Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kiedy powinien odbyć się event?

15.05.2011
    45 (67.2%)
    22.05.2011
    7 (10.4%)
    29.05.2011
    15 (22.4%)

Głosów w sumie: 67

Głosowanie skończone: Maja 06, 2011, 08:57:17

Autor Wątek: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar  (Przeczytany 31803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dynek55

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ssij
    Odp: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 15, 2011, 20:34:13 »
    Jako że jest tu masa komentarzy pokroju:
    "nie ma"
    "jeszcze nie wiadomo"
    itp...
    chciałbym się zapytać o:
    -Datę, godzinę
    -scenariusz-będzie, czy wolna amerykanka??
    a co do problemu z oddziałami chciałbym dodać kolejny argument do mojej sugestii czyli niezrzeszeni do klanów:
    -jest duże prawdopodobieństwo że jeżeli niezrzeszonemu spodoba się klan może  postanowić złożyć do nich podanie , a to może bardzo wzmocnić niektóre klany, tak bynajmniej sądzę.
    A i proszę jeżeli jednak zrobicie klany do klanów
    Błagamy nie łączcie nas z CHOHU
    Ponieważ oni mnie nie lubią chyba za to że lubię Łuk konny, uważają za czitera , każą kupić liczydło , przezywają wszystkich jak im wkopiemy na sparingu itd...

PROSZĘ o nieobrażanie nas wcale tak nie myślimy. To prawda nie lubimy się ale nie wzniecajmy tu kłótni

a tak przy okazji to mogę zostać  przeniesiony do klanu ChoHu chciał bym grać z nimi.

thx pozdro dynek55 

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 15, 2011, 23:08:57 »
    To nie jest dział do rozwikływania tego rodzaju rzeczy , przepraszam za ten post , napisałem go niepotrzebnie.
    inna sprawa że to prawda...
    Ale to nie jest ważne.
    A co do ostatniego posta Sir Luca, to powiem tak:
    Jednostki klanowe i ich posunięcia są łatwe do przewidzenia , a przewidzieć co zrobią oddziały, złożone z niezrzeszonych , to niemożliwe po nich można spodziewać się wszystkiego, łącznie z dzikimi szarżami na wroga ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:43:05 »
    Apocalyps, sam dowodziłem na Grunwaldzie i wierz mi, bardziej przewidywalne były oddziały złożone z graczy niezrzeszonych. Oni przychodzą się pobawić w większym gronie, a członkowie klanów to w większości gówniarze (mówię to z pełną świadomością), którzy za wszelką cenę chcą popisać się przed kolegami... Tak naprawdę nigdy nie będziesz wiedział co taki klan ci w połowie bitwy odwali. Oczywiście są od tej zasady wyjątki.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 16, 2011, 01:15:18 »
    Luca wie co mowi poza tym zastanow sie czy chcialbys podjac sie dowodzenia bo to wcale nie latwa rzecz byc odpowiedzialnym za swoich ludzi ktorzy nie wiadomo czy beda w pewnej chwilii sluchac twych rozkazow ;]
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 16, 2011, 04:16:15 »
    Tak jak obiecałem zamieszczam ramowy scenariusz eventu:

• Początek bitwy
      Wszyscy mają czas na dołączenie do frakcji, dobór ekwipunku i ustawienie się w oddziałach- dwie krótkie rundy
    • Poselstwo od cezara
      Do wioski Galów zbliża się poselstwo z warunkami kapitulacji, Galowie oczywiście je odrzucają
    • Ostrzał wioski przez strzelców posiłkowych
      Wioska i jej obrońcy zostają ostrzelani przez posiłkowych łuczników rzymskich
    • Atak rzymskich legionów
      Waleczne legiony rzymskie zaczynają szturm- parę rund porządnej bitwy
    • Legiony przedzierają się do wioski
      Ostatnia linia obrony Galów, walka w samej wiosce
    • Pojedynek wodzów
      Teraz trochę urozmaicenia- pojedynek wodza Galijskiego Asparanoiksa z Cezarem
    • Wielki 4fun
      Dorzynanie Rzymian przez Galów i Galów przez Rzymian

W ciągu weekendu pojawi się rozpiska kto gra jakim oddziałem i kto odgrywa jaką postać. Trochę tego jest...

