Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne sztandary  (Przeczytany 1574 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Własne sztandary
    « dnia: Lutego 13, 2011, 05:19:27 »
    Witam.

Mam mały problem, a mianowicie stworzyłam sobie trzy sztandary, które chciałabym dodać do gry. Pliki mam już zapisane z rozszerzeniem .DDS.

Zdaję też sobie sprawę, że muszę je wrzucić do folderu Textures, z modyfikacją, na której obecnie gram. I na tym kończy się moja wiedza odnoście dodawania sztandarów do gry. Na forum producenta czytałam tam coś, ale na litość boską, ja jestem tylko  dziewczyną. Dla mnie ich tok rozumowania jest nie do ogarnięcia. Więc prosiłabym tak łopatologicznie :D

Offline Rezor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Własne sztandary
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2011, 08:52:38 »
    Zmień nazwe pliku na banners_e.dds wrzuć to do folderu textures i przy wybieraniu bannerów wybierz ten właściwy .

PS. Przez jaki program robiłaś to rozszerzenie ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2011, 13:51:45 »
    Banery zrobiłam używając programu Adobe Photoshop, a rozszerzenie zmieniałam za pomocą programu DXTBmp, który znalazłam w necie. Jest darmowy i dość łatwy w obsłudze.
    Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Edit:
    Mam problem, a mianowicie dodałam stworzone przeze mnie sztandary do folderu Textures. Po "odpaleniu" gry, nadal nie ma moich sztandarów w grze :(  W folderze resources znalazłam pliki - fla_banners.brf. Wygląda na to, że ten plik też muszę chyba edytować. Tak więc moje pytanie jest następujące. Czym edytować rozszerzenie .brf.
    Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 20:08:25 wysłana przez Jagoda »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2011, 21:13:21 »
    W folderze Textures moda, znajdź plik banners_a.dds i edytuj go, wstaw swoje sztandary zamiast tych, które ci się nie podobają. Możesz też odpalić inny plik z banerami, są chyba od a do e (nie pamiętam dokładnie).
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2011, 22:39:56 »
    Też o tym myślałam. Ale osobiście chciałabym zastosować się do tego w ostateczności. Po prostu chciałam się nauczyć. Może w przyszłości sama bym robiła takie sztandary. Ale poszukam jeszcze pomocy na eufi.org. Jest to strona poświęcona Europie Universalis. Banery też są podobne do tych tutaj, w Warbandzie, więc może tam ktoś będzie wiedział.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.