Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: werbowanie ludzi  (Przeczytany 17457 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aikman84

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    werbowanie ludzi
    « dnia: Marca 20, 2011, 10:59:52 »
    Witam serdecznie
    Mam banalny ale zarazem bardzo poważny problem. Polega mianowicie na tym że nie mogę werbować ludzi z wiosek. W pierwszej i drugiej części werbowałem ich z wioski. W ogniem i mieczem jak podejdę na mapie świata do wioski nie ma możliwości werbowania wieśniaków. Są wszystkie opcje właśnie oprócz tej. Dopiero zacząłem grać w tą część zwerbowałem 3 ludzi z tawerny. Byłem już w ponad 10 wioskach i nadal nic. to jest jakis bug ?

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: werbowanie ludzi
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2011, 11:15:42 »
    W tej grze nie rekrutuje się z wiosek. Na terenie każdej frakcji jest obóz Najemników, na mapie wygląda tak jak obóz treningowy z Warbanda, i z niego bierze się ludzi. Jak będziesz miał już swoje miasto lub twierdze to w niej też szkolisz swoje przyszłe jednostki.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline aikman84

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2011, 14:01:55 »
    ale kicha

Offline diavel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2011, 17:19:05 »
    Hmm... ja mam pytanie odnośnie kupowania wyposażenia dla najemników. Otóż kupiłem najlepsze możliwe wyposażenie dla moich polskich najemników i teraz nie stać mnie na wynajmowanie ich lol. Czy można jakoś "downgrade'ować" wyposażenie dla nich? Z tego co ja wiem, można tylko ulepszać...

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 14, 2011, 19:42:19 »
    Kupujesz dla nich gorsze uzbrojenie lub idziesz do innego obozu i kupujesz szwedzkich, tatarskich, kozackich lub moskiewskich najemników. To po której stoisz stronie dla najemników nie ma znaczenia.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline NYK0S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 16, 2011, 16:21:10 »
    Żeby nie zakładać nowego tematu - mam pytanie odnośnie elitarnych jednostek. Jeśli dobrze zrozumiałem, aby móc rekrutować taką husarię, czy w moim przypadku kozaków rejestrowych, muszę w swojej twierdzy, czy mieście (mam to pierwsze) wybudować wszystkie możliwe budynki i zwerbować wszystkich "doradców". Wszystko mam, ale dalej mogę rekrutować tylko zwykłe wojsko.
    Mam jeszcze jedno pytanie - jak to jest z automatyczną rekrutacją w miastach? Gdzieś czytałem, że garnizon bez mojej ingerencji będzie się sam powiększał. Problem w tym, że się nie powiększa, a moja twierdza non stop jest oblegana albo przez Rosjan, albo Tatarów.

PS. Mam Dzikie Pola (v. 1.136)

EDIT: Dobra, na pierwsze pytanie sobie już odpowiedziałem. Kozaków rejestrowych werbuje się w polskich miastach :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2011, 01:03:26 wysłana przez NYK0S »