Co myślicie o naszych stacjach telewizyjnych, mówię tu o TVP, Polsacie i TVN?
Zakładam ten temat, bo bardzo nie podoba mi się to co ostatnio wyprawia się w TVP, a mianowicie ciągłe zmiany w programach. Według mnie TVP schodzi na psy, staje się telewizją dla motłochu. Kiedyś były w niej pokazywane takie programy jak Wielka Gra, Kabaret Olgi Lipińskiej, co tydzień był Teatr Telewizji z częstymi premierami, Jeden z dziesięciu (jedyny z tej listy program, który cudem przeżył do dziś), dla młodzieży był Rower Błażeja, który na początku był naprawdę fajny, potem się niestety zepsuł. Dla młokosów była tylko Moda na sukces i Klan, a dzisiaj mamy jakieś tańce gwiazd (z których 90% nie znam) na lodzie, kretyńskie seriale, głupie programy rozrywkowe (z wyjąkiem familiady, którą oglądam ze względu na żenujące żarty prowadzącego).
Z drugiej strony Polsat, a zwłaszcza czwórka, która jest jego dzieckiem ma coraz lepszy program dla bardziej wymagającej publisi. Polsat, który zaczynał od disco relax i friedmana sprzedającego komlet noży za 200zł teraz według mnie znacznie przewyższa TVP, choć oczywiście również ma dużo sieczki.
O TVNie nie będę nawet wspominał, bo moim skromnym zdaniem ma z tej trójki najlepszy program.
Czekam na wasze zdania.