Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sieciowa żywotność Warband  (Przeczytany 3267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline strysio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sieciowa żywotność Warband
    « dnia: Marca 01, 2011, 22:36:21 »
    Wczoraj wszedłem o drugiej w nocy na serwery Dzikich Pól i po ujrzeniu trzech działających dedyków z zerową liczbą graczy lekko się zirytowałem. Dlatego pytam się was, ile średnio graczy przebywa na serwerach (ile jest serwerów) oraz czy nawet o 2-3 w nocy można na kogoś trafić.

Zaś pytanie przy okazji - dla posiadacza Dzikich Pól wystarczy raczej zwykły Warband, nie warto inwestować w złotą kolekcję od CD Projekt (Mound&Blade, Warband, OiiM za 69.99; sam Warband w TS za 39.90)?
    Klan [RP] - nie ma lepszego klanu na Dzikich Polach ;)

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Sieciowa żywotność Warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2011, 22:49:33 »
    O tej godzinie to raczej mało kogo,ale jeśli chcesz posiedzieć po nocy na dzikich polach to zedytuj ten wątek i napisz że szukasz graczy w "Dzikie Pola " Na tak zwane " Nocki " Pozdrawiam i jak by co chętny jestem na granie w DP po nocach : P

Uploaded with ImageShack.us

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2011, 23:13:06 »
    Nocami zazwyczaj europejskich 2-3, amerykańskich od cholery.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2011, 03:43:22 »
    IPL nigdy nie spi :D:D najczęściej siedzimy w 5 -6 :D:D i pogrywamy  warbanda :) najczęściej w viikinga:P spokojnie do rana można nas spotkać na servach :)
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 02, 2011, 16:39:51 »
    Jeżeli chodzi o żywotność Warbanda w sieci to wg mnie narzekać nie można bo o której bym nie wszedł (np 3,5,7 rano) to zawsze znajdzie się ktoś z kim można zagrać- a między 14-22 to można bardzo wybrzydzać gdzie się chce grać bo zapełnionych serwów mnóstwo

Jeżeli chodzi o przykład autora to DP akurat ledwo żyją od samego początku w multi więc nic dziwnego, jak najbardziej polecam pod tym względem WB  i osobiście wybałbym samego WB- bo w singla wogóle nie gram - ale to akurat moja opinia prywatna

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 02, 2011, 21:07:31 »
    Jeżeli chodzi o przykład autora to DP akurat ledwo żyją od samego początku w multi więc nic dziwnego,
    Z tym stwierdzeniem się nie zgadzam. Praktycznie o każdej porze dnia jest z kim grać, od 14 do 22 gra równocześnie od 40 do 50 osób z czego min. połowa jest na jednym serwerze. I tak od premiery jest stała liczba graczy. W porównaniu z Warbandem to może nie jest imponujący wynik, ale większość modów może co najwyżej pomarzyć o takiej liczbie grających przez cały dzień. Ledwo żyjące mody to takie które przez większość dnia stoją puste i tylko o konkretnej porze się zaludniają, tego o DP nie można powiedzieć. Jak DP zostanie wydane w Europie Zachodniej to ilość graczy się zwiększy chyba że Taleworlds da nam kopa w tyłek i jego wersja nie będzie kompatybilna z naszą. O drugiej w nocy większość ludzi w naszej strefie czasowej śpi a na Syberii jest niewielu graczy.

