Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Clan Ladder  (Przeczytany 2137 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Clan Ladder
    « dnia: Kwietnia 03, 2011, 10:14:02 »
    Na prośbę mojego rosyjskiego kolegi Korsarza.

Na Taleworlds startuję : Clan Ladder Drabinka w której biorą udział, zainteresowane klany. Za każdy mecz stoczony z innym klanem, który również zapisał się do drabinki otrzymuję się punkty, które są dodawane do ogólnego rankingu, oczywiście nikt nikogo nie zmusza i oba klany muszą wyrazić zgodę na punktowanie meczu. Sugerowane jest jednak a wręcz wymagane,  granie przynajmniej jednego meczu punktowanego na dwa tygodnie, możliwie jest nawet że sam Korsarz będzie przydzielał losowo przeciwników. Ranking pokazuję wykres klanów, ich wyniki oraz historię rozegranych meczy, każdy klan zapisany jest w zależności od punktów odpowiednio wysoko w tabelce. Podsumowując powstała, swego rodzaju liga klanowa. Zasady Drabinki:

(click to show/hide)

Dla zainteresowanych temat drabinki w którym można zapisać swój klan: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,163751.0.html Radzę jednak (Bez urazy dla nikogo) aby zapisywały się do drabinki, tylko klany które traktują to na poważnie i nie zrezygnują/rozpadną się po dwóch meczach.

EDIT: Dzięki dziob, to było dość luźne tłumaczenie. Już poprawione ;)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2011, 10:26:22 wysłana przez ^IvE »

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Clan Ladder
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2011, 10:23:22 »
    Google translator i podbijesz świat kolego.

2) Minimalna liczba graczy to 8, jeśli nie możesz zebrać 8 graczy, to 15 minut przed meczem musisz zdecydować czy grasz z liczbą graczy jaką masz aktualnie, czy oddajesz walkowera.

2) minimum 8 players from each clan - if you cant have 8 players during 15 minutes of match time - you should play with the number of players you have, or to get default defeat.

/\ To ta sama reguła?

2) Mecze powinny odbywać się minimalnie po 8 graczy z każdego klanu. Jeżeli nie możesz zebrać 8 graczy w ciągu 15 minut OD GODZINY, OD KTÓREJ MIAŁ SIĘ ZACZĄĆ MECZ, powinieneś zagrać taką ilością graczy jaką posiada twój klan, bądź oddać walkowera :)

Tak to ma brzmieć mniej więcej.

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Harman

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2011, 02:23:24 »
    Odradzalbym zapisywanie sie. Poki co NC w toku i pewnie zajmie jeszcze z miesiac, a ekipa ktora to organizuje planuje juz kolejne turnieje, m.in. lige klanow. Organizacja ENPL nie byla najlepsza z tego co pamietam, jakies wałki wychodzily podczas trwania turnieju. Poza tym arogancja organizatora byla irytujaca. Komentarze w stylu 'To bylo oczywiste, ze wygraja' itp w oficjalnych tematach byly nie na miejscu! :D Decyzja jest wasza ale proponowalbym poczekac i wziac udzial w ciekawszym turnieju, tym bardziej, ze zasady tego sa dosyc niejasne.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 06, 2011, 13:06:52 »
    No nie wiem:) Jak dla mnie w ENPLu nie było większych problemów, co innego Nations Cup 2010:) Ale jeśli IG i 22nd nie zapisze się to nie wiem czy będzie tam z kim walczyć:)

PS: Hmmm...liga klanów?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Harman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 06, 2011, 13:28:03 »
    IG sie nie zapisze na 100%.

Co do NC2010 to inne osoby to organizowaly. Ekipa od tegorocznego turnieju bedzie organizwac lige niedlugo po NC, z tego co wyczytalem na forum IG.

SRT nie mialo jakis problemow podczas ENPL? Zdaje sie, ze przez cos glupiego odpadliscie jesli dobrze pamietam. Nie przez to, ze musieliscie grac 3 rundy, bo byl remis i skonczyliscie o 1 w nocy? ^^

Odpadliscie w 2 rundzie, wiec nie bylo duzo okazji do jeszcze wiekszych problemow :P.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2011, 13:32:20 wysłana przez Harman »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:03:50 »
    Harmanie, ja ze strony REFu obserwowałem ENPL i naprawdę większych niedociągnięć nie było. Jedyna wpadka jaką kojarzę to przełożenie naszego meczu z CoRem ale to z przyczyn niezależnych od organizatorów. Corsarz naprawdę dobrze przygotował ten turniej i naprawdę zastanawiam się co tobie tam nie pasowało...

