Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Na jakich mapach chcesz zagrać?

Olewsk
    Manor
    Island
    Backstreets of Cracow
    Zbaraż
    Mountains
    Lake
    Fort
    Losowe równiny

Autor Wątek: Eventy/Wspólne gry.  (Przeczytany 26140 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Świetny pomysł, lecz odradzam Kłuszyn. Jest to bardzo mało znana bitwa (myślałem że tylko dla obcokrajowców, jednak wychodzi na to że rodacy też mają wielkie luki w wiedzy ogólnej), w związku z czym proponowałbym Wiedeń. Ale pomysł świetny. Optymalnie byłoby zorganizować ten event na początku lata, kiedy ciężkie zakuwanie odeszło w niepamięć, matury, testy się odbyły, a z drugiej strony nikt jeszcze nie wyjechał na wakacje.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Pozostaje jeszcze wydajność moda. Zobaczymy jak będzie obciążał serwer...

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Jędruś
    Świetny pomysł Oktawianie. Pozostaje tylko to po cichu opracowywać i czekać na 1.0.   
    "Bij Moskala po nosie" Wambo
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    ... w związku z czym proponowałbym Wiedeń...
    Ten pomysł przyciągnął by też obcokrajowców... Turcy  na dniach/tygodniach będą gotowi.
    Pozdrawiam.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Po pierwsze mapa musi być jak najmniej obciążająca po drugie event na chwilę obecną byłby organizowany wyłącznie dla polskich graczy. 

Offline Hofiko

• Użytkownik
    Fani moda na TW już dawno chcieli mieć eventy, a my.... nie powiem że samolubnie, ale co najmniej nierozsądnie, nie dajemy im grać. Czym uzasadniacie taką decyzję?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    My english is bad.

Masz odpowiedź:) A tak na poważnie. Event wymaga komunikacji głosowej, w takim przypadku jesteśmy zmuszeni do wyboru jednego języka. Angielski? W  takim wypadku odpada więcej niż połowa polskich graczy. Polski? W takim razie jesteśmy ograniczeni do polskiego community. Chociaż słowo "ograniczeni" niekoniecznie musi mieć tak mocny i zły wydźwięk. Na ostatnim evencie pojawiło się przeszło 150 graczy, wyłącznie polaków. Jako jeden z organizatorów postarałbym się aby na nasępnej bitwie było nas jeszcze więcej. Myślałem również o Polska vs Europa, ale... Temat chyba nie jest od tego. Koniec z mojej strony:D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    Polska vs Europa

Czyżbyś właśnie sam sobie odpowiedział? :D

A rozmowę można przenieść na steam lub PW ^^

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Nie wiem czy to dobry pomysł, ale żeby nie obciążać ts i nie robić bałaganu na ts, można by zrobić coś takiego:
    główny dowodzący(używa ts)
    dowódcy oddziałów(używają ts)
    zwiadowca oddziału(używa ts)
    żołnierze słuchają rozkazów wydawanych w grze.

Plusem tego dodatkowo jest to że żołnierze nie zadają głupich pytań na ts-ie i nie zakłócają komunikacji dowódcom, oraz to że obcokrajowiec może brać udział w grze jako żołnierz.

Minusem może być niedostatek poleceń w grze(można poprawić) i opóźnienie w ich wydawaniu(praktyka może to zmienić).
    Ogólnie ten minus może urozmaicić rozgrywkę.

Co wy na to?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    Faktycznie, drastycznie obniży to liczbę żołnierzy na TS. Ale z doświadczenia wiem (w sumie co to za doświadczenie, ale myślę że dużo bardziej doświadczeni gracze potwierdzą :)) że komunikacja na polu bitwy będzie wręcz tragiczna. Po pierwsze na pewno żołnierze będą gorliwiej wykonywać rozkazy, gdy ktoś na nich wrzaśnie, gdy zaczną się wydurniać itp, a napisanie na czacie w najmniejszym nawet stopniu tego nie oddaje (caps lock nie pomoże ;p). Poza tym, niekoniecznie musi to wynikać ze złej woli, tylko po prostu na TS dowódca ma dużo więcej możliwości opisania sytuacji, np. ,,Oddział nr 1 pójdzie lewą ulicą''. A z TS? ,,Oddział nr 1 pójdzie ulicą w  lewo i się tam skampi za rogiem, nie wychylać się, nie strzelać, nie drzeć mordy, macie atakować z zaskoczenia. Walicie raz i idziecie na szable, jak was zawołam przyjdziecie z pomocą''. :> Na przykład.

Najlepszym rozwiązaniem jest utworzenie armii z anglojęzycznych (tzn mówiących po angielsku, nie angielskich native speakerów) graczy, oraz drugiej armii z Polaków.

PS. Można by zmienić nazwę tematu na ,,Event - sugestie.'' :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2011, 22:52:21 wysłana przez Hofiko »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Świetny pomysł z tym eventem ale Wiedeń mi się nie uśmiecha... Wolę otwarte przestrzenie...
    Drobna sugestia żeby na razie ograniczyć zorganizowane eventy do Polaków bo z TS-em może być faktycznie problem, a wydawanie poleceń w grze jest cięzkie, takie szukanie klawiszy :-/

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Myślę, że niepotrzebnie przejmujecie się przeciążeniem TSa. Na Grunwaldzie została po prostu wyłączona maszyna na której postawiony był serwer. I to samo tyczy się graczy zagranicznych, na pewno znajdzie się grono odpowiednich osób (oczywiście mówiących i po polsku i po angielsku) do opanowania tej wesołej hałastry.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline aikman84

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    kiedy będzie następne wspólne granie w tego moda ?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    kiedy będzie następne wspólne granie w tego moda ?

No właśnie. : > Może jakiś MIXik?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Nie ma problemu, zorganizujcie się, temat stoi i czeka na inicjatywę. Przecież to takie proste...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"