoś może mi podpowiedzieć jak pojmać króla wrogiej frakcji???

Rozgromiłem już chyba wszystkich hrabii, przejąłem wszystkie zamki i prawie wszystkie miasta (pozostało mi tylko ostatnie miasto, a króla w nim nie ma). Zastanawiam się, czy może muszę go poszukać gdzieś na mapie, bo może jest akurat w trasie, ale podejrzewam, że nawet wygrana bitwa nie zagwarantuje mi pojmania króla, tak???

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 03, 2014, 18:29:02 »
    Musisz go pokonać w walce, wtedy będziesz miał SZANSĘ, ale nie na 100%, na jego pojmanie.

Offline money555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 03, 2014, 18:44:37 »
    To tylko jeszcze jak go znaleźć???
    Rozgromiłem już wszystkich hrabi(ów), miasta i zamki i nigdzie nie widzę wrogów, i też nie mam pojęcia gdzie i kogo zapytać, gdzie może być król, bo jak cała frakcja Swadii (w sensie zamki i miasta) jest pod panowaniem "mojej" frakcji to nikt mi raczej już nie powie nic o innej frakcji (czyli gdzie jest król)...

Wobec tego jak znaleźć tego tchórza, króla???