Postaci galijskie:
    Panoramiks – druid, zna przepis na napój magiczny dający nadludzką siłę. Panoramiks ma w swym zapasie także inne napoje (w tym taki, od którego rosną szybko włosy i broda)
    Idefiks – pies Obeliksa, nie lubi gdy wyrywa się drzewa z korzeniami (wtedy przeraźliwie wyje). Towarzyszy bohaterom od albumu Wyprawa dookoła Galii
    Asparanoiks – wódz osady. Dumny i waleczny, choć jego temperament często jest przyczyną problemów (Laury Cezara, Asteriks u Belgów). Noszony na swej tarczy, z której (jako gag) często spada
    Kakofoniks – wioskowy bard (także sędzia i nauczyciel). Strasznie fałszuje (choć śpiewa wiele znanych dziś piosenek) i okazyjnie sprowadza swym śpiewem deszcz. Mieszka w chacie na drzewie. Jako gag na ucztach jest prawie zawsze zakneblowany
    Długowieczniks (pojawia się także jako Ramoliks) – senior i najstarszy mieszkaniec osady, weteran. Nie znosi cudzoziemców
    Tenautomatiks (znany także jako Parabeliks i Automatiks) – kowal osady i w pewnym stopniu największy awanturnik. Często kłóci się z Ahigieniksem i to on najczęściej tłucze Kakofoniksa, gdy ten śpiewa
    Ahigieniks – gruby sprzedawca ryb i skorupiaków, które sprowadza z Lutecji, mimo iż wioska leży nad morzem. Jego ryby bardzo często są przyczyną kłótni w osadzie
    Dobromina – żona Asparanoiksa. W wielu albumach nad nim dominuje
    Jelołsabmarina – żona Ahigieniksa, pracują razem.
    Pani Długowieczniksowa – żona Długowieczniksa, o wiele młodsza i wyższa od niego.
    Pani Tenautomatiksowa – żona Tenautomatiksa, uwielbia plotki i bije się gdy trzeba.
    Nosiciele – dwaj Galowie niosący tarczę z Asparanoiksem. Na stałe pojawili się w komiksie Podarunek Cezara. We wcześniejszych historiach tarczę nosiły różne osoby.
    No i oczywiście Asteriks i Obeliks.

U Rzymian będzie oczywiście Cezar, dodatkowo każdy oddział- legion musi mieć swojego centuriona. Jeden z legionów będzie gwardią pretoriańską a jeden łucznikami posiłkowymi. Dokładny podział i spis uzbrojenia po ustaleniach z klanami.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 16, 2011, 05:52:49 »
    jako ze w dzieciństwie ubóstwiałem ta bajke to taka mala podpowiedz do scenariusza :)
    Asterix kontra Cezar-Cezar podbija całą Gallię z wyjątkiem jednej osady stawiającej opór dzięki napojowi magicznemu druida Panoramiksa, który czyni wojowników niepokonanymi. Jeden z centurionów Cezara, Dwulicus, chce zdobyć napój dla siebie, aby obalić dyktatora i samemu stać się panem Rzymu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2011, 05:56:16 wysłana przez IPL_Rekrut_Lord_Legionist »
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline janek9971

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 16, 2011, 06:19:48 »
    Też chciałbym się jeszcze zapisać trochę spóźniony. Nick: Janek

Uploaded with ImageShack.us

Offline Dunleap_IPL

• Użytkownik
    • Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełni
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 16, 2011, 07:20:05 »
    Czy jest jeszcze możliwość zgłoszenia klanu do udziału? i czy jest jakaś przybliżona data evenu.

