Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zorganizowanie Garnizonu  (Przeczytany 1965 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diabulo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zorganizowanie Garnizonu
    « dnia: Kwietnia 08, 2011, 16:38:25 »
    Witam , gram obecnie w Mount and Blade Warband wersja 1.134 . Moim problemem jest garnizon a mianowicie , każdy z moich wasali ma zapełniony garnizon w przydzielonych im zamkach a ja nie , czytałem gdzieś na forum że "trzeba pójść do ministra a następnie wybrać opcję zorganizuj garnizon" . Tutaj moja wiedza na ten temat się kończy bo gdy rozmawiam z marszałkiem (którym jest moja żona być może to ma jakieś znaczenie) to ów opcja mi się nie wyświetla , kolejna kwestia to "zarządzanie miastem" i tu mam takie pytanie czy są jakieś opcje poza "budowaniem siedziby posłańców i zbuduj wieżę więzienna" ? Czy mam jakieś braki w tej wersji  , z tego co wiem to 1.134 jest ostatnią aktualizacją tego klienta gry.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Zorganizowanie Garnizonu
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 08, 2011, 17:54:15 »
    Zorganizowanie garnizonu to z tego co wiem, pozostawienie jednostek w zamku/miescie.
    "Wchodzisz" do danego miasta/zamku i wybierasz opcję "zostaw tu trochę wojska" (coś tak to brzmi). No i pozostawiasz.

Offline diabulo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 08, 2011, 18:05:48 »
    Ameryki nie odkryłeś :D , jest jeszcze opcja że garnizon sam dostarcza mi jednostki tylko u mnie jej nie ma i teraz pytanie dlaczego?
    Ewentualnie przychodzi mi na myśl jedna rzecz a mianowicie , być może ja jestem marszałkiem i teraz pytanie jak zrzec się bycia marszałkiem w własnym państwie :D?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2011, 18:58:51 wysłana przez diabulo »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 08, 2011, 19:02:00 »
    Aby zrzec się bycia marszałkkiem w własnym państwie, musisz pogadać ze swoim ministrem, czy jak to sie zwie (to stanowisko, co moze na nim być nawet Twoja zonka). I tam jest opcja taka.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 08, 2011, 22:56:28 »
    Odpowiedź jest prosta jak budowa cepa. Te opcje z garnizonem są tylko w modach. W Warbandzie zapełniać twierdze musisz ręcznie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor