Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie  (Przeczytany 1737 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytanie
    « dnia: Lutego 28, 2011, 23:55:20 »
    Witam
    Mam pytanie. Czy mozna jakoś ustawic lub zmienić w zapisie żeby pierwsze lenno  (wiocha) w M&B Warband król nadał takie jakie my bysmy chcieli?
    Tzn. fajnie byłoby miec oddaloną wioske na początku gry z dala od  lini frontu i zeby to była wioska która nam pasuje.
    Proszę o odpowiedz:)

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Pytanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2011, 00:22:00 »
    Nie grzebie w skryptach,ale i tak watpie aby zwlaszcza na poczatku rozgrywki bylo to mozliwe.Raczej sa one przypisane.Dopiero pozniej sprawa wyglada troche inaczej.Na Twoja upatrzona a zarazem ulubiona wioske przyjdzie czas,kto wie co przyniosa wojny.Ty masz walczyc i zdobywac,jedna wioska w ta czy w tamta?Jesli nie masz zbyt duzej sily aby samemu/samej zdobyc zamek lub miasto,postaraj sie chociaz o dobre stosunki z krolem.Zawsze mozesz przekonac go aby to wlasnie Tobie dana wioska itp. przypadla.
    Moze ktos tam Ci podesle na to prostszy sposob,ale i tak chyba wiecej slodyczy i satysfakcji zawsze bedzie z wlasnej pracy i walki w to do czego dazymy.
    Powodzenia.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2011, 14:27:52 »
    Niestety nie da się nic zrobić, żeby król przydzielił nam wioskę, którą my chcemy. I tak jak mówił mój poprzednik. To co chcesz mieć to musisz sobie wywojować.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline dama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 01, 2011, 14:49:06 »
    Dziękuje za informacje.

Offline ja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 01, 2011, 14:51:27 »
    Nie ma drogi na skróty droga Damo , jest tylko droga ciężka taka jak życie , albo ustawić sobie w zakładce KONFIGURACJA włącz Cheaty :D
    Myślę... Jak rzadko to się u człowieka zdarza...

Offline TheVlikeQs

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • :P
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 01, 2011, 16:25:40 »
    Nie graj z czitami tylko  ecńelodreip@#$op grają tak :(! <czytaj od tyłu :D>
    I <3 M&B :P

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 01, 2011, 17:22:30 »
    No w sumie bo co to za przyjemność z kodami ;/ Inna sprawa jak już przeszedłeś grę raz i drugi raz chcesz się zabawić w najlepsiejszego kozaka na świecie :D
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline ja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 01, 2011, 18:41:59 »
    Czy powiedziałem , że gram z cheatami ?
    Od Warbanda BROŃ BOŻE z cheatami przynajmniej dla mnie :P bo jak napisałem :
    Umieść cytat
    Nie ma drogi na skróty droga Damo , jest tylko droga ciężka taka jak życie , albo ustawić sobie w zakładce KONFIGURACJA włącz Cheaty :D
    zauważ to :D

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 01, 2011, 21:22:06 »
    Nie napisałem, że grasz z kodami. Jeśli zwróciłeś uwagę na to "jak już przeszedłeś grę" to był przykład bo jako pierwsze żeby napisać mi do głowy wpadło :D

Offline ja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 02, 2011, 14:18:37 »
    Czasami sobie pogram z kodami ponieważ to samo ciąąąągle nudzi się ... A jak za...walisz temu co cię zawalił to od razu milej (myślę , że zrozumiale to napisałem :)

Offline Muffin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 02, 2011, 16:08:48 »
    Wątpię aby było to możliwe - dostajemy lenno od razu wchodząc jako wasal i dostajemy te najświeższe ( zdobyte), Przecież nie da Ci wiochy która już do kogoś należy ( lub da Ci jedną ze swoich). Ja na przykład dostałem wiochę niedaleko Praven bo zaraz po tym jak wszedłem do Nordów przejęli owe Miasto.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 02, 2011, 16:24:55 »
    ...dostajemy lenno od razu wchodząc jako wasal i dostajemy te najświeższe ( zdobyte)...

Bullshit. Nowy wasal dostaje najbiedniejszą wioskę, a nie ostatnio zdobytą. Jeśli takie lenno należy już do jakiegoś lorda, to po prostu przy nadaniu tego lenna spadną stosunki z jego poprzednim właścicielem.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 02, 2011, 21:22:47 »
    Tak czy inaczej w pewnym sensie lenna przyznawane są losowo :D nigdy się nie dostanie tego co się chce.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 02, 2011, 21:42:18 »
    Tylko zwykle jeśli zamierzamy zdobyć więcej lenn, to ta wieś wcale się dla nas nie liczy :D; potem możemy zdobywać seryjnie po kilka lenn, zaś ta wieś zwykle i tak jest za biedna, żeby zwrócić uwagę (chociaż ja ze swoich wsi po usprawnieniach robię bogate). Jak kiedyś dołączyłem do Khergitów to moim drugim lennem było Dhirim xD (pierwsze większe miasto zdobyte w tej samej wojnie, w której uczestniczyłem od 2 miesięcy).

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 02, 2011, 21:48:03 »
    Eeeee... tam, farta miałeś :D normalnie dostałbyś jakąś wiochę. Z naciskiem na "jakąś" xD