Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Diplomacy mod - Pytania  (Przeczytany 18195 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolano666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Diplomacy mod - Pytania
    « dnia: Marca 11, 2011, 16:54:16 »
    Witam
    Po pierwsze chciał bym aby ten wątek był ogólnym wątkiem na temat pytań o modzie Diplomacy który to wprowadza szereg skryptów oraz
    poprawia dyplomację w M&B Warband.

Pierwsze pytanie jakie chcę zadać to takie że mam moda diplomacy i jest powiedziane w jego opisie
    że mogę wybrać kulturę mojego królestwa tzn. wybrać jakimi jednostkami będzie posługiwać się moje królestwo aby każdy wasal miał
    takie same jednostki a nie po trochu z każdej frakcji, przez to strasznie spadają morale szczególnie jak jest wojna!
    Pytanie, jak mogę wybrać kulturę ??

Drugie moje pytanie jest takie że mogę rekrutować do swojej armii wasali z innego królestwa i mam opcję u ministra
    "Chcę przekonać wasali aby dołączyli do mojego królestwa" to minister odpowiada mi "Niestety nie mamy nic do zaoferowania"
    Pytanie jest takie, jak mogę im (czyli wasalom) coś zaoferować ??
    Jedyne co potrzebne mi do szczęścia to moja lanca, koń oraz herb na piersi..

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    Odp: Diplomacy mod - Pytania
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 13, 2011, 14:35:10 »
    1. Będziesz miał taką możliwość dopiero, gdy przyjmiesz na swój dwór kanclerza.
    2. Oczywistym jest, że chodzi o lenno. Czegóż innego mogliby chcieć wielmożni?

Offline Kolano666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 13, 2011, 21:36:10 »
    Thx za odp.
    A odnośnie kanclerza jak go nająć ??
    Mam Ministra oraz dwóch ludzi do gospodarki oraz wojska, szukałem ale nie widziałem aby była opcja posiadanie kanclerza.
    Jak na razie mam tylko 5 zamki, jak by coś ;)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 13, 2011, 21:40:13 »
    Eee... powinieneś mieć ministra, skarbnika, jakiegoś gościa od wojska i jeszcze jednego gościa. Sprawdź u ministra, czy możesz jeszcze kogoś nająć.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2011, 22:50:45 »
    Nawet nie trzeba
    Sami będą jacyś przydupasi do ciebię garnąć, a ty musisz tylko ich łaskawie przyjąć

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 13, 2011, 23:49:46 »
    Mylisz urzędników z lordami albo spamujesz.

Offline Kolano666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 14, 2011, 14:30:10 »
    Nawet nie trzeba
    Sami będą jacyś przydupasi do ciebie garnąć, a ty musisz tylko ich łaskawie przyjąć

Nie wiem kolego czy umiesz czytać ale my teraz gadamy o czym innym ;/
    Wracając do rzeczy tak jak mówiłem mam tylko Ministra skarbnika oraz gościa od wojska i nic więcej,
    nawet jeśli pytam ministra "Chcę nająć nowego członka ekipy" to on się pyta "Tak, kogo chcesz nająć?" a ja zawsze na to "Już nic" czy jakoś tak.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 14, 2011, 14:48:08 »
    Czyli musisz obgadać wszystkich, któryś musi mieć tę opcję, a Ty musisz mieć wolne lenno (bądż Twoje dodatkowe).

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 14, 2011, 20:51:48 »
    Po jakimś czasie opcja przyjęcia kanclerza sama się pojawi, musisz po prostu poczekać.

Offline cezarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 19, 2011, 14:10:23 »
    Czy można samemu dodać ten tryb diplomacy do innego moda ? Mam na myśli HYW, na stronie moda jest 8 które są z nim zintegrowane. Trudno takie zintegrowanie zrobić ?

Offline Kolano666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 19, 2011, 21:32:25 »
    Zależy, jeśli twój aktualny mod jest duży i zmienia praktycznie wszystko to jest to raczej nie możliwe, lecz jeśli jest to po prostu jakiś mały dodatek (ja wiem, jakieś skrypty?) to nie powinno być z tym większego problemu. Radze ci że jeśli chcesz zrobić takową fuzję to poszukaj jakiś tematów tutaj lub na forum TaleWorlds ;)

Offline cezarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 21, 2011, 14:00:57 »
    Jak przydzieliłem lenno lordowi, potem mu zabrałem to czemu nie mogę go zabrać z powrotem tylko pisze że nie ma władcy ?

EDIT: trzeba było trochę poczekać ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2011, 14:44:25 wysłana przez cezarian »

Offline bati999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 05, 2011, 17:50:44 »
    Mam problem bowiem wszyscy mają możliwość werbowania lordów u ministra a u mnie takiej opcji nie ma. Jeżeli to ma coś z tym związane to mam 33 prawa do rządzenia, 71 honoru i 882 sławy. Mam królestwo zajmujące połowę Veagirów i cały teren Nordów a ani jednego wasala :(

Offline pietruch43

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 08, 2011, 19:57:57 »
    Nie wie ktoś kiedy pojawia się ta opcja u kanclerza żeby ,,zatrudnić" lorda ?

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 09, 2011, 09:39:48 »
    Wiecie jeśli zależy wam na wasalach dość szybko to polecam towarzyszy z tawerny. Wiem że to może... zdenerwować innych władców (miałem coś w tym stylu) ale jest to dość pewna możliwość bo tacy raczej was nie zdradzą.