Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć faktorię?  (Przeczytany 2401 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LetsDrum

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak założyć faktorię?
    « dnia: Kwietnia 03, 2011, 00:04:37 »
    Witam
    Jestem wasalem kr. Rhodoków. Mam dwie wioski i zamek. Razem ok. 150 wojska. W zamku mam wybudowane wszystkie dostępne ulepszenia, w jednej wiosce też, drugą dopiero zaczynam "ulepszać". Ogólnie jest fajnie. Jeżdzę sobie, walczę, grabię i wykonuje TE SAME questy. Chciałbym jedank założyć faktorię. Tak dla zabawy :) Kasy mi nie potrzeba bo mam 50k denarów (chyba dużo?). Ale nie wiem jak założyć tą faktorię... Idę do mistrza gildii w Jelkali ale on ciągle mi daje zadania... Więc jak założyć tę faktorię?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Jak założyć faktorię?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2011, 00:09:36 »
    Poproś go o kupno ziemi, na dole menu masz taką opcję dialogową. Potem tylko wybierz rodzaj faktorii i wułala!
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline LetsDrum

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2011, 00:48:40 »
    Nie mam takiej opcji. Mam tylko dwie: "Możesz mi powiedzieć o tym,  czym się zajmujesz?" i "Czy masz dla mnie jakąś pracę?"

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2011, 01:03:55 »
    O ile się nie mylę, w "czystym" Mount & Blade (tj nie Warbandzie) nie można zakładać faktorii w miastach.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 03, 2011, 09:33:00 »
    O ile się nie mylę, w "czystym" Mount & Blade (tj nie Warbandzie) nie można zakładać faktorii w miastach.

Fakt. ;) Zasugerowałeś mnie tym pytaniem. W M&B nie da się zakładać faktorii.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński