Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: siema  (Przeczytany 5230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lothrak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: siema
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 14, 2011, 18:04:25 »
    tyraxorze krucjata to wojna a wojna rzadzi sie swoimi prawami. fakt posapil zle ale mimo wszystko to byla wojna. Zamachy terrorystyczne to co innego.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 14, 2011, 18:32:49 »
    Obiecałem sobie że nie wypowiem się w tym temacie ale jak widać mam zbyt słabą wolę.
    Teraz na bliskim wschodzie trwa wojna, trwa już od dawna i raczej prędko się nie skończy. Polecam zapoznać się z militarną historią najnowszą chociażby Izraela. nie mówiąc już o innych konfliktach napędzanych przez "Wujka Sama" oraz spadkobierców "Wujka Stalina". Wydaje ci się że żyjesz w czasach pokoju, masz racje: Wydaje ci się! Od zakończenia 2 WŚ były tylko 3 dni kiedy nie trwała żadna wojna. Sam uważam mieszanie kwestii wiary do polityki za sprawę głupią(i generującą oszałamiające liczby fanatyków) lecz tak już jest, w sytuacji zagrożenia istnienia państwa często Honor i Ojczyznę uzupełnia się też Bogiem. Wzmacnia to jedność narodową lecz długoterminowo prowadzi to do powstania fanatyzmu. Jeżeli ma się szczęście otrzyma się niegroźne mochery, gdy tego szczęścia brak staniemy przed tłumem zamachowców samobójców lub innego rodzaju masowych zbrodniarzy w stylu Himmlera. Mógłbym rozpisać się tak bardzo że nawet Grievousowi nie chciałoby się tego czytać lecz mam jeszcze dużo do zrobienia.
    PS. Wracając do twoich ukochanych chrześcijan nie chcę ci przypominać o "niewinnej" Inkwizycji oraz o chrzczeniu przy pomocy ognia, miecza i krwi.
    PPSH. Witam na forum, lecz nie sądzę że długo na nim pobędziesz :(

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 14, 2011, 20:24:06 »
    Mat nic dodać, nic ująć full profesionalna odpowiedź.

Ps. Lothrak życze powodzenia, naprawde ci się przyda, żeby zostać na tym forum :)
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Lothrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 14, 2011, 21:41:40 »
    dzięki, ale chyba nie będzie mi potrzbne. takimi botkami jak kolba czy tyraxor sie nie przejmuje bo to czysta hołota i hamstwo forumowe jest. Wielu takich widziałem i z dystansem do takich podchodze .

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 15, 2011, 14:07:08 »
    dzięki, ale chyba nie będzie mi potrzbne. takimi botkami jak kolba czy tyraxor sie nie przejmuje bo to czysta hołota i hamstwo forumowe jest. Wielu takich widziałem i z dystansem do takich podchodze .
    Powiedział analfabeta i pirat.

Offline Lothrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 15, 2011, 16:02:58 »
    tyraxorze jakbys sie nie odzywał tak jak sie odzywasz to bym do ciebie nic nie miał. ja jak uważasz że jestem piratem i analfabeta to se uważaj . Tylko ze ja tym ze jestem tym kim jestem nikogo nie obrazam a ty owszem swoimi słowami.

po drugie analfabeta to nie jestem tylko szybko pisze i czesto zle klawisze wciskam bo nie mam tepa takiego jak byc moze ty ze 1 litere na minute piszesz. Piratem jestm jak pewnie większośc z was ,tylko nie umiecie sie do tego przyznac bo honoru nie macie. Wystarczy ze sciagnelisie piosenke lub wyslaliscie cos komus to tez jestescie piratami bo sciaganie lub rozpowszechnianie jakichkolwiek plikow objetymi prawami autorskimi jest zabronione. a sadzac po waszych wypowiedzaich to macie od 15-25 lat a w osoby w tym wieku przewaznie sciagaja chocby muzyke. I mam takie samo prawo nazwac was piratami a zarazem tchorzami bo nie umiecie sie przyznac do swoich czynow.

ps. po za tym wlasnie zainstalowalem oryginalnego warbanda i bede sobie teraz legalnie w niego gral.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 15, 2011, 16:28:29 »
    tyraxorze jakbys sie nie odzywał tak jak sie odzywasz to bym do ciebie nic nie miał. ja jak uważasz że jestem piratem i analfabeta to se uważaj . Tylko ze ja tym ze jestem tym kim jestem nikogo nie obrazam a ty owszem swoimi słowami.

po drugie analfabeta to nie jestem tylko szybko pisze i czesto zle klawisze wciskam bo nie mam tepa takiego jak byc moze ty ze 1 litere na minute piszesz. Piratem jestm jak pewnie większośc z was ,tylko nie umiecie sie do tego przyznac bo honoru nie macie. Wystarczy ze sciagnelisie piosenke lub wyslaliscie cos komus to tez jestescie piratami bo sciaganie lub rozpowszechnianie jakichkolwiek plikow objetymi prawami autorskimi jest zabronione. a sadzac po waszych wypowiedzaich to macie od 15-25 lat a w osoby w tym wieku przewaznie sciagaja chocby muzyke. I mam takie samo prawo nazwac was piratami a zarazem tchorzami bo nie umiecie sie przyznac do swoich czynow.

ps. po za tym wlasnie zainstalowalem oryginalnego warbanda i bede sobie teraz legalnie w niego gral.

