Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Zaznacz cokolwiek ;-) - obiaśnienie sensu ankiety na dole postu

3e5491c4758f0dd17f5a3bdc274be66c
    3 (7%)
    4d34c246ba812b90b2fd56adc8670fa1
    14 (32.6%)
    9072136193d2fac8d78f5dbf44835d29
    19 (44.2%)
    9b820793c4326b0fde6697e15921f77c
    7 (16.3%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: Marca 17, 2011, 13:25:08

Autor Wątek: event PWModa (Wielka Bitwa Królestw)  (Przeczytany 4608 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    event PWModa (Wielka Bitwa Królestw)
    « dnia: Marca 16, 2011, 13:25:08 »
    Witam,

w imieniu ekipy serwera 1_Poland_PWmod zapraszam Was na pierwszy organizowany przez nas event tworzony wraz z polskimi klanami IPL, REF, WV, ZKM.

Wydarzenie które dla Was (i z Wami) przygotowujemy można nazwać małą bitwą królestw w świecie wykreowanym przez twórców moda.

Główne założenia i reguły:

• 4 królestwa zostaną rozdzielone klanom: (kolejność alfabetyczna)
      IPL
      REF
      WV
      ZKM
    • Dane królestwo reprezentuje klan który zostanie do niego przydzielony oraz wszystkie osoby zaproszone przez ten klan.
      Zapraszamy pozostałe klany do przyłączania się w/w klanów, oczywiście za ich zgodą.
    • W tym samym czasie na serwerze może przebywać maksymalnie 15 osób z jednego królestwa
      Jest to spowodowane ograniczeniem serwera do 64 slotów (60 slotów dla graczy wszystkich frakcji, 4 sloty dla adminów)
    • Obowiązek przebywania na TSie przedstawicieli danych frakcji, w odpowiednim pokoju dla danej frakcji. dane TSa zostaną podane na dole postu
    • Zakaz zabijania graczy z frakcji "Commoners" jednocześnie każdy gracz z frakcji "Commoners" ma obowiązek jak najszybciej dostać się do zamku swojego królestwa i dołączyć do właściwej frakcji.
    • Administratorzy (gracze w zbroi admina, z nickiem zaczynającym się przedrostkiem "RolePlay_") są tylko i wyłącznie obserwatorami gry, nie biorą udzialu w grze, a każda próba pomocy danej frakcji która zostanie zauważona w grze czy w logach serwera zostanie napiętnowana na forum ;-)
    • Start gry będzie o godzinie 18:00* w najbliższy piątek (18.03.2011), rozgrywka będzie trwała do godziny 20:00* w niedziele (20.03.2011). Na każdą noc event będzie przerywany (o godzinie 2:00* w nocy gracze będą wypraszani z serwera, hasło będzie zmieniane na takie które nie jest znane drużynom, aby o godzinie 12:00* rozgrywka się wznowiła - ustawienie hasła ponownie na takie znane graczom).
      Przerwa nocna jest spowodowana dobrem graczy, by każdy mógł się wyspać, oraz by żadna frakcja nie zdobyła przewagi tylko dlatego, że ma więcej graczy mogących 'zarwać nockę'
      *godziny mogą jeszcze ulec zmianie, powyższe godziny będą podane na dole postu.
    • Pamiętajcie, że główna zasada rozgrywki to gra fair play, administratorzy nie zawsze będą mogli być podczas rozgrywki, choć będziemy się starać poświęcić maksymalnie swojego czasu by dbać o porządek. Część sporów będziecie musieli rozwiązywać w duchu gry uczciwej z zachowaniem dobrej zabawy :)
    • Hasło do serwera zostanie podane odpowiednio wcześniej przedstawicielom klanów. Bardzo proszę wszystkich o nie podawanie hasła publicznie, tylko w sposób dyskretny podanie wszystkim osobą które będą brały udział w bitwie po stronie danego królestwa.
    • PROSZĘ o założenie postu tutaj przedstawicieli klanów i uzupełnianie listy graczy z poza klanu którzy będą walczyć po stronie ich frakcji. (gracze mogą być dodawani w czasie trwania

Królestwo IPL
    -----

Królestwo REF
    -----

Królestwo WV
    -----

Królestwo ZKM
    -----

(click to show/hide)

Oficjalnym kanałem komunikacji podczas eventu jest serwer TS
    IP 62.20.172.153
    PORT 9987
    HASŁO warband
    Oraz pokój 1_Poland_PWmod wraz z przydzielonymi do niego "pod pokojami"
    (Serwer działa dzięki Sir_Luce oraz administracji w/w serwera TS)

Zapraszam wszystkich do treningów by dzielnie reprezentowali swoje królestwo podczas eventu.