A co do tegorocznych mistrzostw świata, mam sporo zastrzeżeni względem zasad więc naprawdę zastanawiam się czy chciałbym w takiej lidze brać udział...

(...) Ale jeśli IG i 22nd nie zapisze się to nie wiem czy będzie tam z kim walczyć:)
    (...)

Raz wam udało się wygrać, co nie znaczy, że możecie skreślić REF z rywalizacji ;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:09:49 »
    Prawdopodobnie ekipa która organizuje tegoroczny NC zabierze się za coś w rodzaju ENPL lub jakieś ligi. Póki co jeden z organizatorów NC jest mocno sceptycznie nastawiony do tejże ligi Korsarza.

Na razie tak jak Harman radzę poczekać i po NC zorientować się w sytuacji.

SRT nie mialo jakis problemow podczas ENPL? Zdaje sie, ze przez cos glupiego odpadliscie jesli dobrze pamietam. Nie przez to, ze musieliscie grac 3 rundy, bo byl remis i skonczyliscie o 1 w nocy? ^^

Odpadliscie w 2 rundzie, wiec nie bylo duzo okazji do jeszcze wiekszych problemow :P.

Mieliśmy problemy w naszym trzecim meczu. Zremisowaliśmy , a sędzia nie zgodził się na zagranie meczu w innym terminie dzięki czemu graliśmy w osłabieniu. Były również problemy z graniem na remis i jak zwykle Francuzi na wszystko narzekali i nie szło się z nimi dogadać.

Edit down. Tak wina organizatorów była w tym, że graliśmy o 1 w nocy a nie w innym terminie kiedy ,mogło się to odbyć bez kontrowersji . Powtórzenie rundy jeśli pojawił się bug związany z końcem rundy przed czasem ( zdarzyło się to trzy lub dwa razy w finale) było czasami bardzo nie trafionym pomysłem jeśli została minuta i jest sytuacja 7 vs 1 to druga drużyna musi wygrać , chyba że grała by na czas co było zabronione... . Opieszałość uczestników to tylko taki dodatek, który pozwoliłem sobie dodać i nie narusza on ogólnego kontekstu mojej wypowiedzi więc niepotrzebnie zwróciłeś na niego uwagę Luca... Pomimo tych wad ENPL był dobrze zorganizowanym turniejem i generalnie było tylko kilka niedociągnięć.

Edit 2 : Tak bo cały nasz klan był świadomy, że mecz przeciągnie się na ponad 3 godziny... Po za tym sędzia nie chciał  przełożyć tego na inny dzień powołując się na zasady... jak już wspomniałem był to dobrze zorganizowany turniej z tym, że mogło byc lepiej ( jak zawsze po fakcie). Ja jakoś nie zauważyłem błędów w tym NC i organizatorzy wszystko robią sprawnie i szybko więc nie wiem na co narzekasz... Jedynie jakieś problemy były w pierwszym meczu Szwecji z BeNe i w meczu USA i Portugalii.
    Jak już wspomniałeś nie o tym jest ten topic więc uważam dyskusję za zakończoną :-)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2011, 14:38:49 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:11:50 »
    Fajnie Wezyk ale to chyba akurat wina uczestników, że są marudni a nie organizatorów...

Osobiście uważam, że z decyzją nie ma co się spieszyć ale jak będę musiał wybierać między dwoma ligami to na pewno mocno się zastanowię a faktu organizowania ENPLu nie przypiszę Corsarzowi na minus...

EDIT:
    Może po kolei, to, że rundy remisowe są powtarzane od razu oraz to, że w razie remisu gramy dodatkową mapę zaraz po skończeniu przepisowych dwóch było jasno powie w zasadach. Jeśli wiedzieliście, że możecie mieć problem z grą późną nocą, a jednocześnie byliście świadomi, że mecze mogą się przeciągnąć trzeba było umawiać się na wcześniejsze godziny lub od razu zastrzegać, że w razie remisu lub przedłużania się pojedynku chcielibyście podzielić go na dwie części. Myślę, że nikt z organizatorów i sędziów nie miałby nic przeciw temu.

Ale nie o tym ma być ten temat. Corsarz zaprezentował bardzo proste, przejrzyste i interesujące zasady wiec uważam, że jego propozycja jest warta uwagi. Na dzień dzisiejszy nie znamy żadnych konkretów kontrpropozycji więc wydaje mi się, że dyskusja jest trochę bezpodstawna. Chyba, że Harmanie, znasz zamysły organizatorów i nam je w jakimś stopniu jesteś w stanie przedstawić.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2011, 14:27:05 wysłana przez sir Luca »

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:47:02 »
    A jest dzies napisane jakie drużyny sie juz aktualnie zapisane. Jesli tak bardzo prosiłbym o link lub o jakieś konkretne naprowadzenie z góry dziękuje

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:53:29 »
    Jedyne co mogę powiedzieć to to, że 22nd na dzień dzisiejszy nie ma zamiaru się zapisać. Więcej nic nie powiem ;P

@UP : Jagielon radzę zacząć przeglądać inne fora związane z Warbandem niż tylko Tawerna....

