Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale oddziału niskie !! Pytanie  (Przeczytany 9630 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WiciuDriver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Morale oddziału niskie !! Pytanie
    « dnia: Lutego 24, 2011, 15:46:13 »
    Witam. Mam Problem z moralu mojego oddziału.
    Mam na plusie każdy wskaźnik, jednak WIELKOŚĆ ODDZIAŁU mam na zdecydowanym minusie i nie mam pojęcia czym to może być spowodowane :/
    Dodam iż w tej chwili mogę mieć 130 jednostek, patrzyłem przy wielkości 100 - 130 jednostek i wychodzi mi ten wskaźnik -50 lub -80
    Ktoś doradzi o co kaman ??

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Morale oddziału niskie !! Pytanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 24, 2011, 16:05:40 »
    Im większy oddział tym mniejsze morale. na wysokość morale wpływa:
    1. Jedzenie - im więcej różnego jedzenia tym lepiej (jedzenie może się zepsuć więc trzeba to sprawdzać )
    2. Twoje dowodzenie- czym wyższe tym lepiej :)
    3. Ostatnie wydarzenia - wygrane bitwy poprawiają morale natomiast porażki wiadomo.
    4. Wojny jakie prowadzisz - jeśli masz np. wojnę ze swadią to jednostki z tej frakcji mają kary do morale
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 25, 2011, 00:08:02 »
    Witam. Mam Problem z moralu mojego oddziału.
    Mam na plusie każdy wskaźnik, jednak WIELKOŚĆ ODDZIAŁU mam na zdecydowanym minusie i nie mam pojęcia czym to może być spowodowane :/
    Dodam iż w tej chwili mogę mieć 130 jednostek, patrzyłem przy wielkości 100 - 130 jednostek i wychodzi mi ten wskaźnik -50 lub -80
    Ktoś doradzi o co kaman ??
    To w koncu jak?masz problem z morale?dezerteruja Ci jakies konkretne jednostki? Czy poprostu martwi Cie ten minusik przy wielkosci oddzialu?
    Jesli jest to ta druga opcja,to zapewniam ze nie masz o co martwic.Nie radze w czasie wzglednego spokoju zwiedzac Caldarie z cala armia.Predzej czy pozniej(a raczej predzej) bez bitew,bedziesz mial powazny problem z morale.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    PYTANIA
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2011, 12:15:36 »
    1. Czy jest jakis sposob zeby wylaczyc calkowicie moda odpowiadajacego za morale?
    2. Jezeli tak to jak?
    3. Jak nie to ewentualnie jak moge tego moda wyedytowac, zeby morale nie spadalo jak zwerbuje wiezniow?
    4. Co zmienic zeby w wiosce/tawernie zglosilo sie 200 ochotnikow a nie 5 czy 3 (to byloby najszybsze).

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 25, 2011, 13:18:06 »
    Co do zwiększenia liczby ochotników nie mam pojęcia jak to zrobić :)

A morale można sobie podnieść grzebiąc w skryptach każdego moda (zwiększenia morale za punkty dowodzenia i to morale początkowe które zazwyczaj wynosi 50) trzeba tylko zmienić odpowiednie wartości pod linijką "get_player_party_morale_values -1" cyfry do podmiany są dwie za dowodzenie i to drugie i zazwyczaj znajdują się w pierwszym szeregu cyfr pod koniec (nieraz jest ich trochę więcej i trzeba szukać w drugim szeregu) tu jest jak to mniej więcej wygląda:
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 26, 2011, 21:34:41 »
    Wielkie dzieki :D Bardzo mi pomogles.