EDIT:
    Losowanie nam przyniosło następujący podział zamków:
    IPL - zamek Zielony
    REF - zamek Czerwony
    WV - zamek Biały
    ZKM - zamek Niebieski

Przypominam, że każdy rycerz (bądź paź ;p) biorący udział w evencie musi jak najszybciej dołączyć do swojej frakcji !
    Proszę również klany o założenie w tym temacie postu gdzie będą uzupełniali swoją listę graczy biorących udział w evencie po ich stronie.
    Proszę też o przestrzeganie limitu 15 graczy w tym samym czasie na serwerze, pilnujcie w tym aspekcie swoich ludzi [BARDZO WAŻNE] ;-)
    Proszę każdego kto będzie brał udział w evencie o dokładne przeczytanie tego postu jeszcze raz!

Teraz mała garść pytań które klany mi zadały na PW, steamie, czy TSie:

Pytanie: Czy adminem będę tylko ja i Wambo?
    Odp: Nie, będzie więcej adminów, oficjalna lista zostanie podana w tym temacie przed rozpoczęciem imprezy bądź na jej początku. Jeżeli jakiś klan ma jakiejś obiekcje co do któregoś z adminów proszę o kontakt ze mną (Jak nie bede na steamie, czy TSie to proszę pisać PW na forum), fajnie jak podacie konkretny powód.

Pytanie: Czy w nocy (okres wyłączony z gry) nie będzie żadnych wejść na serwer?
    Odp: Nie, będę pilnował czy nikt nie był na serwerze podczas okresu wyłączonego z gry przeglądając logi serwera. Admin zamykający serwer ma wyjść z serwera zaraz po tym jak ostatni gracz wyjdzie z serwera, admin który będzie otwierał serwer ma wejść tuż przed wyznaczoną godziną i od razu zdjąć hasło.

Pytanie: W jaki sposób będzie zamykany serwer?
    Odp: Serwer będzie zamykany poprzez zmianę hasła na takie które nie jest znane graczom, po zmianie hasła administrator poprosi graczy o opuszczenie serwera, jeżeli jakiś gracz nie będzie chciał opuścić placu boju to zostanie wyrzucony (kick). W Pierwszą noc ja będę zamykał serwer, postaram się kwadrans przed końcem czasu poinformować graczy o zbliżającej się godzinie 'zero'

Pytanie: Czy statki będą resetowane?
    Odp: Statki będą resetowane w sobotę podczas włączania serwera, oraz w niedziele podczas włączania serwera. Przypominam, że resetują się tylko i wyłącznie statki które zostały zniszczone, statki które się unieruchomiły podczas jakiegoś zderzenia (zabugowały się) nie resetują się. Podsumowując, jak statek sie gdzieś zabugował i chcecie by przywrócił się do gry, to musicie go zniszczyć.

Pytanie: Czy jest jakiś okres w którym nie można walczyć (chodzi o pierwsze minuty po rozpoczęciu eventu)?
    Odp: Takiego okresu niema, jednak przypominam o zakazie atakowania Commoners'ów (i o tym, że każdy Commoners musi jak najszybciej dołączyć do swojego królestwa). Gracz będący w frakcji Commoners ma też zakaz przejmowania statków, czyli wykluczam, że ktoś będzie miał resp w zamku wroga, i zaraz po tym pobiegnie ukraść statek, to samo tyczy się zamykania bram zamku przez graczy z frakcji Commoners.