Tutaj gościu was zagiął,może jest troszkę nieogarnięty i nieokrzesany ale wydaje się spoko gościem,dajcie mu czas,miał odwagę powiedzieć wszystkim " Tak,grałem w Crackowanego warbanda,a teraz kupuję orginalną grę i będę grał legalnie razem z wami " Za to ma u mnie plusa,bo jak by nie patrzeć,wątpię by ktoś wszystko kupował,nawet najbogatszemu człowiekowi nie starczyło by na to kasy,a przyczyny zżynania gier z internetu są różne,albo jest to cena gry ( Owe ceny są naprawdę katastrofalne,chwilami dochodzą do ponad 200 zł za JEDNĄ GRĘ ) Albo jest to jej trudna dostępność,np. Kiedyś chciałem bardzo kupić grę która wyszła w roku 2003,była to gra w której prowadzi się statek kosmiczny,ma własną ekipę,itp. tytułu niestety nie pamiętam,grafa była niezła,emocje naprawdę wielkie kiedy kilka myśliwców wroga siedziało ci na ogonie a w słuchawkach darł się twój kompan. Co się okazało ? Gry nie da się nigdzie kupić,nie było dystrybucjii w żadnym sklepie,musiałem się zadowolić marną demówką z kilkoma misjami i naprawdę żałuję że nie byłem tym "Złym piratem " który zżyna gry z neta... co do samego zakazu piractwa na forum chwilami tego nie rozumiem bo koncerny tworzące gry oraz systemy okradają całe miliony ludzi zawyżając ceny dla prywatnego zysku,nie wiem po co bronicie złodziei przed .... złodziejami. Pozdrawiam : ) Oczywiście witam również nowego forumowicza w naszych skromnych progach : P z piratowaniem to tutaj bądź lepiej na bakier bo szybko się z nami będziesz musiał pożegnać : ).

Uploaded with ImageShack.us

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 15, 2011, 16:34:35 »
    :D
    Zuziu nie puacz
    Primo.
    Nick pisze się z dużej litery.
    Secundo.
    Wypowiedź zaczyna się z dużej litery
    Tertio.
    Piracenie gry, a UDOSTĘPNIONEJ muzyki do spora różnica.Muzyka owa jest często udostępniana przez autora, a gra nie.
    Quarto.
    Pisze szybko, możesz sobie zobaczyćna gg

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 15, 2011, 17:01:47 »
    Tertio.
    Piracenie gry, a UDOSTĘPNIONEJ muzyki do spora różnica.Muzyka owa jest często udostępniana przez autora, a gra nie.
    Tak, tu się muszę zgodzić więc:
    Wystarczy ze sciagnelisie piosenke
    to nie ma żadnych podstaw.
    Z początku miałem zamiar w ogóle tu nie pisać(mam już 2 ostrzeżenia), ale jednak postanowiłem się odezwać.Piracenie hmm....wiesz w tym, że się łamie prawo to nie wiem czy jest się czym szczycić, ponieważ większość społeczeństwa(co w tym temacie widać)odrzuca takie osoby(oczywiście różne dresy itp. ludzi łamiących prawo mają jako swoje autorytety, ale to temat na inną chwilę i wątek).Wracając, na forach nie zbyt chętnie widzi się teksty typu "Mam wersje pirat tej i tej gry".Co do analfabetyzmu ja dość szybko piszę i jestem wstanie dobrze wszystko napisać, bo co to za problem wcisnąć ten alt?Nieraz zauważałem, że osoby które poprawnie piszą są chętniej widziane i lepiej się z takimi współpracuje.Pewnie niektórzy pomyślą dlaczego?Po prostu tekst napisany przez taką osobę jest o wiele łatwiej przeczytać, a nie jak w wielu przypadkach trzeba chwilę pomyśleć co dana osoba miała na myśli.To tyle ode mnie.Ogólnie witam na forum choć prawdopodobnie nie długo na nim pobędziesz.

