Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Możliwość wydania potomka, uśmiercenie starej postaci + wyeliminowanie wrogów.  (Przeczytany 3155 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline The Watcher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Cześć,
    dziś przytrafił mi się bug i mam -2155644 życia przez co nie mogę uczestniczyć w żadnych bitwach, jest możliwość uśmiercenia starej postaci wcześniej wydając nią potomka a następnie grać tym potomkiem? :>

//Edit: Drugim problemem jest to iż przejąłem wszystkie miasta/zamki jakie tylko było można, praktycznie wszystkie Państwa po za moim i jeszcze jednym nie istnieją, i tutaj rodzi się problem - chce wyeliminować ostatniego wroga i nie mogę, nigdzie ich nie ma - przeleciałem całą mapę, w końcu się wkurwiłem i użyłem chata ctrl + t przeskoczyłem całą mapę i  nadal nigdzie ich nie ma, jakby się rozpłynęli. 
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2011, 01:19:33 wysłana przez The Watcher »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Hmm, może masz wrogów w niewoli? ^^

Z tym potomkiem nie jestem pewien, ale chyba nie...
    Ewentualnie reinstaluj grę, a zachowaj save'a.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Co do wrogów to tak jak Tymbark napisał a co do potomka to xD m&b to nie The Sims no chyba że te nowe "Średniowiecze". Spróbuj może jeśli masz jakąś wyeksportowaną postać zaimportować ją . A jeśli nie masz to zrób nową na innym save i export a potem import postaci do starego save'a.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline The Watcher

• Użytkownik
    Okey, dzięki za odpowiedź - postanowiłem zacząć od nowa, jednak tym razem nie chcę zostawać wasalem tylko utworzyć własne Państwo jak na starym save, ale dopiero teraz zauważyłem że - a raczej dowiedziałem się iż by to wszystko wyglądało należycie trzeba sobie załatwić miano króla, tutaj rodzi się moje pytanie - jak to zrobić? Kolejna sprawa, moja postać pochodzi z Sułtanu Sarrandzkiego chcę tam zdobyć względy innych by ożenić się - po za pomaganiem w walkach, wykonywaniem zadań jest jeszcze możliwość zdobycia ich uznania nie zostając wasalem? Aha, ostatnio czytałem że w Warband miały pojawić się statki - co z nimi? :>

Offline adamk23

• Użytkownik
    O statkach nic mi nie wiadomo co najwyżej pojawiały się w paru modach np. Brytenwalda albo 1257 ad. Jeśli chodzi o "miano króla"  to chyba będzie prawo do rządzenia im wyższe tym lepiej ale może też chodzić Ci o uznanie przez innych władców. Prawo do rządzenia uzyskamy wysyłając towarzyszy na misje, przez ożenek, przyciąganie lordów do swego państwa jak i po zawarciu pokoju też coś przybędzie. Natomiast to to drugie czyli uznanie naszej władzy przez innego króla można zyskać wysyłając naszego towarzysza z odpowiednią misja dyplomatyczną. Zdobycie uznania potencjalnego teścia i tak nie pomoże jeśli nie będziesz lordem albo królem własnej frakcji bo i tak nie wyrazi zgody na ślub.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline The Watcher

• Użytkownik
    Mhm, no nci dzięki za pomoc - jednak proszę o nie zamykanie tematu gdybym miał jeszcze jakieś pytania, moja gra odkąd gram w M & B skupiała się głównie na walkach a wiec mało wiem, a teraz chcę pobawić sie tam też w inne rzeczy. Od razu zapytam, jak mogę wysyłać prośbę o sojusz itp? Po za spotkaniem z przedstawicielem danego kraju.

Offline adamk23

• Użytkownik
    Prośbę o sojusz to chyba tylko można wysyłać jeśli mod zawiera "Diplomacy mod" no ale mniejsza z tym. Musisz mieć kanclerza czy ministra nie pamiętam dokładnie o którego chodzi i w opcjach dialogowych z którymś z tych panów powinna być możliwość wysłania jednego z towarzyszy jako emisariusza z konkretną propozycją.

Offline The Watcher

• Użytkownik
    O, mam to ale kolejny problem :D Jak z kogoś zrobić tego emisariusza bo kiedy to mój kanclerz Benchur mówi mi: "Nie masz aktualnie emisariuszy Panie".

Offline Godfrey

• Użytkownik
    • SacredBand
    Pewnie nie masz żadnego kompana tj.Nizara,Lezaita itp. w drużynie.

Offline The Watcher

• Użytkownik
    Mhm, dobra - ostatnie pytanie, na jednym filmiku na youtube koleś miał m & blade otwarte w oknie, często używam komunikatorów itp. A ciągła minimalizacja gry jest troszkę męcząca, przejrzałem opcję od a do z i nigdzie nie mogę znaleźć takiej funkcji.

Offline adamk23

• Użytkownik
    Jak klikasz na skrót to otwiera się starter kliknij na "konfiguracja" potem" Video" i tam jest uruchom w oknie ewentualnie po angielsku "start windowed"

Offline The Watcher

• Użytkownik
    Mhm, jednak będe miał jeszcze ostatnie pytanko i temat można zamknąć - jeżeli zdołam zdobyć cały świat co będę miał wtedy do roboty, czy to raczej koniec gry?

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Gra się nie kończy, ale można robić prawie o samo co wcześniej.
    Bez używania kodów (a nawet z) to baaardzo długo czasu Ci to zajmie.

Czy to już naprawdę koniec?

Offline The Watcher

• Użytkownik
    @Up
    Nie :D

@Topic
    http://www.mountblade.info/# - tutaj jest wzmianka o statkach.

Offline Godfrey

• Użytkownik
    • SacredBand
    W  modzie AD 1257 statki też się pojawiają.
    http://www.youtube.com/watch?v=-NJu2WBP9rQ&feature=related