Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomoc lenna wasale wsie zamki  (Przeczytany 16382 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdiX913

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pomoc lenna wasale wsie zamki
    « dnia: Kwietnia 03, 2011, 19:21:09 »
    Mam problem gdyż jak podbiłem zamek kliknąłem przez przypadek żeby oddac wszystko sobie a chciałem wasalowi.
    (click to show/hide)
    Chciałem oddac zamek 1 wasalowi (Deshavi czy jakos tak) i proszę o pomoc.
    Jak mam teraz oddac jej ten zamek ???
    Chce dac jej ten zamek jak mam to zrobić ?

EDIT:
    Odkrylem jak to zrobic wystarczy powiedziec NPC ktory jest ministrem :) dzieki za pomoc
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2011, 10:25:22 wysłana przez AdiX913 »
    Proszę się rejestrować i grać na najlepiej północnej ameryce mój nick to AdiX913
    http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4e4786c675b5a527641476

Offline Shagrath

• Użytkownik
    Odp: Pomoc lenna wasale wsie zamki
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2011, 22:37:25 »
    Ja takich sytuacji nie miałem ale możesz spróbować :
    1. Pogadać z marszałkiem, żeby oddać NPC jakąś posiadłość
    2. Nie wiem czy to zadziała, ale znaleźć tego NPC i zobaczyć czy jest opcja zapytania "czy interesuje Cię lenno"
    jak to nie zadziała to przykro mi, ale nie pomogę Ci.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2011, 11:46:25 »
    Jako król możesz każde swoje lenno komuś oddać (jedno musi Ci zostać). Zrób tak jak napisał Shagrath w punkcie pierwszym i tam sobie wybierzesz co i komu chcesz oddać.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 02, 2011, 23:43:20 »
    Ja takich sytuacji nie miałem ale możesz spróbować :
    1. Pogadać z marszałkiem, żeby oddać NPC jakąś posiadłość
    2. Nie wiem czy to zadziała, ale znaleźć tego NPC i zobaczyć czy jest opcja zapytania "czy interesuje Cię lenno"
    jak to nie zadziała to przykro mi, ale nie pomogę Ci.

Po pierwsze, ministra, nie marszałka. Klikasz u niego chce dać wasalowi lenno i już

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 06, 2011, 22:04:25 »
    Ave, kilka pytan:
    1. Jak można przekazać towarzyszowi lenno? Moje królestwo liczyło 1 miasto i 2 zamki czyli i 5 wsi, wszystko moje bo nie mogłęm im czegokolwiek przekazać. Rozmawiałem z ministrem i nimi samymi, ale nic. Sam nie dałem rady i mnie prawie zniszczyli.

2. Są jakieś dokładniejsze wymagania przyłączenia Lorda? Mam 826 sławy, honoru 15 i u niektórych ponad 20 nastawienia, a mimo to albo nie chcą w ogóle rozmawiać o polityce (Na osobności) albo nie chcą zdradzić Króla, który im jakoby nie pasuje. I przyt okazji kiedy można z nimi rozmawiać na osobności, bo ciągle mówią, że są zajęci, a np. siedzą w zamku, albo czekają.

3. W końcu udało mi się kogoś zwerbować, jednego, słabego Lorda, który przedtem zdradził swoje Królestwo, aby dołączyć do innego. Ma minimalną armię i czy on sam bezie rekrutować wojska, czy ja muszę mu dawać?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 06, 2011, 22:38:30 »
    Z całej duszy odradzam branie tych "towarzyszy" na wasali, możesz to zrobić jedynie po to by mieć więcej ludzi, lecz na prawde to na dużo ci się te wojska nie przydadzą u mnie mieli średnia ok. 45 ludzi ( najmniej 20, najwięcej 70 ) a to taka armia, że strach się bać. A jakby jeszcze było tego mało, każdemu "prawowitemu" Lordowi obniżają się przez to stosunki.
    (click to show/hide)

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2011, 23:01:30 »
    Hm..To ogólnie wiem, ale po pierwsze, mam jednego Lorda, a po drugie, sam nie pokonam 21 lordów z wrogiej frakcji tuż obok mnie. Walki nawet z 3 razy większą armią w polu ok, ale więcej to już problem, bo walka wygląda tak, ze na polu bitwy zderza się 5 moich żołnierzy i 25 wroga, przy najmniejszej ilosici wojsk. Tak więc potrzebuję kogokolwiek do pomocy

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:35:58 »
    @Baldor.