Pytanie: Czy frakcja po stracie zamku automatycznie przegrywa?
    Odp: Nie, królestwo po stracie zamku może grać dalej, na mapie są miejsca skąd można wziąć baner frakcji (aby móc przejąć zamek) oraz miejsce gdzie można dołączyć do danej frakcji (miejsce of course poza zamkiem). Screeny tych miejsc są porobione i wklejone gdzieś niżej tego posta (dla lepszej orientacji)

Przypomnienie godzin startu, końca imprezy oraz godzin wyłączonych z gry.
    Start: piątek godzina 18:00
    początek pierwszej przerwy w grze: sobota godzina 2:00 (noc z piątku na sobotę)
    koniec pierwszej przerwy w grze (wznowienie jej): sobota godzina 12:00
    początek drugiej przerwy w grze: niedziela (pomiędzy) godzina 0:01 (północ) a 2:00 - godzina uzależniona od tego jak późno ktoś z adminów będzie mógł zostać by przerwać rozgrywkę. Zostanie ona doprecyzowana jak najprędzej się uda.
    koniec drugiej przerwy w grze (wznowienie jej): niedziela godzina 12:00
    koniec eventu: niedziela godzina 20:00.

Jeżeli któryś z klanów chce by godzina rozpoczęcia przerw była godzina wcześniejsza niż 2:00 w nocy, proszę o jak najszybszy kontakt.
    Jeżeli gracze będą chcieli grać dłuższej niż do 20:00 w niedzielę to ja nie widzę problemów, przedłużenie eventu ustalimy w niedziele :)

Kolor niebieski użyłem w celu lepszej widoczności fragmentu który został edytowany - mam nadzieje, że nie jest to kolor zarezerwowany przez administracje
    P.S. Podziwiam każdego kto organizował wcześniej jakiś event, czy to Grunwald czy Mixy czy inne wydarzenia - bo na własnej skórze widzę, jakie to czasochłonne i o ile rzeczy trzeba zadbać

Mały poradnik (gdzie dołączyć do frakcji i skąd wziąć baner frakcji kiedy nasz zamek został przejęty):
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2011, 02:39:59 wysłana przez inco »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: event PWModa (Wielka Bitwa Królestw)
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 16, 2011, 14:48:14 »
    Zamek koloru który zajmie 4 miejsce w ankiecie dostanie IPL

Tu chyba powinien znajdować się ZKM. Od siebie dodam że może być naprawdę ciekawie.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 17, 2011, 03:39:11 »
    Mam pewien pomysł odnośnie porozumiewania się pomiędzy frakcjami  po przez tzw." poselstwo, emisarke "
    Poseł po to by  aby  omawiać warunki np, sojuszów lub wypowiedzenia stanu wojny    również  pojedynków indywidualnych kończąc na interesach państwowych
      Takim znakiem rozpoznawczym była by flaga frakcji dzięki której poseł dzierżąc ja w dłoni  zachowuje nietylaknosc podczas negocjacji
     myślę ze było by klimatycznie bo przecież  nie zbieramy sie po to  tylko aby zarobić kasy potem zaszlachtować wszystkich wrogów i do domu

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 17, 2011, 06:40:28 »
    Nie? To smutne... :-) w sumie to dobry pomysł ale pewnie ktos sie znajdzie ze zechce zabić emisariusza
    (click to show/hide)

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 17, 2011, 14:38:05 »
    Pomysł jest fajny, urozmaiciło by to rozgrywkę gdyby wszystkie sprawy dyplomatyczne były rozwiązywane w grze, a nie poza grą (za pomocą komunikatorów)

Blacha, w evencie wezmą udział klany i co najwyżej zaproszone przez nie osoby, liderzy klanów powinni na tyle zapanować by rozkazać nie zabijać emisariusza, więc nie widzę tutaj przeszkód.
    Admini eventu wyrażają poparcie dla idei, ale jednocześnie od Was uzależniają wprowadzenie tego w zyćie (tzn, jak reszcie klanów pomysł sie podoba, to wystarczy, że przyklepią pomysł)

Ankieta skończona, więc zamki zostały wylosowane :).

Klucz który użyłem do stworzenia sumy md5 to: +renkz34oi0

Więc:

Czerwony+renkz34oi0 -  4d34c246ba812b90b2fd56adc8670fa1 - czyli zamek Czerwony - 14 glosów (II miejsce)
    Biały+renkz34oi0 -  9b820793c4326b0fde6697e15921f77c - czyli zamek Biały - 7 głosów (III miejsce)
    Zielony+renkz34oi0 - 9072136193d2fac8d78f5dbf44835d29 - czyli zamek Zielony - 19 glosów (I miejsce)
    Niebieski+renkz34oi0 - 3e5491c4758f0dd17f5a3bdc274be66c - czyli zamek Niebieski - 3 głosy (IV miejsce)

a więc zgodnie z tym co było pisane w pierwszym poście:
    IPL - wylosował zamek Zielony
    REF - wylosował zamek Czerwony
    WV - wylosował zamek Biały
    ZKM - wylosował zamek Niebieski

Wkrótce uzupełnię pierwszy post o zamki które zostały przydzielone konkretnym królestwom.

