Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasale i dziwna zbroja  (Przeczytany 2693 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    Wasale i dziwna zbroja
    « dnia: Marca 15, 2011, 16:33:04 »
    Witam.
     Zatem mam 2 pytania :
    1. Mam problem z rekrutacją wasali. Wcześniej były posty na ten temat i wynikło , że trzeba porozmawiać z swoimi towarzyszami i wybrać opcję "czy interesuje cię jakieś lenno".Ja nie mam tej opcji.
    2. Drugi problem to elementy zbroi samuraja. Znalazłem tylko zbroję i washikizi w rivaeq czy jakoś tak. Szukałem w thir i reszcie ale nic. Proszę o pomoc. Jest to wersja warband 1.134
                        Dziękuję za uwagę.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasale i dziwna zbroja
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 15, 2011, 17:53:31 »
    Co do pierwszego to gadaj z WASALAMI innych frakcji i próbuj ich przekonać do przejścia. A nie masz tej opcji pewnie bo nie masz terenów do przekazania.
    A w drugim Ci nie pomogę bo nie zbierałem samuraja w WB. Z resztą obydwa tematy były poruszane już nie raz nie dwa...
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Godfrey

• Użytkownik
    • SacredBand
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 15, 2011, 18:18:55 »
    Tu masz odpowiedz na drugie pytanie:
    http://mountandblade.wikia.com/wiki/Strange_set

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 15, 2011, 18:38:47 »
    1 zapewne nie masz ziemi, 2 w wb jest tylko tyle i jeszcze ćwiczebne miecze w wiosce chyba abu czy jakoś tak
    (click to show/hide)

Offline Godfrey

• Użytkownik
    • SacredBand
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 15, 2011, 21:32:31 »
    1.Zbroję i Wakizashi znajdujemy w skrzyni w Rivacheg.
    2.Hełm samurajski i No-dachi.
    Na początku ustawiasz w opcjach;włącz oszustwa,tryb edycji i uruchom grę w oknie.
    Wejdź do Tihr.Potem ctrl+E uruchom edytora.W dolnym oknie szukasz "chest_a" .Klikasz dwa razy i kładziesz skrzynię na ziemi.Zamykasz edytora,zapisujesz zmiany,otwierasz skrzynię zabierasz hełm i miecz.Jeśli chcesz możesz skrzynię usunąć też edytorem.
    3.Buty samuraja i Katana.
    Ustawienia tak jak wyżej.
    Udaj się do Jelkali.Nie wchodź za bramę wszystko zrób przed.Wszystkie czynności takie jak w Tihr.
    Mam nadzieje że pomogłem.

A to jeden z moich npc samuraj.
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2011, 22:01:21 wysłana przez Godfrey »

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 15, 2011, 22:36:13 »
    Ale chyba nie chodziło o to by oszukiwać. Zawsze powtarzam ze to psuje grę. Juz przez to se gothica zepsułem i nigdy tego niestety nie naprawie
    (click to show/hide)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 16, 2011, 08:23:05 »
    Możesz pomyśleć, że po prostu wstawisz sobie skrzynie do miast bo miałeś buga i Ci je wywaliło :D
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 16, 2011, 08:37:41 »
    Mi to nie wystarcza, ja po prostu nienawidzę kodów
    (click to show/hide)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 16, 2011, 14:11:36 »
    No niby racja... A ogółem to nie widzę sensu grania z samurajskimi rzeczami.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 16, 2011, 14:13:18 »
    Tylko to nie jest kod, tylko coś w rodzaju pacza. Gdyby pojawił się taki, który ulepsza bron i zbroje, to też byś nie zainstalował?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 16, 2011, 15:10:27 »
    Patch to zupełnie inna historia, a takie np. Whiskanzi jest bardzo słabe wg. Mnie i do tego jeszcze krótkie
    (click to show/hide)