1. Przy rozmowie z ministrem powinieneś mieć opcję przekazania towarzyszowi lenna. Jeśli nie, to w rozmowie z danym towarzyszem masz pytanie o to, czy jest on zainteresowany otrzymaniem lenna.

2. Hmm.. Prawo Do Rządzenia, o ile się nie mylę? A co do rozmów.. U mnie to działało jak miałem perswazję rozwiniętą bodajże (bo na poprzednim save miałem cały czas 3 PDR) - ale oczywiście mogę się mylić.

3. Będzie sobie jeździł i rekrutował. W dość szybkim czasie powinien sobie sklecić całkiem sensowne wojsko (u mnie w bardzo niedługim czasie Marnid jeździł z 50 sztukami wojska, a w nim 10 zbrojnych, 8 rycerzy i inne tego typu ciekawostki).

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 01, 2012, 15:56:21 »
    Szukalem w google ale nic z tego co wyczytalem nie pomoglo. Wiec jestem marszalkiem Vaegirow i mam 1 miasto,3 zamki i 6 wsi. I teraz chce jeden zamek oddac komus, ale nie wiem jak. Rozmawiam z bohaterami w mojej druzynie i nie mam opcji,,czy interesuje cie lenno?".Wiem ze pewnie sie kompromituje tym pytaniem, ze bedac marszalkiem nie wiem takich rzeczy, ale prosilbym o pomoc

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 01, 2012, 16:22:13 »
    Feudalizm w Warbandzie jest oparty na tym z Wysp brytyjskich(Nie pamiętam konkretnej jego nazwy).
    Wszyscy składają osobiście królowi przysięgę, więc wasal wasala jest wasalem seniora;Król nie zezwoli dać komuś tak niepewnemu ziemi - Lenno można dać towarzyszom tylko gdy jest się samemu Władcą.

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 01, 2012, 16:38:34 »
    Czyli nie moge nawet dac lenna jakiemus innemu wasalowi krolestwa jak np. Bojar Mleza(czy jakos tak)? I czy moge sie pozbyc jakos tego lenna? Jakos oddac krolowi czy sie go zrzec? Zamek niepotrzebnie ciagnie mi kase i zolnierzy a tak to ktos inny by sie martwil(podczas kampanii wojennej jakos tak prowadzilem armie ok 1000 ludzi w dol i zajalem 3 zamki i Durqube i myslalem ze to sam zysk i nachapie sie kasy a tu lipa i na plus mam czasami 100 a czasami 400 i nieskuteczne podatki zabieraja -1700)

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 01, 2012, 18:46:01 »
    Zabierz/rozwiąż garnizon, i to tyle co na Nativie można zrobić.
    Na dip modzie mógł byś się wymienić za inny zamek lub wieś/zrzec się rozmawiając z władcą.

Offline Gorim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 23, 2016, 02:42:22 »
    Siemka wszystkim... Gram we Floris expanded mod pack 2.55 już trzeci raz i dwa razy byłem wasalem ale za trzecim chciałem być królem i tu pojawia się problem, niby banalny ale jednak trochę irytujący, mianowicie jak mam już podbitych kilka miast, zamków i wsi, i chciałbym nadać jakiemuś lordowi ziemie poprzez ministra to w opcji nadawania lenn nie widzę kto jakie ma lenna tylko np coś takiego "(1 zamek, 2 wsie)" i nic poza tym. Żadnej nazwy lorda do którego należą te ziemie czy nawet nazwy tych lenn.

Jeśli ktoś wie o co chodzi niech napisze bo mnie już zaczyna to irytować że lordowi który ma zamek gdzieś tam dostaje wieś z drugiej strony państwa. z góry dzięki za jakiekolwiek info :P

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 23, 2016, 12:17:14 »
    Tego się nie da zrobić, jakby miało to wyglądać jak jakiś wasal by miał 10 posiadłości? Trzeba sprawdzać przez informacje/postacie jakie ma posiadłości.

A lepiej jak ma rozrzucone, przynajmniej nie siedzi na tyłku w zamku, tylko się trochę rusza po okolicy.

Offline Gorim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 23, 2016, 17:39:09 »
    nie chodzi mi o to żeby jeden wasal miał dużo posiadłości tylko żeby w tym wyborze było widać jakie kto ma włości bo nie chce dawać lenn wasalowi z którym mam relacje lekko na minusie bo jak się zbuntuje to lepiej dla mnie jak stracę zamek a nie miasto