Proszę o zwrócenie uwagi na pierwszy post, edytowałem go dość mocno, dodając wiele nowych informacji
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2011, 01:57:32 wysłana przez inco »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 18, 2011, 10:31:47 »
    Listę zaproszonych przez nas graczy podamy później, cały czas ją uzupełniamy ale teraz już chciałem wyrazić poparcie REFu dla idei emisariuszy. Na pewno się do tej zasady dostosujemy. Dodatkowo proponuję żeby emisariusze nie mieli przy sobie ŻADNEJ broni.

Dodatkowo proponuję urozmaicić nasze spotkanie o pewien aspekt literacki. Niech przedstawiciel każdej z frakcji co najmniej raz na godzinę napisze w specjalnym temacie na tym forum (założymy go tuż przed startem eventu) paro zdaniowego posta opisującego dotychczasowe poczynania jego królestwa. Pozwoli to wszystkim stale orientować się co dziej się na serwerze a dodatkowo zostanie nam jakaś pamiątka. Myślę, że może okazać się to bardzo ciekawym doświadczeniem.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 18, 2011, 11:45:37 »
    ZKM też popiera pomysł emisariuszy i dobrym pomysłem jest to, żeby nie mieli oni broni. Niestety w piątek o 19 mamy sparing, ale postaramy się zebrać ochotników do tego eventu.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 18, 2011, 16:50:10 »
    Zaproponowano by frakcje po wypowiedzeniu sobie wojny zmieniły nazwę na "Nazwa frakcji (at war: IPL/REF/WV/ZKM*)". Ja ten pomysł popieram i mam nadzieje, że będziecie go wykorzystywać.

*niepotrzebne skreślić.

PRZYPOMINAM O PILNOWANIU SIEBIE ODNOŚNIE LICZBY OSOB JEDNOCZESNIE NA SERWERZE :)
    oraz o tym, by pisać tutaj listę "najemników"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 18, 2011, 17:45:04 »
    Nasza lista najemników póki co to:
    Robhar
    Krystian
    Berserker

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 18, 2011, 18:20:14 »
    Klan REF zaprosił w swoje szeregi niezrzeszonych w innych klanach członów:
    • Grey Order
    • 4ty Pułk Piechoty
    • Power Bimber

Dodatkowo:
    • 22nd_dzioOb
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2011, 18:26:56 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 18, 2011, 21:35:29 »
    w naszych Szeregach dołączyli
    nasi możliwe przyszli rekruci i grey order + MatBerserker i Krzyżak :)
    Pozdrawiam serdecznie Lord Legionista
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 19, 2011, 01:04:43 »
    Dzięki za grę...w sumie o godzinie 0:39 kontrolowaliśmy trzy zamki i odpuściliśmy sobie;P Została garstka która została chyba pokonana przez IPL. W sumie to tylko oni oparli się ofensywie.

EDIT: Jutro większość naszych chyba sobie odpuści...większość terytoriów zdobyliśmy dziś w nocy, i po siedmiogodzinnej grze wymiękamy;P
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2011, 01:07:53 wysłana przez Argaleb »

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 19, 2011, 05:38:12 »
    Wg mnie powinniśmy ustalić ze  gracze przebywający na statku  którzy celowo  przechodzą na spektator powinni zostać zdyskwalifikowani.
      Jesli  w  przypadku jakiegoś błędu gdzie jeden ze statków został " zabugowany" i niema jak  jego zatopić  bo  dostęp jest niemozliwy   powiniwmy zakazac opuszczac  krate bram na moscie 

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 19, 2011, 08:50:49 »
    Chyba jednak godzina 2 była zbyt późną godziną początku przerwy (przynajmniej dla mnie, od godziny 10 rano gram w siatę, a trzeba się jakoś wyspac, dojechac itp.)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 19, 2011, 09:03:41 »
    Niektórzy nie mają życia.. ale to nie znaczy że wszyscy. Północ to absolutne maksimum wg. mnie.