UP: Spolszczenie chyba było pod brytenwaldę, więc nowe rzeczy (z IR) mogą nie działać, ale łamaną polszczyznę dostaniesz.
A teraz coś ode mnie: 4 razy podchodziłem pod tego moda i za każdym razem coś nie działało. Kiedyś nie mogłem włączyć gry, potem nie było tekstur martwego ciała, więc przy każdej bitwie wyłączało się. Następnie bitwa +30 osób crash, a teraz... teraz instalowałem 4 razy zgodnie z nową instrukcją i za pierwszym razem gra się nie włączała, za drugim nie można było stworzyć postaci, za trzecim wszystko było ciemne, ostatnim razem odpaliłem nawet przez DirectX 7 (myślałem, że to przez grafikę) to się cięło, gdy wychodziłem od tego kupca, nie było dialogów i widocznych postaci. Gdy sobie pomyślałem, iż za każdym razem jak zechcę włączyć grę minie 5 minut, a przy wczytywaniu 3, to usunąłem IR. Teraz czekam na nową wersję, albo znajdę innego moda o Rzymianach. Jeśli instalowałeś ostatnią wersję i działa Ci to, prosimy napisz instrukcje dla innych ludzi, bo to przewyższa ludzkie pojęcie o łatwych, miłych i przyjemnych grach.