P.S Przepraszam jeśli coś jest bezsensu, ponieważ jestem zmęczony po szkole.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 15, 2011, 17:15:59 »
    Tutaj gościu was zagiął,może jest troszkę nieogarnięty i nieokrzesany ale wydaje się spoko gościem,dajcie mu czas,miał odwagę powiedzieć wszystkim " Tak,grałem w Crackowanego warbanda,a teraz kupuję orginalną grę i będę grał legalnie razem z wami " Za to ma u mnie plusa,bo jak by nie patrzeć,wątpię by ktoś wszystko kupował,nawet najbogatszemu człowiekowi nie starczyło by na to kasy,a przyczyny zżynania gier z internetu są różne,albo jest to cena gry ( Owe ceny są naprawdę katastrofalne,chwilami dochodzą do ponad 200 zł za JEDNĄ GRĘ ) Albo jest to jej trudna dostępność,np. Kiedyś chciałem bardzo kupić grę która wyszła w roku 2003,była to gra w której prowadzi się statek kosmiczny,ma własną ekipę,itp. tytułu niestety nie pamiętam,grafa była niezła,emocje naprawdę wielkie kiedy kilka myśliwców wroga siedziało ci na ogonie a w słuchawkach darł się twój kompan. Co się okazało ? Gry nie da się nigdzie kupić,nie było dystrybucjii w żadnym sklepie,musiałem się zadowolić marną demówką z kilkoma misjami i naprawdę żałuję że nie byłem tym "Złym piratem " który zżyna gry z neta... co do samego zakazu piractwa na forum chwilami tego nie rozumiem bo koncerny tworzące gry oraz systemy okradają całe miliony ludzi zawyżając ceny dla prywatnego zysku,nie wiem po co bronicie złodziei przed .... złodziejami. Pozdrawiam : ) Oczywiście witam również nowego forumowicza w naszych skromnych progach : P z piratowaniem to tutaj bądź lepiej na bakier bo szybko się z nami będziesz musiał pożegnać : ).
    Nie rozpowszechniaj takich lewackich głupot... Producent MA PRAWO żądać ceny jakiej tylko sobie zażyczy bo to JEGO produkt. Robi to dla zysku? A co Cię obchodzi jego motywacja? To jego towar i może sobie nawet zakopywać te gry w ziemi, a Ty powinieneś się cieszyć że on w ogóle z łaski swojej uznał że gry to dobry biznes i je produkuje. Nie znoszę takiego gówniarskiego toku myślenia: "Bo mnie się wszytko należy i to jeszcze za jak najniższą cenę" Może trochę więcej szacunku dla kapitalizmu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 15, 2011, 17:34:11 »
    Nie rozpowszechniaj takich lewackich głupot... Producent MA PRAWO żądać ceny jakiej tylko sobie zażyczy bo to JEGO produkt. Robi to dla zysku? A co Cię obchodzi jego motywacja? To jego towar i może sobie nawet zakopywać te gry w ziemi, a Ty powinieneś się cieszyć że on w ogóle z łaski swojej uznał że gry to dobry biznes i je produkuje. Nie znoszę takiego gówniarskiego toku myślenia: "Bo mnie się wszytko należy i to jeszcze za jak najniższą cenę" Może trochę więcej szacunku dla kapitalizmu.

Z łaski swojej,zleź ze mnie,skoro uważasz mnie za gówniarza to dlaczego sam się zachowujesz jak gówniarz ? Człowiek inteligentny potrafi kogoś obrazić bez użycia ani jednej obelgi. Nie mam żalu o to że oni chcą zarabiać,ale gdyby wytworzenie jednego bohenka chleba kosztowało np. 2 złote. A w sklepie kosztował by 20 złotych,nadal by ci to pasowało ? Co innego jak obok była by inna piekarnia z normalnymi cenami,ale jeśli ktoś nie ma żadnej konkurencji to może robić praktycznie wszystko co mu się podoba. Zamiast na mnie wyjeżdzać z krzykiem i wyzwiskami,może naucz się argumentować i krzyczeć na kogoś w miarę inteligentnie,pluć też trzeba potrafić,a wyzywając mnie od gówniarza tylko pokazujesz swój poziom. Następny przykład,gdyby piwo tyskie kosztowało 20 złotych za butelkę,mimo że wytworzenie tego towaru kosztuje tak naprawdę pięć polskich złotych,nadal byś nic nie mówił ? Rozumiem że coś może być drogie,bo jest np.sprowadzone z zagranicy,ale bez przesady,270 zł za grę w którą pogra się góra parę miesięcy to trochę ... dużo ? nawet dla mnie człowieka pracującego który z pieniędźmi problemów nie ma jest to cena naprawdę kosmiczna. Przebiega to mianowicie tak,kupujesz grę,radość z jej instalowania i otwarcia pudełka,grasz w nią zachłannie póki żona ci kompa nie wyłączy (wiem wiem,śmieszne i komiczne : P ) Później kolejny dzień grasz w ową grę,po tygodniu zaczyna już nudzić,ale nadal się podoba,po dwóch tygodniach czar pryska ... Co innego kiedy gierka kosztuje 80,100,120 złotych,co innego gdy kosztuje ponad 200 ( jest to 1/5 wypłaty przeciętnego człowieka w polsce) Pozdrawiam i oczekuję konstruktywnej krytyki oraz argumentów,a nie zwykłego opluwania : )

