Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Talera  (Przeczytany 3511 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Chronicles of Talera
    « dnia: Lutego 28, 2011, 17:51:52 »
    Nie znalazłem tematu na ''Tawernie'' więc przedstawiam moda Chronicles of Talera.
    Jest to ciekawy mod fantasy. A znajdziemy w nim:
    -5 nowych frakcji
    -wiara w bogów
    -nowe modele
    -nowe dźwięki
    -2 nowe Custom Battle
    -nowe, potężne przedmioty
    -wiele,wiele innych
      link do tematu:
    http://forums.taleworlds.com/index.php?board=108.0
      link do downloadu:
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=936

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Chronicles of Talera
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2011, 18:20:27 »
    Świetny mod, jeden z moich ulubionych. Tak różny i odmienny od zwykłego nativa: Fantastyczne frakcje! W końcu ktoś stworzył coś całkiem nowego, a nie przerobił Rhodoków na osy z dzidami, a Nordów na kowboi z toporami (nie podam linka do moda, w którym są takie dziwactwa - niech zdycha w zapomnieniu). Orkowie, Nieumarli, Piraci i Fanatycy - Frakcje są różnorodne, a wojska barwne i kolorowe. No i jeszcze magia! Nie ma nic bardziej przerażającego niż horda orków, która uzyskała przyśpieszone ruchy: Masa zielonoskórych pędzi niczym porywista fala. Nekromancja nie równa się tej z Solid and Shade, lecz Abnomination na polu bitwy prezentuje się świetnie, a bardzo tanie w utrzymaniu, nędzne ożywione trupy to świetny garnizon.

Ale nie róży bez kolców: W modzie nie ma nowych broni (no nie do końca... Jest jeden nowy miecz - Normalnie szał), ekwipunek który zdobywamy to albo stare graty z nativa, albo zbroje i bronie, których nie można użyć - Po prostu pełnią rolę dóbr handlowych takich jak narzędzia...
    Mimo tej wady gorąco polecam tą modyfikację bo świat przedstawiony w modzie wciąga niemiłosiernie, nawet jeśli musimy go przemierzać go nativowoskich ciuchach.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2011, 18:34:17 »
    Szkoda tylko że nie po polsku.

Offline Kordrag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2011, 12:46:28 »
    no właśnie brak nowych itemów ... ehhh chyba sie w takim razie zrezygnuje ;D

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 02, 2011, 18:38:10 »
    no właśnie brak nowych itemów ... ehhh chyba sie w takim razie zrezygnuje ;D
    Postępując tak popełnisz ogromny błąd... Ja sam po początkowym zachłyśnięciu się modem uznałem, że brak nowego ekwipunku to wada zbyt duża abym grał w niego dalej. Lecz postanowiłem jeszcze trochę pograć aby sprawdzić wszystkie jednostki frakcji, potem postanowiłem pograć aby poznać czary, a potem... A potem wciągnął mnie lepiej niż Star Wars Conquest i PoP razem wzięte.

A więc daj tej modyfikacji jeszcze jedną szansę.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 02, 2011, 20:02:27 »
    A potem wciągnął mnie lepiej niż Star Wars Conquest i PoP razem wzięte.

Panie generale, pan czynisz herezje! Nic tak nie wkręca jak SW:C !! Ja panu chyba muszę przypomnieć, jak ku chwale Separatystów podbijaliśmy dziesiątki planet i systemów niszcząc Starą Republikę? Muszę przemycić panu trochę oleju do głowy.

A tak nawiasem, to też polecam tę modyfikację, ale SW:C rządzi :D

Offline Kordrag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 03, 2011, 21:20:19 »
    Grievous no dobra ... tylko troche podrasujemy tego moda w sęsie equ :)

Offline Stranger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2011, 16:08:00 »
    Właśnie go zasysam ;) I wydaje mi się z tego co wyżej czytałem nawet nawet niezły ale fakt SWC wymiata ;) Jak w niego zagram to coś jeszcze napiszę.

P.S. Gorąco polecam jeszcze The Horde Lands.
    Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.
    — Andrzej Sapkowski