Bardzo udany mod.
Z tego co "usłyszałem" podczas szarży poprawiono dzwięki - powiem więcej zrobiło to na mnie niesamowite wrazenie. Mając słuchawki czułem tętent koni oraz zbliżającego się szybko wroga. Mnogość epokowych broni oraz pancerzy, które są w końcu wyrównane pod względem opancerzenia dla kazdej ze stron.
Co do plusów które zauważyłem:
- brak nawiązań do nativa - no moze poza farmerami :P
- nowe i dużo jednostek - szarże szpitalników lub templariuszy to cudeńko
- odwzorowująca mapa uwczesny świat krucjat
- sam start BG, który pojawia się tak jakby właśnie wyruszył z europy i dotarł konno przez bizancjum
- mega klimatyczna muzyka oraz krzyki ;)
- szarża na kopie i włócznie
- choragwie na plecach jednostek przeciwnika
Minusiki:
- w sumie procz tych zarzucanych nativ 903 to niemam, jakkolwiek człowiek chce więcej, więcej i więcej
A tutaj mały bonusik:
Jeśli niemozecie dać sobie rady z konnymi łucznikami, stańcie przy końcu mapy. Konni zawsze okrążaja was w przeciwnią stronę niż ruch zegara tak więc zatrzymają sie po waszej lewej stronie w odległości kilku metrów - a tam już można ich staromodnie naklepać.
Przy dużej ilości przeciwników i małej swojej, możecie urzyć nastepującego ataku. Rozpędzacie się i po trafieniu przecinika przytrzymujecie W oraz D. Nabierając szybkości BG pochyla kopię oraz zaczyna skręcać w prawą stronę robiąc kółka - dobry sposób na licznego i mało opancerzonego przeciwnika, albo taranujesz albo "nadziewasz na rożen jak bochenki chleba" .
Według mnie jeden z najfajniejszych modów do M&B - może dlatego że lubię bardzo te klimaty.
Pozdrawiam