Kapitulacja to próba ocalenia wszystkiego, oprócz honoru.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 16, 2011, 09:41:27 »
    Luca wie co mowi poza tym zastanow sie czy chcialbys podjac sie dowodzenia bo to wcale nie latwa rzecz byc odpowiedzialnym za swoich ludzi ktorzy nie wiadomo czy beda w pewnej chwilii sluchac twych rozkazow ;]

Ja oczywiście czekam na decyzję organizatorów.
    A co do dowodzenia , ja zapoznałem się z modem , powiem szczerze że bardzo mi się podoba.
    tutaj muszę  zauważyć że Galowie i Rzymianie nie są zrównoważeni, ale  nie o to chodzi.
    Co do oddziałów, miałbym pomysł jak podzielić armię Rzymską , ale nie wiem czy to by wypaliło , ale oczywiście jak na dowódcę Rzymian zostanie wybrany ktoś inny podporządkuję się jego woli.
    tylko proszę o mądry wybór.
    Edit: Od tego są dowódcy poszczególnych oddziałów żeby przyjmować komendy , lub w razie zagrożenia improwizować, ponieważ wiadomo że 1 dowódca, nie ma szans ogarnąć całego pola bitwy,

Sir Luca co do klanów , klany są sobie same winne , skoro przyjmują każdego kto złoży podanie, nie ważne czy ma 10 czy 30 lat
    w większości klanów nie ma żadnej selekcji,w VII oczywiście zostają tylko ci którzy do tego "dorośli", dlatego mamy 100% ogarnięcia i 100% zabawy , śmiechu, dlatego z nami pożegnało się już ok.10 osób , które były za młode, bądź miały nie równo pod sufitem.

A ten pojedynek to zachęcający^^

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2011, 10:19:04 wysłana przez Apocalyps »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 16, 2011, 11:50:14 »
    Czy jest jeszcze możliwość zgłoszenia klanu do udziału? i czy jest jakaś przybliżona data evenu.
    Po pierwsze przeczytaj cały temat, dopiero potem zadawaj pytania. Po drugie twój klan już się zgłosił.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 16, 2011, 16:36:19 »
    za 5 minut zahostuję serwer, jeżeli ktoś chce zagrać zapraszam.  nazwa   VII_Zapraszam   bez Hasła.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 17, 2011, 19:31:21 »
    Może ktoś napisać jakie jest hasło na serwer testowy do Gladius Moda?

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 17, 2011, 20:37:57 »
    Skoro Galowie mieli magiczny napój, czyli mieli przewage w bitwie to czy w evencie też tak będzie (większa kasa na uzbrojenie galów) ?
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 17, 2011, 20:38:50 »
    Myślę że, sam fakt iż REF będzie galami zadziała niczym magiczny napój :)
    A tak poza tym to jest mi obojętne, czy Galowie będą mieli więcej kasy(rozumiem iż polegać by to miało na zmniejszeniu kosztów broni i zbrojii?), i tak nie wygrana się liczy a to byśmy, staneli tego dnia ramię w ramię bez podziałów klanowych... Marzy mi się, by ten event miło wspominali ludzie z różnych klanów, i by w czasie jego trwania współpracowali, bez jednak atmosfery napinki typu " Musimy miec więcej fragów niż ....". Chciałbym też, aby bitwa ta oprócz bycia odskocznią od codziennej rywalizacji złagodziła ją, co mam nadzieje uda się osiągnąć....
    Ave Polska scena WB:)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2011, 20:58:04 wysłana przez lygrys »

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 17, 2011, 21:19:18 »
    Chyba pierwszy raz , ale popieram Lygryska w 100% ;)
    A co do kasy , to żadna różnica , w części prawdą jest także Galowie mają bardzo tani sprzęt, z drugiej zaś strony z tego co wiem Galów ma być mniej na polu bitwy.