Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale  (Przeczytany 3555 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Morale
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 29, 2011, 08:41:39 »
    U mnie też tak jest ... uciekają tylko w nocy, więc na tą piękną porę dnia zostawiaj ich w zamku, bo inaczej dadzą nogę.
    P.S. Też tak mam, raczej nic na to nie poradzisz.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 31, 2011, 23:21:02 »
    W Tweak MB można zmienić morale oddziału na wyższe, ja tak zrobiłem bo jako król chcę chodzić z 300-osobowym oddziałem, złożonym z wielu narodów gotowych walczyć za zjednoczenie Calradii. Nawet któryś z towarzyszy wspominał o tym aby zebrać wielką armię, Rhodockich Strzelców, Khergickich łuczników konnych, Swadiańskich Rycerzy itp... a tu się nie da bo wszyscy uciekają. Jak na razie zmieniłem morale i jestem z tego zadowolony.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 31, 2011, 23:28:54 »
    Przywództwo powinno zmniejszać wpływ ujemnych czynników na morale, w końcu ,jeśli jesteś znanym wojownikiem, to pójdą za Tobą do piekła, a tak, to wieją przy byle wojnie domowej (wbrew logice, bo wojny domowe są najbardziej krwawe - poza światowymi oczywiście).

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 01, 2011, 11:40:07 »
    Jak już z nudów chce się pobawić w Chingis Chana i wędrować ze spora armią to zmieniam wpis w script.txt http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4936.0 tu jest napisane co i jak. Zazwyczaj jest do zmiany właśnie podana tam "10" ale w niektórych modach zamiast "10" jest "12" albo "15" a jak komu mało to zawsze można poszukać tam liczby odpowiadającej za początkowe morale.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5