Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Poezja dla Lady  (Przeczytany 5557 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CafeRenne

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • if you're from other county , learn polish
    Poezja dla Lady
    « dnia: Marca 19, 2011, 01:13:29 »
    A więc tak : chce się ożenić. Jak przychodzę do Lady Yiasmin mam taką opcję konwersacji
    Czy lubisz poezję ?
    a ona coś tam mówi a potem mnie pyta
    Czy chcesz zarecytować jakiś wiersz?
    Skąd mam się nauczyć wiersza ?
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Poezja dla Lady
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 19, 2011, 13:30:35 »
    Wierszy uczysz się u wędrownych minstreli, trubadurów, bardów i chyba ashik którzy trafiają się w tawernach. Trzeba z nimi pogadać i mieć 300 sztuk złota na każdy wiersz.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Baixista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 19, 2011, 16:22:54 »
    Tylko uważaj, bo nie każdy wiersz się może jej spodobać - najlepiej spytaj trubadura, ashika czy minstrela o tą pannę, i jakie wiersze , styl lubi, dla przykładu:
    Lubi walczyć, jeździć konno - to nie możesz jej zarecytować jakiś miłosny poemat, tylko  powieść o Nordach ( na przykład )

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 19, 2011, 17:53:45 »
    Nawet jeśli wiersz się panience nie podoba to niczym nie ryzykujesz jedynie nie przybędzie Ci relacji za wierszyk ale sama wizyta i tak będzie na plus :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline CafeRenne

• Użytkownik
    • if you're from other county , learn polish
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2011, 03:39:44 »
    Thx. I jeszcze jedno pytanie ale na odwrót . Żenię się z Emirem Hiwanem , ale on ma tylko wioski i nie wiem czy tam można robić festyny . Można? I mam od niego qesta coś że skoro nie mam rodziny w Calradii to on to zorganizuje no i totalnie nie wiem co ja mam tu do roboty ?
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

Offline Kolano666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 20, 2011, 12:18:34 »
    Nic, po prostu czekaj aż pojawi ci się wiadomość że ten hrabia (nie wiem czy pamiętam ;d) skończył organizować ślub i że możesz już przybyć do jego zamku czy coś w tym stylu.
    Jedyne co potrzebne mi do szczęścia to moja lanca, koń oraz herb na piersi..

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 20, 2011, 12:47:42 »
    Czytaj uważniej. Hrabia ma tylko wsie. Tego typu zaślubiny odbywają się głównie u króla.

Offline Kolano666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 21, 2011, 12:21:49 »
    Tak wiem i przeczytałem że ten hrabia ma tylko wsie ale zaślubiny odbywają się tylko w zamkach więc to jest logiczne że zaprosi go do zamku, Mati nie próbuj być najmądrzejszym ;)
    Jedyne co potrzebne mi do szczęścia to moja lanca, koń oraz herb na piersi..