Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sekretne lokalizacje  (Przeczytany 2692 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Sekretne lokalizacje
    « dnia: Lutego 18, 2011, 16:35:34 »
    W trakcie tłumaczenia modyfikacji Floris Expanded Mod Pack 2.3 napotkałam na dość dziwny tekst. A mianowicie występowały w nim następujące nazwy lokalizacji, których pochodzenie nie jest mi znane.

• Miasto Zendar
    • Kopalnia Soli
    • Gospoda Cztery Trakty
    • Twierdza Dhorak

Tak więc byłabym wdzięczna za jakąkolwiek informację.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Sekretne lokalizacje
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 18, 2011, 16:50:50 »
    Osobiście nie spotkałem tych miejsc na mapie ale grzebiąc w plikach znalazłem w folderze "SceneObj" pliki miasta Zendar więc może gdzieś i samo miasto jest ukryte.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline AdrianC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 18, 2011, 17:08:06 »
    Skoro mod ten jest połączeniem wielu modów, być może owe lokacje istnieją w którychś z modów składających się na FEMP, ale autor owej składanki uznał te lokacje za nieistotne i je "wyłączył", ale pliki zostawił na wszelki wypadek.
    Myślę, że najlepiej zapytać się autora FEMP cóż to za lokacje.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 18, 2011, 17:27:10 »
    • Miasto Zendar
    • Kopalnia Soli
    • Gospoda Cztery Trakty
    • Twierdza Dhorak
    To lokacje ze starych (czyt. beta) wersji M&B. Wszystkie cztery były neutralnymi lokacjami i zniknkały stopniowo wraz z pojawianiem się nowyszych wersji...

Zendar - miasto, do którego przybywaliśmy. Można było tam odbyć trening, powalczyć na arenie (później - chyba w 0.808 dodano areny do każdego miasta), pohandlować, spotkać w gospodzie Xerinę, Drantona i Kradusa i poczytać o walce, czy też pohandlować, przyjąć quest na zabicie ~25 grup rviver pirates (odpowiednicy lootersów), sprzedać jeńców Ramunowi, no i spotkać Marnida...
    Kopalnia soli - miejsce, w którym można było kupić tanio sól (za którą więcej w Zendar płacili), później pojawił się też handlarz niewolników.
    Tawerna "Four Ways" - to miejsce, do którego po wejściu odpalał się ten serwis... Żart - lokacja, w której mogliśmy ponownie nająć naszych bohaterów (jeśli ich zwolniliśmy).
    Twierdza Dhorak - Rezydencja Barona Rolfa - właściwie nic się tam nie działo...

Pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 18, 2011, 17:57:36 »
    Dzięki. Szkoda, myślałam, ze będzie coś nowego, a tu takaa lipa :(

Offline AdrianC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 18, 2011, 20:09:12 »
    Sądzę, że jeśli w zawartości gry wciąż są pliki dotyczące owych lokacji, to ktoś znający się na moddingu byłby wstanie je przywrócić.
    Na tej samej zasadzie przywrócono większość materiału wyciętego z gry KOTOR 2. Kilku modderów, w tym Polak usiedli razem i dzięki plikom, które twórcy gry pozostawili w zawartości gry, stworzyli moda, który przywrócił niemal wszystko to co twórcy KOTOR'a 2 usunęli z gry by móc wydać ją na czas.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2011, 20:13:48 wysłana przez AdrianC »

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 23, 2011, 15:19:24 »
    Ogolnie to w starych wersjach M&B było wiecej atrakcji np. :
    dodatkowe itemy
    teraz  z nich została tylko zbroja samuraja i whizkanzi
    (click to show/hide)

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 23, 2011, 22:34:06 »
    Szczerze, to raz gdy grałem sobie i nadal to mam w jednym z save'ów, w którym mam całe swoje królestwo i ponad dziewięciuset wojowników, istnieje miasto Zendar o dziwo O_o, ale gdy chcę z kimś porozmawiać to mówią mi "I tak nie zdołasz nam uciec" czy jakoś tak, a mój bohater mówi "Nie zdołacie mnie..." coś tam bla bla bla gada i z łuku lub kuszy mogę ich ustrzelić, ale za każdym razem się odnawiają gdy wrócę do miasta. Czy wie ktoś co może być tego przyczyną?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 24, 2011, 09:42:40 »
    A powiedz w którym miejscu na mapie to masz?
    (click to show/hide)