Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka pytań  (Przeczytany 751 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DeBe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kilka pytań
    « dnia: Stycznia 06, 2008, 11:44:20 »
    Witam wszystkich i na początek mam kilka pytań do was:
    1 Gdzie mogę kupić księgi?
    2 Czy da się mieć więcej niż jedną wioskę?
    3 Czemu jak walczę z jakimś lordem to ten mi ucieka (jak go pokonam)? Czy to będzie już tak zawsze?
    4 Co daje reputacja, czy warto ją podnosić?
    5 Czy bohaterzy których najmuję mogą awansować? Czy mogę ich uzbrajać?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Kilka pytań
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2008, 12:16:29 »
    1. Księgi możesz kupic w tawernie u specjalnego npc który nie zawsze się pojawia. (nie pamiętam jek się wabi)
    2. Dodatkową wioste można zdobyc zajmując zamek/miasto i wtedy można poprosic lorda o zamek/miasto z okolicznymi wioskami. Ta opcja pojawia się odrazu po bitwie.
    3. Niestety zawsze lecz w przyszłych wersjach to usuną.
    4. Reputacja podnosi ilosc ludzi w armii i chyba morale. Czy werto ją podnosic oceń sam ale ja sądze że jest ważna.
    5. Tak awansują gdy dostaną wystarczającą ilosc doświadczenia trzeba z nimi pogadac i poprosic żeby opowiedźieli o sobie. Ekwipunek można zmieniac też jak się z nim zagada ale nie pamiętak która to opcja.

Offline DeBe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2008, 12:47:29 »
    Dzięki...teraz już wiem. Żeby nie zakładać nowego tematu to chciałbym spytać w jaki wy sposób podbijacie zamki? Mam 17 level i 40 żołnierzy, ale podój zamku to istne piekło. Kusznicy na murach koszą równo moje jednostki, a ja nic na to nie poradzę. Po jakim czasie wy atakujecie te zamki (znaczy jaki macie level i ilość żołnierzy), bo już mi się znudziło napadanie na karawany i zwykłe wiochy?

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 06, 2008, 13:05:28 »
    Najlepiej jest chyba wystawić strzelców pod mur aby osłaniali szturmująca piechote.. polecam Vaegir archerów do tej roboty :)

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 06, 2008, 13:26:47 »
    adsdasdasdsadsdasdasdasdasda

Co to ma być? Ja osobiście jeszcze żadnego zamku nie podbijałem, właściwie nie gram już w M&B z powodu szybkości z jaką mi chodzi.  :(