Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne któlestwo  (Przeczytany 2734 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcent

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własne któlestwo
    « dnia: Marca 06, 2011, 18:00:44 »
    Witam wszystkich.
    Dzisiaj postanowiłem od nowa zagrać w M&B Warband. Podbiłem już 2 zamki, razem ze wsiami obok (założyłem własne królestwo).
    Mam do was takie pytanie. Co trzeba zrobić, aby zwerbować (przyjąć) jakichś wasali? Czy wogóle da się ich nająć lub oni sami do nas przybędą po pewnym czasie?
    Proszę o odpowiedź...

Offline krzysioo

• Użytkownik
    Odp: Własne któlestwo
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2011, 18:14:12 »
    Dawno już w singla nie grałem, ale wydaje mi się, że twoimi wasalami mogą zostać bohaterowie NPC, musisz po prostu ich zwerbować i z nimi zagadać. Lezalit, Marnid, Deshavi itp. ;p

Offline Marcent

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2011, 18:34:13 »
    OK dzięki, później spróbuje i napiszę czy się udało.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 06, 2011, 18:59:55 »
    Najlepiej mieć jeszcze dużo perswazji i po prostu gadać z wasalami innych królestw. Większość nie da się przeciągnąć ale niektórzy przejdą do Ciebie. No i oprócz tych wasali to jeszcze możesz lenna tak jak krzysioo mówił oddać NPC z tawern miejskich.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 07, 2011, 00:38:51 »
    Temat jest poruszany enty raz. Popatrz na tematy własne królestwo oraz mój własny pt. Mianowanie wasala
    (click to show/hide)

Offline flax97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 21, 2011, 12:56:07 »
    Nie polecam mieć dużo wasali bo potem są miedzy nimi konflikty najlepiej 4-6 każdemu daj po zamku i będzie ok.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 21, 2011, 13:13:52 »
    flax97 to dobra taktyka ale dla małego królestwa, a jeśli kolega ma na myśli wielką potęgę to 4-6 wasali nie wystarczy (chyba że gra na łatwym lub najłatwiejszym poziomie:D).
    Pozdro!

Offline CafeRenne

• Użytkownik
    • if you're from other county , learn polish
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 26, 2011, 14:13:39 »
    pięć razy widziałem te pytanie i zawsze odpowiadam tak samo. ja ci radzę rozmawiać z lordami którzy mają z tobą dużo relacji , i jak lvlup-ujesz to dodawaj do inteligencji i perswazji. tak to powinno wyglądać.
    Chcę z tobą porozmawiać na osobno.
    jak się zgodzi weź
    Co sądzisz o (władca jego królestwa)?
    on coś tam odpowiada ale jeśli odpowie
    Niech żyje!
    to przesrane. ale jeśli powie coś innego to powiedz
    Skoro tak to mam ci coś do powiedzenia
    on mówi
    Tak?Słucham
    lub coś w ten desej.Masz kilka odpowiedzi do wybrania które mają go przekonać.potem tylko mówi sobie coś że w jakiejś tam sytuacji będzie u ciebie a w jakiejś tam bezpieczniejszy u siebie. a potem decyduje.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

Offline TheVlikeQs

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • :P
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 26, 2011, 20:17:48 »
    Jak to zacytował "Shagrath"  w innych postach "użyj opcji szukaj, to nie boli" były podobne posty ...
    I <3 M&B :P

Offline Łukasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 31, 2011, 19:57:15 »
    ej mam takie pytanko może nie na temat ale przeczytajcie.A więc w warbandzie podbilem sułtanat sarrandzki,królestwo rhodoków i królestwo nordów (nie pytajcie jak to zrobiłem) mam prawo do rządzenia 99, wiec biore i wysyłam emisariusza do Veagierów ze chce okazać dobrą wole i potem mi pisze że mnie nie akceptuje o co chodzi i jak zrobić zeby mnie akceptowali jako króla

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 31, 2011, 21:13:45 »
    ej mam takie pytanko może nie na temat ale przeczytajcie.A więc w warbandzie podbilem sułtanat sarrandzki,królestwo rhodoków i królestwo nordów (nie pytajcie jak to zrobiłem) mam prawo do rządzenia 99, wiec biore i wysyłam emisariusza do Veagierów ze chce okazać dobrą wole i potem mi pisze że mnie nie akceptuje o co chodzi i jak zrobić zeby mnie akceptowali jako króla
    Najlepiej załóż nowy wątek, bo tutaj nie pisali od 2 miesięcy.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 01, 2011, 11:22:40 »

O ile dobrze pamiętam to przy prawie do rządzenia na 99 to nigdy nie udało mi się uzyskać akceptacji innego władcy, a także jeśli już wcześniej któryś taką dobrą wolę okazał to również nie dało się już uzyskać jej od pozostałych.

PS. A tak poza tym to po co Ci akceptacja innego władcy skoro sam już jesteś największym monarchą w regionie :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 01, 2011, 13:51:15 »
    Akceptacja jako władcy służy tylko podbijaniu PDR-u, a skoro masz już 99 to więcej się nie da...

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:26:24 »
    Jeśli chcesz bardziej porozwijac swoje królestwo to ściągnij odpowiedniego moda, niestety nie pamiętam nazwy ale jeżeli ładnie zapytasz naszych moderów to stawiam rękę ze ci pomaga
    (click to show/hide)