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 15, 2011, 18:07:16 »
    Lothrak piszesz dwa zdania w pierwszym poście i przyznajesz się do ściągania piratów. Jeszcze uważasz, że masz honor, bo się przyznałeś do tego czynu. Otóż powiem Ci ci, że go nie masz (ja osobiście, gdy pobieram grę jest to wersja demonstracyjna). Jakby tego było mało, obrażasz innych użytkowników i żądasz od nich szacunku. Jak ktoś tam napisał, wciśnięcie Alt i Shift nie boli, a takie posty lepiej się czyta. Do tego ty i Tyraxor kłócicie o szybkość pisania, że tak to ujmę "jak dzieci".

Do ciebie to wszystko. Nie jesteś pierwszą i nie ostatnią osobą, która obrażała innych. A jak kończyli? Z banem. Możesz to potraktować jako ostrzeżenie, bo jak byś nie zauważył masz już 2. :)

Tyraxor przestań już się z nim kłócić, bo to nie ma sensu.

Uważam, że ten wątek służy za spam, obelgi i kłótnie, ale jego los zależy od administracji forum.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 15, 2011, 18:09:03 »
    Ty nadal nie rozumiesz... Producent ma prawo sprzedać swój towar za taką cenę jakiej sobie zażyczy. To jest jego prawo bo to jest jego własność. Jakby Kompania Piwowarska chciała sprzedawać Tyskie po 20 złote to jest sprawa - To jest jej towar, a Ty nie masz prawa wyzywać jej od złodziei bo nie podoba Ci się cena. Nie podoba Ci się cena? Nie kupuj, ale też nie kradnij. Zrozum po prostu że za swoją własność twórca ma prawo żądać nawet ceny z kosmosu: BO TAKIE MA PRAWO! Już łopatologicznej Ci nie wytłumaczę. Nie mam tu zamiaru się licytować na głupawe cytaty typu: "Człowiek inteligentny potrafi kogoś obrazić bez użycia ani jednej obelgi", a swojego zdania nie zmienię - Bo taka postawa roszczeniowa jaką prezentujesz jest gówniarska.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 15, 2011, 18:17:12 »
    Ty nadal nie rozumiesz... Producent ma prawo sprzedać swój towar za taką cenę jakiej sobie zażyczy. To jest jego prawo bo to jest jego własność. Jakby Kompania Piwowarska chciała sprzedawać Tyskie po 20 złote to jest sprawa - To jest jej towar, a Ty nie masz prawa wyzywać jej od złodziei bo nie podoba Ci się cena. Nie podoba Ci się cena? Nie kupuj, ale też nie kradnij. Zrozum po prostu że za swoją własność twórca ma prawo żądać nawet ceny z kosmosu: BO TAKIE MA PRAWO! Już łopatologicznej Ci nie wytłumaczę. Nie mam tu zamiaru się licytować na głupawe cytaty typu: "Człowiek inteligentny potrafi kogoś obrazić bez użycia ani jednej obelgi", a swojego zdania nie zmienię - Bo taka postawa roszczeniowa jaką prezentujesz jest gówniarska.

Adwokata o prawie uczysz ? o prawie uczyłem się ponad dziesięć lat więc raczej mnie nie zadziwisz nowinkami które się w prawie znajdują,zaczynasz z nikąd jakąś dyskusję o prawie chociaż rozmowa toczy się o zupełnie czym innym,mianowicie o tym że cena jest niebotyczna. Ja zaargumentowałem,a ty tylko piszesz i piszesz,a i tak nic z tego nie wynika po za tym że uważasz mnie za osobę z gówniarskim podejściem(Mało tego,bezczelnie mówisz mi to prosto w twarz ;] Że tak to ujmę,albo raczej prosto w monitor ) I jeszcze ze mną dyskutujesz,myślisz że państwo by nic nie zrobiło jak by jakikolwiek produkt tak zdrożał na rynku ? grubo się mylisz : ) Pozdrawiam i więcej ogłady życzę.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 15, 2011, 18:26:04 »
    No teraz widzę że po prostu nie szanujesz cudzej własności... Zresztą co z Ciebie za adwokat skoro uderzyłeś policjanta na służbie? Zresztą narzekaj sobie ile chcesz na ludzi których niesłusznie wyzywasz od złodziei (nie wiem jakiego prawa się uczyłeś skoro tak oczerniasz ludzi),wiedz iż niebotyczna cena nie uprawnia do wyzywania ludzi którzy ją ustalili od złodziei.