Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie stacje telewizyjne.  (Przeczytany 4187 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Polskie stacje telewizyjne.
    « dnia: Stycznia 02, 2008, 13:00:51 »
    Co myślicie o naszych stacjach telewizyjnych, mówię tu o TVP, Polsacie i TVN?

Zakładam ten temat, bo bardzo nie podoba mi się to co ostatnio wyprawia się w TVP, a mianowicie ciągłe zmiany w programach. Według mnie TVP schodzi na psy, staje się telewizją dla motłochu. Kiedyś były w niej pokazywane takie programy jak Wielka Gra, Kabaret Olgi Lipińskiej, co tydzień był Teatr Telewizji  z częstymi premierami, Jeden z dziesięciu (jedyny z tej listy program, który cudem przeżył do dziś), dla młodzieży był Rower Błażeja, który na początku był naprawdę fajny, potem się  niestety zepsuł. Dla młokosów była tylko Moda na sukces i Klan, a dzisiaj mamy jakieś tańce gwiazd (z których 90% nie znam) na lodzie, kretyńskie seriale, głupie programy rozrywkowe (z wyjąkiem familiady, którą oglądam ze względu na żenujące żarty prowadzącego).
    Z drugiej strony Polsat, a zwłaszcza czwórka, która jest jego dzieckiem ma coraz lepszy program dla bardziej wymagającej publisi. Polsat, który zaczynał od disco relax i friedmana sprzedającego komlet noży za 200zł teraz według mnie znacznie przewyższa TVP, choć oczywiście również ma dużo sieczki.
    O TVNie nie będę nawet wspominał, bo moim skromnym zdaniem ma z tej trójki najlepszy program.

Czekam na wasze zdania.

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    Odp: Polskie stacje telewizyjne.
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 02, 2008, 13:13:05 »
    w TVP niema reklam w trakcie filmow/programow co pozostanie jej niesamowitym atutem. mowisz ze tvp sie zyebalo. to telewizja publiczna. a to oznacza ze rozwijac sie musi razem z widzem. a dałnienie sie spoleczenstwa widac golym okiem wiec... nie jestem z tego powodu zadowolony, ale taka jest kolej rzeczy :/

drunken masta

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 02, 2008, 13:28:27 »
    No co fakt to fakt. I Herkules dupa kiedy wrogów kupa.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 02, 2008, 16:13:11 »
    TVP już dawno nie żyje. Jak się telewizję publiczną (co można sparafrazować jako "bez-możliwości-rozwoju") obsadzi przygłupami, to jasne jest, że padnie. I to o czym wspomniał Batą pogłębiło mogiłę - nie ma reklam w czasie filmu/serialu/czegokolwiek = jest duzo mniej kasy. A co mnie wkurwia najbardziej? Stosunek do sportu prezentowany przez imć kORZENIOWSKIEGO. Jest olimpiada, lekkoatletyczne pierdzenie, czy skoki narciarskie - puszczają. Jest Liga Mistrzów...dostajemy jeden (najczęsciej słaby) mecz, tylko w środę.

Co do Polsatu, to jest to telewizja zmanipulowana przez Władzę i to się nie zmieni, póki pan szef będzie bał sie własnego cienia (vide wywalenie Lisa za kontrowersyjne wypowiedzi i gnojący przygłupich polityków program)

TVN od dawna już jest numerem jeden. Masa reklam mocno irytuje, ale...ale alternatywy właściwie nie ma (jak z CDAction, które kupuję od dawna: mimo, że poziom pisma prezentuje równie pochyłą, to po prostu NIE MA innego pisma o grach w Polsce, które dałoby sie czytać)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 02, 2008, 16:25:49 »
    Nie ogladam zadnej z 3 powodow :

1. Brak dobrej muzyki (mam w dupie takie gwiazdy jak Feel czy innych oszolomow)
    2. Sport w ilosci znikomej badz w formie takiej ktorej nie trawie (vide skoki narciarskie, kto to oglada ?)
    3. Bardzo rzadko puszczaja filmy w stylu Ojca Chrzestnego czy Pulp Fiction (no czasem TVN cos pusci) a za to daja Pragnienie smierci IV albo Patriota (to z Seagalem)

Natomiast ogladam Canal+Sport i 4funtv, niestety tylko gdy jestem u babki bo sam nie posiadam ;(

