Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 3ds max->textury  (Przeczytany 1812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Armadillo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    3ds max->textury
    « dnia: Marca 25, 2011, 22:34:53 »
    Witajcie, przeszukałem wiele tematów w poszukiwaniu odpowiedzi na to skromne pytanie, aczkolwiek może z braku szczęścia, a może wiedzy, wciąż nie jestem w stanie rozwiązać swojej zagwozdki.

Mianowicie:

Korzystam z programu 3ds max (2010). Zrobiłem prosty model młota bojowego, po czym użyłem unwrap UVW, zapisałem szablon tekstur, zrobiłem je w photoshopie cs5,
    po czym zaimportowałem do 3 ds w okienku material edytor.

Tutaj zaczyna się mój problem, w momencie gdy exportuje moją broń w formacie .obj i otwieram ją w OpenBrf model jest w porządku, aczkolwiek nie bardzo wiem jak wczytać moje tekstury... próbowałem jakoś to rozwiązać, ale niestety moja wiedza z tego zakresu póki co jest raczej skromna. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Offline legomir

• Użytkownik
    Odp: 3ds max->textury
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 26, 2011, 08:34:24 »
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Armadillo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 26, 2011, 08:55:09 »
    Hm wybacz, byłem zbyt skupiony przy wyszukiwaniu haseł jeśli chodzi o wstawianie tekstur i z nieuwagi pominąłem tego tutka...
    W każdym razie, serdeczne dzięki.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 01, 2011, 07:53:07 »
    Jakbyś miał jakieś problemy to wal do mnie na PW, postaram się pomóc.
    Trochę w maxie siedzę, trochę modeli też zrobiłem, więc jako takie pojęcie mam.
    Po jakieś dowody zapraszam tu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4471.0 lub kliknij w sygnaturkę (temat na oficjalnym forum TaleWorlds)