Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka pytań co do gry...  (Przeczytany 1690 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carlo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kilka pytań co do gry...
    « dnia: Marca 20, 2011, 15:54:33 »
    Witajcie !
    Nigdy jeszcze nie grałem w gry tego typu więc proszę o wyrozumiałość.. co do tematu to mam kilka pytań co do gry.

1. Jak podbijać wrogie wioski ? i ile trzeba mieć do tego wojska ?

2. Słyszałem że jest możliwośc wyjścia za mąż... można to zrobić z każdą osobą, nawet mieszkanką wsi ?

3. Czy w tej grze jest coś takiego jak obowiązkowa misja ? czy jest to gra zależna całkowicie od gracza ?

4. No i liczę na waszą poradę, którym rodam najlepiej jest zacząć grę ?
    "Nauka jest niezmierzonym morzem dobrej wody. Im więcej jej pijesz, tym bardziej jesteś spragniony" ~ Anonim

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Kilka pytań co do gry...
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2011, 16:38:52 »
    1. Nie podbija się wioski tylko miasta, jak zdobędzie się miasto kilka wiosek obok miasta automatycznie zostanie wcielone do twojego państwa,  żeby zdobyć miasta i zamki trzeba miec trochę wojsk.

2. Tylko z córkami lordów.

3. Gra zależy całkowicie od gracza.

4. Nie chcę mi się już pisać.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline carlo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 20, 2011, 16:49:16 »
    Bardzo dziękuję, tylko mam właśnie taki problem że nie mam pojęcia jak zdobywać te zamki. Trzeba zaatakować lorda czy może taka opcja jest po zdobyciu x wojska i kliknięciu za zamek ?
    "Nauka jest niezmierzonym morzem dobrej wody. Im więcej jej pijesz, tym bardziej jesteś spragniony" ~ Anonim

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 20, 2011, 17:32:38 »
    Klikasz na zamek potem otwiera ci się menu zamku i klikasz rozpocznij oblężenie, a dalej wiesz co masz robić.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline carlo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2011, 17:39:57 »
    Ok wielkie dzięki kolego, ale przypadkiem nie wiesz ile musisz mieć wojska ? i jak je szybko zdobyć ? bo nie chce mi sie po każdej wiosce latac i po 2 najmnikow zabierac...

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 20, 2011, 17:51:47 »
    Odbić kogoś bandytom, nająć ludzi w karczmie.
    Wojska, zależy od garnizon zamku, ale zawsze jak więcej wojska tym lepiej.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 20, 2011, 17:52:27 »
    Wyobraź sobie, że aby móc zaatakować zamek, trzeba mieć dobrze wyszkolone wojsko (nie wiem, na jakim grasz poziomie, ale na najniższym możesz śmiało pójść do ataku z 60-ma dobrze wyszkolonymi (czyli siostry miecza, najemne ostrza, jacyś zbrojni, strzelcy i piechota, mamelucy) na zamek i stracić około 5 ludzi, z miastem porównywalnie stracisz nawet 30-tu (ale za to w mieście jest 300 żołnierzy, a w zamku 150 przeciętniaków).

Offline carlo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 20, 2011, 19:47:42 »
    oh dzięki... ostatnią rzeczą jaką chce wiedzieć: natomiast jak zdobyć charyzme bo moge miec max 50 wojska ?
    Edit.
    Jak zawrzeć pokuj z jakimś hrabstwem ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2011, 16:39:19 wysłana przez carlo »

Offline CafeRenne

• Użytkownik
    • if you're from other county , learn polish
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 22, 2011, 14:56:09 »
    nie. wystarczy nabić lvl i dodać punkt do charyzmy.

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

Offline Baixista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 22, 2011, 22:59:40 »
    Mówiąc Hrabstwo masz na myśli np. Królestwo Nordów?

Offline carlo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 23, 2011, 13:53:52 »
    Tak oto mi chodziło, ale już wiem jak to zrobić :) Ach a moim kolejnym problemem jest to, jak koronować kogoś wasalem/LORDEM ? Bo u MINISTRA daję tą opcję ale nie ma nikogo do wyboru.... choć rekrutowałem kilku gości w tawernie,help ^ ^
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2011, 20:04:40 wysłana przez carlo »

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 24, 2011, 09:30:53 »
    Musisz posiadać wolne lenno, i pogadać z kimś w oknie drużyny, " czy interesuje ciebie lenno"

Ale nie dawaj lenna wszystkim bohaterom ze swojego teamu, ponieważ lordowie przestaną przechodzić na twoją stronę, bo będziesz otaczał się burakami a nie szlachcicami :)

Poszukaj którzy z bohaterów są szlachcicami i ich mianuj Lordami.

Offline carlo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 24, 2011, 16:37:06 »
    A jak się mogę dowiedzieć, który z mych kompanów jest szlachcicem ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 24, 2011, 20:06:53 »
    Rolf, Firentis, Lezalit, Matheld, Alayen.

Offline carlo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 24, 2011, 20:28:49 »
    Dzięki kolego, pierwszych dwóch mam już, a pozostałych poszukam :) Ale jednak czy 5 wasali wystarczy mi do podbicia przynajmniej połowy Caldarii ? (Królestwo Rhodoków jest moje, mam zamiar teraz zawrzeć sojusz z nordami i zaatakować Swadię a następnie Khanat i podpisać pokój z Vaeringami) Aha i jak szybko zawrzeć pokój ? Bo gdy wysyłam wysłannika to mam tylko opcję abym zaproponował sługi jako wasal i zeby ich wesprzeć czy coś w ten deseń ale gdy daję to drugie i wysłannik przybywa do mnie i mi coś tam gada że król chce zawrzeć pokój etc. Gdy chce wysłać wysłannika po traz drugi aby zawrzeć pokój to tam jest tylko opcja abym został ich wasalem. edit.
    Mam kolejny problem... Zabiegam o względy pewnej damy, mam z nią stosunek 9. Z jej ojcem natomiast mam stosunek 27. Pytałem się jej co muszę zrobić aby się z nią ożenić, okazało się że o jej względy zabiega także książe Rhodoków i tutaj właśnie problem... Ponieważ to księstwo podbiłem i już nie istnieje. Jak mam znaleźć takowego księcia ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2011, 17:26:47 wysłana przez carlo »