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2008, 07:56:15 »
    Mnie TVP jeszcze cholernie za czasów PiS-u wkurzała, bo zrobiła się tak cholernie reżimowa i kościółkowa jak TV Trwam, że mnie cholera brała. Teraz zauważyłem u nich kolejną modę. Co 5 minut chwalą się ilu widzów ogląda ich wspaniałe, mundre programy.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2008, 23:01:29 »
    "Gwiazdy tanczą na lodzie" ... i wszystko jasne...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 04, 2008, 15:03:33 »
    Nawet mi nie mów. Albo "warto rozmawiać". Szymon Majewski w jednym z odcinków swojego programu fajnie sparodiował ten program.

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 04, 2008, 22:57:18 »
    TVP-to gówno. Ich widzowie to głównie babcie po pięćdziesiątce oglądające słowo na niedziele i Modę na sukces.Polsat-ma reklamy które denerwują każdego a ja jak słyszę czołówkę Pierwszej miłości to mi się rzygać chce.TVN  ma Na wspólnej i jęczącego,bo chyba nie śpiewającego Krzysztofa Krawczyka,no i oczywiście reklamy,jedyne co tam dobre to Majewski i Wojewódzki.Nienawidzę Trwam i Rydzyka.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 04, 2008, 23:04:19 »
    No to chyba ja jako jedyny bede bronil TVP - bowiem jedyna jej zaleta jest brak reklam, a dla mnie reklamy w czasie filmu to rzeczy zupelnie dyskwalifikujaca stacje, bo juz wole porzyczyc film od kogos lub po prostu sciagnac. Poza tym leje zupelnie na TV bo zadko kiedy zdarza mi sie cos obejrzec. Ale dzieki tvp ostatnio udalo mi sie przypomniec pare fajnych filmow ( miedzy innymi Kroll,  PSY 1 i 2 ).... jednak pore ich nadawania przemilcze, ale pare kaw zalatwia sprawe.

15 minutowym reklamom mowie NIE!!!

PS: jeszcze gwoli wspomnien - macie tu profil youtube ze sporo iloscia archiwalnych panoram telespresow itp http://www.youtube.com/profile?user=KifuZG zwroccie uwage na ilosc reklam w czasie programu, ktory wtedy mial chyba najwyzsza ogladalnosc (disco polo live) - 3 (tak, trzy) reklamy nie trwajace chyba dluzej niz 30 sekund... lata 90 to bylo cos...
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2008, 22:52:18 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 04, 2008, 23:38:49 »
    15 minut to mało na reklamy.Przez kwadrans nie zdążą zrobić testu z monetą.Ostatnio reklamy na Polsacie trwały 25 minut.Ale fakt TVP czasami daje dobre polskie filmy.Dzisiaj np.po raz 148 Kargul i Pawlak no i Jaśku- nie ma to jak Sami swoi i to w kolorze.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 05, 2008, 10:59:40 »
    po raz 148 Kargul i Pawlak no i Jaśku- nie ma to jak Sami swoi i to w kolorze.

I dlatego jestem za legalizacją eutanazji. Jak pan doktor przygotuje, to poproszę podwójną dawkę...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 07, 2008, 07:54:46 »
    To prawda, brak reklam to zaleta, ale nawet jak dadzą coś dobrego to w porach dobrych dla nietoperzy i zazwyczaj w niedzielę jak muszę iść do szkoły rano:/
    .Dzisiaj np.po raz 148 Kargul i Pawlak no i Jaśku- nie ma to jak Sami swoi i to w kolorze.
    Ileż można Samych Swoich, nawet w kolorze!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2008, 11:39:02 wysłana przez Arcylisz »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 04, 2008, 08:42:21 »
    Nie będę zakładał nowego tematu, a lepszego nie ma, ale do rzeczy.
    Kto z was oglądał wczoraj "teraz my", a zwłaszcza rozmowę Wojewódzki kontra Tomasz Dudziński (tak on się nazywa?) z PiS-u?
    I PiS chce być prointeligencki. Jak znajdę jakiś filmik z tą rozmową to tu wrzucę.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 04, 2008, 09:12:43 »
    Taak tez ogladalem... cuz dawno sie tak nie usmialem przy jakims wywiadzie, swietna sprawa. Podejrzewam ze niedlugo beda nagrania w necie.