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:56:54 »
    W pierwszym poście masz link do odpowiedniego tematu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:57:13 »
    Drabinka jest bardzo dobrym pomysłem, nie wiem czemu niektórzy są na tyle ograniczeni (Bez obrazy, ale zaczyna mnie to irytować np. wypowiedzi ludzi z zagranicy) że nie potrafią zrozumieć że to nie jest kolejny turniej.. To dobrowolne uczestnictwo w drabince, w której zapisuję się historię rozegranych meczy, a punkty dostaję się za zgodą obu klanów. Wszystko jest dobrowolne, nikt do niczego nie zmusza, zero napinki a do tego jest to świetny pomysł na rozruszanie sceny Warbanda. Sam Korsarz w rozmowie ze mną, naciskał że nie ma zamiaru robić żadnych turniejów bo nie o to mu chodzi, tylko o zdrową formę zabawy i rywalizacji. Raz już Korsarz narzucił dobre trendy, np. umawianie się w odpowiednich tematach, a nie na gębę, dzięki temu może się teraz odbywać NC 2, jak wyglądał pierwszy to każdy chyba pamięta..
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2011, 15:04:37 wysłana przez ^IvE »

Offline Harman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 06, 2011, 21:04:46 »
    1) Zostanie tobie wybrany losowy przeciwnik w ciągu dwóch tygodni, jeśli nie możesz ustalić terminu domyślnie jest to druga niedziela..
    Drabinka jest bardzo dobrym pomysłem, nie wiem czemu niektórzy są na tyle ograniczeni (Bez obrazy, ale zaczyna mnie to irytować np. wypowiedzi ludzi z zagranicy) że nie potrafią zrozumieć że to nie jest kolejny turniej.. To dobrowolne uczestnictwo w drabince, w której zapisuję się historię rozegranych meczy, a punkty dostaję się za zgodą obu klanów. Wszystko jest dobrowolne, nikt do niczego nie zmusza, zero napinki a do tego jest to świetny pomysł na rozruszanie sceny Warbanda. Sam Korsarz w rozmowie ze mną, naciskał że nie ma zamiaru robić żadnych turniejów bo nie o to mu chodzi, tylko o zdrową formę zabawy i rywalizacji. Raz już Korsarz narzucił dobre trendy, np. umawianie się w odpowiednich tematach, a nie na gębę, dzięki temu może się teraz odbywać NC 2, jak wyglądał pierwszy to każdy chyba pamięta..

W tym sek, ze jednak sa jakies te mecze przymusowe, wiec jest to cos w rodzaju turnieju. Moim zdaniem lepiej sprawdzic sie w zorganizowanym turnieju i potem miec troche przerwy niz byc zmuszonym stale uczestniczyc w drabince. Czasem przydaje sie przerwa od Warbanda, a czasem jest sie zmuszonym do przerwy(jakas sesja czy inne sprawy wazniejsze od grania). Kolejnym argumentem ktory przemawia za ciasniejszym grafikiem jest to, ze jest sie czym pasjonowac podczas trwania turnieju, zamiast czekac na kolejne newsy co 2 tygodnie. Lepiej walczyc o zwyciestwo przez miesiac niz patrzec jak rosnie ci ranking :P. To moja opinia, nikt wam nie zabrania brac udzialu w ladderze, moze rzeczywiscie jest to dobra okazja, zwlaszcza dla slabszych klanow, zeby troche pograly z innymi klanami, zamiast siedziec na wlasnym podworku.

Ja jestem uprzedzony do organizatora, za np jego trollowanie na publicu(solidnie zapracowal na bana na IG) i za jego komentarze ktore mnie draznily :P. ENPL mialo niedociagniecia, chociaz trzeba przyznac ze byl to pierwszy taki turniej, wiec nie ma co sie na nim wyzywac za organizacje.

Co do ligi, Willy jeden z ogranizatorow obecnego NC zapowiadal jej organizacje juz wczesniej. Ma ponoc ruszyc najpozniej miesiac po NC.

Nie wiem czy to o ograniczeniu bylo do mnie? Wybacz moj brak entuzjazmu..

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 08, 2011, 14:16:01 »
    Każdy ma prawo do własnego zdania, ja np. mam zupełnie odwrotne co do obecnych organizatorów NC.