Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rozwuj wlasnej postaci  (Przeczytany 2021 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaczy1982

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rozwuj wlasnej postaci
    « dnia: Marca 13, 2011, 17:12:14 »
    Jako ze rozpoczynam swoja przygode z Warband poraz kolejny i nie chce popelnic zadnego bledu , ktorgo moglbym zalowac , mam do Was pytanie.

Biorac pod uwage iz skompletuje druzyne , ktora bedzie mi zapewniala - leczenie,poruszanie sie , pladrowanie , oblezenia ect. To czy w u swojej postaci powinienem inwestowac na maxa w przywodctwo aby miec jak najwieksza armie?

Jak Wy to robicie?W co inwestujecie?Co daje najlepsze efekty?

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    Odp: Rozwuj wlasnej postaci
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 13, 2011, 17:46:20 »
    Stare cytaty : "Ten temat był już poruszany na forum." i "Użycie opcji szukaj nie boli.".

Ale żeby nie było, że tylko napiszę, że nie powinieneś tego pisać to coś wniosę od siebie.
    Po pierwsze nie ma recepty na najlepszego chara w M&B, głównie dostosować trzeba postać do siebie oraz uczyć się metodą prób i błędów pozostaje.
    Jeżeli mówisz, że będziesz mieć drużynę, która będzie Ci zapewniać te rzeczy to raczej inwestuj głównie w siłowe rzeczy a potem w charyzmę.
    Są do tego 2 powody. Po pierwsze jak będziesz mieć max siły uderzenia i wytrzymałości (przykładowo) to twoja armia będzie mieć bonus od twojej umiejętności. Drugim powodem jest to, że z renomy którą dostajesz za walki Ci się zwiększa oddział. Z resztą tak czy inaczej nie ma sensu mieć dużych oddziałów bo trzeba wtedy zaginać jak wół, żeby mieć wysokie morale.
    To jest to co ja Ci mogę powiedzieć (mam nadzieję, że pomogłem, choć trochę).
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2011, 17:54:48 wysłana przez Shagrath »
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 13, 2011, 22:37:55 »
    Popatrz na jednego z tzw.odsmażanych Kotletów  czyli starych tematów. Ja osobiście  idę w np. Wodza, niewolników, atletykę i takie tam , ale jak juz będę miał odpowiednie umiejętności bojowe
    (click to show/hide)

Offline aikman84

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2011, 17:05:18 »
    dopiero zaczekałem grać ale według mnie najwięcej trzeba inwestować w inteligencje i charyzmę

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2011, 19:13:01 »
    Jak do 20lv. Będziesz dawał w inteligencję to cie 2 rycerzy załatwi na łatwym dosyć poziomie
    (click to show/hide)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 22, 2011, 17:03:09 »
    Blacha powiem Ci, że to jest błędne myślenie. W walce raczej liczy się twoja umiejętność wykorzystania bloku i ataku w odpowiednim czasie. Może Cię okładać z 4 rycerzy, a ty walić po max 5hp ale i tak ich rozwalisz jak znasz się na walce w WB.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Baixista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 22, 2011, 23:03:33 »
    A pozatym posiadając niemałą inteligencję, będziemy mieli również sporo punktów atrybutów ( nie jestem pewien nazwy, mam na myśli te głowne, dodające jazdę konną itp. ) a wtedy prawdopodobnie będzie spora siła uderzenia i wytrzymałość, i możliwość posługiwania się książkami ulepszającymi naszą postać ^^

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 22, 2011, 23:05:37 »
    Blacha, owszem, jako tępy osiłek można wycinać całe wrogie armie. Ale jeżeli chcesz coś osiągnąć, mieć własne lenna, mieć respekt u lordów etc, musisz mieć wysoką inteligencję i charyzmę. Bez tego nie pociągniesz ;p Ale wszystko jest zależne od twojego stylu gry. Jeżeli masz zamiar spędzić życie jako kupiec to pakuj tylko w charyzmę, co jakiś czas wduszając inteligencję lub zręczność. A z kolei jako najemnik musisz ładować w siłkę i charyzmę, w inteligencję najmniej :d Nie ma uniwersalnego seta, popróbuj trochę.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 22, 2011, 23:41:47 »
    Ja pakuję w siłę na 12-ty poziom (żelazna skóra na 4-ty), zręczność na 9-ty (jazda konna i biegłość w broni na 3-ci), a dalej to pcham w inteligencje i charyzmę, ile się da (odpowiednio przywództwo, perswazja, inżynieria, dodatkowo zarządzanie więźniami na 2-gi, 3-ci, ten z tropami na 6-ty i taktyka na 5-ty lub 7-my (potem przeczytam ksiażke i mam odpowiednio 6 lub 8).

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 23, 2011, 09:02:56 »
    No i masz za tymi postami prostą odpowiedź, nie ma tutaj przepisu na postać doskonałą, bo każdy musi dostosować postać do siebie. Zorientuj się najlepiej co daje ile i czego i dopiero wtedy sobie zorganizuj jakoś postać ;)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 28, 2011, 21:44:11 »
    Powiem tak, nie da sie zrobić postaci idealnej, to znaczy da ale komu sie chce nabijać 99lv? Zależy od stylu gry i tego co chcesz robić, ja tam teraz pakuje w charyzme itp. I idę podbijac serca dam calradii :-)
    (click to show/hide)