Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bycie królem  (Przeczytany 2958 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wwe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Bycie królem
    « dnia: Kwietnia 04, 2011, 18:51:36 »
    No więc mam już Warbanda. Wszystko ładnie pięknie. Mam kilka zamków, lordów/wasali, miast. Teraz planuje zostać królem. Powie mi ktoś jak to wygląda? Zawsze jak spotykam się z królem innej frakcji mówi coś o mojej kandydaturze na króla Caldarii.
    Proszę o wyjaśnienie.

1. Co muszę zrobić by zostać królem.

2. Gdzie werbować najlepszych/najbardziej znanych wasali.

3. Jak szybko uzupełnić armię.

Edit. Wiem, głupie pytania, ale dopiero zaczynam :(
    Gdybym nie dał innej nazwy tematu, nikt by tu nie wszedł :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2011, 19:13:06 wysłana przez Wwe »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Seahawk

• Użytkownik
    Odp: Król ~ Cycki
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:00:26 »
    Musisz byc nie zaprzysięzony na wasala królestwa, oczywiście.
    1.Zeby zostac królem możesz najechac karawanę innego państwa albo podejśc do lorda danego państwa i powiedziec : "Jestem tu aby przekazac żądania" . Ale po tym działaniu stracisz trochę honoru.
    2.Musisz podejśc do wasala którego chcesz  zwerbowac i zagada na osobności.Potem należy spyta go co sądzi o swoim królu.Jeśli powie "niech nam długo żyje" to nici  z tego.Ale jeśli powie cos innego masz szanse. Potem musisz wybrac argument aby go przekonac. Nie pytaj który wasal co lubi bo raczej nie da się tego określic.Możesz tez zagadac z bohaterem i go mianowac.
    3.Werbuj z wiosek.Im bardziej cię w niej lubią  tym lepsze wojska ci dają i większą ich ilośc.

PS.Chyba mój najdłuższy jak dotąd post :P

Offline Wwe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:03:50 »
    2. 3. Pk mnie bardzo satysfakcjonuje.

Jednak mam wątpliwości do 1 pk. Ponieważ mam swoje imperium itp. itd. i chcę w nim rządzić.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:44:02 »
    Jeśli jesteś czyimś wasalem i chcesz zostać królem to możesz wypowiedzieć przysięgę władcy a potem zrobić wojnę i założyć własne państwo. Sądzę jednak że wolisz zachować swoje włości więc w czasie wojny zajmij jakiś zamek i poproś o niego jako nagrodę. Jeśli król Ci go nie przyzna to możesz się zbuntować, wtedy zostają Ci lenna i masz swoje państwo i jako bonus wojnę ze swoim dawnym władcą.

PS. Odpowiedź mojego poprzednika w punkcie 1 to jest sposób ale na wywołanie wojny.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Wwe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:46:53 »
    My się nie rozumiemy. Ja już mam państwo. Jednak nie jestem królem -.^ A chce nim być żeby podpisywać soja itp.

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:53:40 »
    Upss. Sorry zapomniałem napisac że trzeba zdobyc zamek :P.A "pokojowego" sposobu na założenie frakcji nie ma.
    Żeby podpisywa sojusze itp. musisz miec ministra w zamku

Offline Wwe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:55:14 »
    No ale jak zdobyć ten tytuł Króla? :X Tylko wojną?

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 04, 2011, 21:01:35 »
    Wpisz sobie go w nazwę postaci jeśli oto ci chodzi. A jeśli chodzi ci oto aby inni władcy uznawali cię za króla to tak:
    Np. Nordowie maja wojnę ze Swadianami i aby król  nordów uznał cię za królamusisz wypowiedziec wojnę swadi.

Offline Wwe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 04, 2011, 21:06:40 »
    A takie buty. Ale jak np. chcę podpisać soja to idę do ministra czy co? Ale mam tylko dwie opcje

Nie chcę być już marszałkiem. Coś tam coś tam..

Chcę abyś odszedł z stanowiska ministra...

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 05, 2011, 13:10:24 »
    Acha i w razie sytuacji z poprzedniego posta musisz potem wysłac emisariusza.
    Nie masz innych opcji??  Nie wiem. Może spróbuj z innym towarzyszem

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 05, 2011, 13:28:19 »
    Aha czyli królem to Ty już jesteś a czy inni Cię za takowego uznają to raczej nie ma znaczenia( mi udało się to tylko zawsze z jednym władcą reszta już nigdy nie chciała tego zrobić). Pokój, sojusze i takie tam to możesz zawierać właśnie przez wysłanie emisariuszy ale ilość opcji zależy od modyfikacji. W czystym native to za wiele opcji nie będzie, najwięcej wprowadza modyfikacja" diplomacy" która teraz często już jest zintegrowana z większością nowych modów.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Wwe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:31:34 »
    A gdzie takowe mody znajdę?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 05, 2011, 19:14:14 »
    A gdzie takowe mody znajdę?

Najprawdopodobniej w dziale "mody do warbanda" :) A tak serio to najwięcej opcji z modów w które grałem to daje Floris Expanded Mod Pack i 1257 ad. Prophesy of Pendor też może być.