Kupuj tylko Warbanda w złotą kolekcje nie warto inwestować nawet jak interesuje cię singiel.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 02, 2011, 21:09:47 »
    Sam widzisz Araden....sam porównujesz tą grę za którą musisz zapłacić do modów...ja radzę kupić Warbanda, genialna zabawa:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 11, 2011, 14:28:54 »
    ja radzę kupić Warbanda, genialna zabawa:)

Wiem, że pewnie nie uwierzysz, ale z dziewczynami jest lepsza : D

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 12, 2011, 16:43:44 »
    Z tym stwierdzeniem się nie zgadzam. Praktycznie o każdej porze dnia jest z kim grać, od 14 do 22 gra równocześnie od 40 do 50 osób z czego min. połowa jest na jednym serwerze. I tak od premiery jest stała liczba graczy. W porównaniu z Warbandem to może nie jest imponujący wynik, ale większość modów może co najwyżej pomarzyć o takiej liczbie grających przez cały dzień. Ledwo żyjące mody to takie które przez większość dnia stoją puste i tylko o konkretnej porze się zaludniają, tego o DP nie można powiedzieć. Jak DP zostanie wydane w Europie Zachodniej to ilość graczy się zwiększy chyba że Taleworlds da nam kopa w tyłek i jego wersja nie będzie kompatybilna z naszą. O drugiej w nocy większość ludzi w naszej strefie czasowej śpi a na Syberii jest niewielu graczy.

Kupuj tylko Warbanda w złotą kolekcje nie warto inwestować nawet jak interesuje cię singiel.

Żartujesz? A viking mod? Po 100 osób dziennie. PW mod ostatnio 200 osób w dzień. Na samym cRPGu można w godzinach szczytu znaleźć po 500 osób. A Ty chcesz mówić, że 50 w DP przebija każdy mod...

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 12, 2011, 18:42:38 »
    Viking mod po 100 graczy. Tym mnie rozśmieszyłeś, kiedy to było? Akurat w ten mod czasami gram i średnio jest 20-30 graczy, chociaż i tak jest nieźle bo to są stali fani. Wczoraj wyjątkowo było 50 i powiem szczerze że kiepsko mi się grało przy tak dużej liczbie graczy. Nie powiedziałem że każdy tylko że większość a to jest różnica. Tylko trzy mody odniosły sukces z czego tylko MM oprócz zmiany epoki ma takie same założenia jak multi w nativie, cRPG i PW to już takie pseudo MMO i pewnie dlatego odniosły sukces, reszta modów leży i kwiczy a było ich trochę.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 12, 2011, 21:38:29 »
    Viking mod po 100 graczy. Tym mnie rozśmieszyłeś, kiedy to było? Akurat w ten mod czasami gram i średnio jest 20-30 graczy
    Wczoraj był event i było około 70 graczy więc liczba zbliżona. Zabawa była naprawdę przednia :-)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 12, 2011, 22:29:39 »
    Hmmm ale jakby na sekunde odejść od samej liczby graczy to wg mnie ten nieukończony beta mod jakim jest Vikingr zjada i wydala DP nawet po milionie poprawek:D

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 12, 2011, 22:56:42 »
    Wczoraj był event i było około 70 graczy więc liczba zbliżona. Zabawa była naprawdę przednia :-)
    No to już wiem dlaczego wczoraj było tak tłoczno. W każdym razie mi chodzi o ilość ludzi grających cały czas, na eventach organizowanych od czasu do czasu zawsze graczy jest znacznie więcej. Chociaż pomyliłem się, Viking jest czwartym modem który odniósł sukces bo 20 - 30 stałych graczy na serwer to wystarczająca liczba by fajnie się bawić.
    Hmmm ale jakby na sekunde odejść od samej liczby graczy to wg mnie ten nieukończony beta mod jakim jest Vikingr zjada i wydala DP nawet po milionie poprawek:D
    Nie mogłeś się powstrzymać. Wszyscy już znają twą opinie o DP, jest rozsiana jak zaraza po całym forum. Nie musisz każdego tematu nią zarażać.
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2011, 23:03:34 wysłana przez Araden »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 13, 2011, 01:25:33 »
    W sumie to była bardziej opinia o Vikingr. Ale wiem co masz na myśli:)

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 13, 2011, 17:10:16 »
    Jeśli będzie dużo graczy warband będzie jeśli frekwencja będzie malec myślę porostu ze padnie śmiercią naturalna i będzie można grac wyłącznie na dedykach :)
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy