Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Edycja towarzyszy  (Przeczytany 2224 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szair

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Edycja towarzyszy
    « dnia: Kwietnia 05, 2011, 12:53:51 »
    Witam, przeszukałem cały dział jednak podobnego tematu nie znalazłem, jeżeli przegapiłem to wybaczcie za niepotrzebny temat.

Chcę zapytać czy możliwe w Warbandzie jest edytowanie wyglądu i imion bohaterów, np. Firentisa ? Jeżeli jest to możliwe, to byłbym wdzięczny gdybyście wyjaśnili mi jak to zrobić.  

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Edycja towarzyszy
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 05, 2011, 13:22:52 »
    Za pomocą jakiegoś programu to na pewno się da ale jak to nie wiem. Natomiast bez użycia osobnych programów jest to możliwe jeśli dana modyfikacja wprowadza taką opcję. Zazwyczaj znajduje się ona w zakładce obozu i tam można wybrać dowolnego towarzysza do modyfikacji ale niestety imion nie dało się zmienić z tego co pamiętam. Moda który na pewno ma taka możliwość to np."Floris Expanded Mod Pack", jest jeszcze co najmniej 2 które to wprowadzały ale nie pamiętam ich nazwy.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Szair

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:05:09 »
    Mod raczej odpada w mojej sytuacji gdyż nie bardzo chcę rozpoczynać grę od nowa, więc wolałbym opcję z tym programem o którym wspomniałeś.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2011, 19:11:23 »
    O programie wspomniałem tylko dlatego że twórcy modów wprowadzają nowych NPC'ów a starych czasem poprawiają ale nie mam pojęcia jak i czym to zrobić. Tak więc wybacz i może poszukaj porad w dziale "moding"
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline CafeRenne

• Użytkownik
    • if you're from other county , learn polish
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2011, 19:24:28 »
    W dziale modding rzeczywiście jest taki wątek o nazwie "narzędzia dla modderów" tam masz troop editora . On da ci takie możliwości jak:
    1.Edytowanie drzewek żołnierzy
    2.Edytowanie żołnierzy (zmienianie eq., frakcji, nazw, właściwości, i umjejętności(w tym NPC'ów))
    3.Zmienianie nazw miast, wiosek i zamków.
    4.Zmienianie żołnierzy w danych grupach (np.Dajesz wieśniakom obstawę w postaci wybranego żołnierza)
    Możliwe że o jakiejś opcji zapomniałem ale zapamiętałem te które mi się przydały
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.