Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przyspiesz swojego M&B!  (Przeczytany 2142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spacja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przyspiesz swojego M&B!
    « dnia: Kwietnia 09, 2011, 22:05:53 »
    Tak sobie łaziłem po forum i zauważyłem kilka topiców odnoszących się do wydajności M&B i komputerów na których są zainstalowane.
    Jeżeli chcesz zyskać kilka FPSów - postępuj zgodnie z instukcją:

1.Robisz nowy plik w notatniku bądź NotePad++
    2.Wpisujesz: start /High NAZWA_PLIKU.exe
    -Gdzie nazwą pliku będzie np. mb_warband.exe lub mount&blade.exe.
    3.Plik należy zapisać (obojętnie jaka nazwa) o rozszerzeniu .bat i przenieść do folderu z grą.
    4.Tworzysz skrót na pulpicie od wcześniej zapisanego pliku .bat, dodatkowo możesz zmienić sobie nazwę oraz ikonkę na tą oryginalną poprzez Właściwości>Zmień Ikonę...
    5.Grę uruchamiamy bezpośrednio z nowo utworzonego skrótu.

Takowa komenda za każdym razem uruchamiała będzie aplikację o wysokim priorytecie.
    Dziękuję za uwagę.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Przyspiesz swojego M&B!
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 10, 2011, 09:52:03 »
    Takowa komenda za każdym razem uruchamiała będzie aplikację o wysokim priorytecie.

Pragnę najpierw dodać, aby zrobić kopię wszystkich podmienianych plików - jeżeli mamy zamiar coś podmieniać.
    Ciekawa porada, nie próbowałem gdyż u siebie zrobiłem to nieco inaczej - ale nie pytajcie mnie jak bo to dawno było ;-)

Offline Spacja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 10, 2011, 10:03:52 »
    Bez obaw - nic nie trzeba podmieniać, a żeby z powrotem przywrócić do pierwotnego stanu usuwacie pliczek .bat i po kłopocie :)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 10, 2011, 11:49:38 »
    Mam pytanie jak to przyśpiesza M&B?

PROBLEM?

Offline Spacja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 11, 2011, 10:35:24 »
    To działa na zasadzie priorytetów dostępnych z poziomu menedżera zadań
    tj. System skoncentruje się na aplikacji która ma większy priorytet, reszta uruchomionych aplikacji w czasie gry będzie zamulała - ale to nas nie interesuje bo przecież gramy...
    A jak ją zamkniemy wszystko wraca do normy.
    Pewnie większość mówi po co mi to skoro mogę to włączyć z poziomu menedżera - tak możesz, ale sposobem opisanym w 1 poście zrobisz to na stałe tzn. nie będziesz musiał grzebać w menedżerze za każdym razem gdy będziesz chciał zagrać w M&B.
    Pozdro.